משטח קוורץ במטבח יתרונות וחסרונות שכדאי לדעת

משטח קוורץ במטבח: הפתרון האולטימטיבי או טרנד חולף?

בואו נודה בזה – אם יש משהו שאנחנו באמת אוהבים זה מטבח נוצץ, יפה ורענן. כשחושבים על שדרוג משמעותי למטבח, שיש ומשטחי עבודה הם בדרך כלל השמות הראשונים שעולים לראש, אבל רגע – האם כבר שמעתם על משטחי קוורץ? בוודאי שכן! אז היום נצלול עמוק אל תוך הסוגיה הבוערת: האם משטח קוורץ הוא באמת הכוכב החדש של המטבחים, או רק עוד טרנד חולף?

קודם כל – קוורץ, מה זה בכלל?! (ולמה דווקא קוורץ?)

דמיינו לעצמכם דקות לפני מפגש חברים במטבח. אתם מחליטים לשלוף את משפט המחץ: “אה, כן, המטבח? זה משטח קוורץ”. כולם מחייכים בנימוס, מעמידים פנים שמבינים, אבל השאלה מתגנבת באוויר: “מה זה בכלל קוורץ?”. ובכן, קוורץ הוא למעשה חומר טבעי בשילוב חומרי איטום מיוחדים שנדחסו יחדיו וייצרו לנו את אחד המשטחים הכי פופולריים ויפים בשוק היום. חומר שנוצר לנו מתערובת של מיני קריסטלים גרוסים, פיגמנטים, שרפים ושאר דברים שמעניקים לו עמידות גבוהה במיוחד ותכונות ייחודיות למדי.

קופצים למבט מהיר – מה יש בפנים?

  • עמידות: עמיד במיוחד בפני שריטות, כתמים ופגמים. (אבל בכל זאת, אל תגזימו עם הסכינים!)
  • תחזוקה מינימלית: לא דורש איטום או טיפול מיוחד – זה ידוע כחומר הנקי העצלן האולטימטיבי.
  • מגוון עצום של עיצובים וצבעים: אתם רוצים קוורץ סגול מנצנץ? תכלת פסטל? אולי דמוי שיש יוקרתי? יש הכל!

הקיץ הישראלי מרים את האתגר: משטח קוורץ מול חום ולחות – מי ינצח?

אנחנו גרים בישראל, המקום היחידי שבו הלחות היא 80% ועדיין אנשים אומרים לנו שזה הקיץ הכי נעים שהיה מזה שנים. ובכן, משטח קוורץ מגיע באריזה יפה, אבל האם הוא לענייני קיץ ישראלי?

התשובה הקצרה: כן ובגדול! להבדיל מחומרים טבעיים לגמרי כמו שיש או גרניט שדורשים אטימה חוזרת ומתפוררים קצת עם השנים, משטחי הקוורץ שלנו לא באמת מתרגשים מהלחות והחום. הוא שומר על הצורה שלו ועל הצבע היפה שלו לאורך זמן (וגם לא מזיע – שזה יתרון שכל מי שחווה קיץ ירושלמי או תל אביבי יודע להעריך).

רגע של כנות והבטחות לא ממומשות – מה בכל זאת ה”קאץ'” של משטח קוורץ?

טוב נו, אי אפשר בלי הצד האפל של הירח (או במקרה שלנו – הצד האפל של הקוורץ). למרות שהקוורץ הוא אחד המשטחים הכי פופולריים שיש, יש כמה דברים שכדאי לדעת לפני שמתמסרים לחלוטין:

  • רגישות לטמפרטורות גבוהות קיצוניות: הנחתם סיר רותח ישירות על המשטח? כנראה שתצטרכו לזמן פגישת ייעוץ עם טכנאי תיקונים או לקוות שהאורחים לא ישימו לב.
  • קחו בחשבון את המחיר: הוא לא בדיוק זול כמו כמה חלופות אחרות בשוק.
  • תחושה פחות טבעית לעומת משטחי אבן טבעית: הקוורץ הוא מוצר מהונדס, למי שמחפש את המגע הפסיכולוגי של שיש טבעי, אולי יצטרך להמשיך לחפש.

רגע, הייתם באמת מוכנים לווילון קוורץ בסלון?

בשנים האחרונות יצאו המהנדסים משליטה: רהיטים, קאונטרים, כיורים ואפילו שולחנות קפה מקוורץ הפכו לטרנד לוהט. למה שלא נתלה וילון מקוורץ בסלון? טוב, אולי לא כזה. מה שבטוח – קוורץ מתפקד בצורה מיטבית דווקא באזור המטבח שבו הוא יכול להפגין את יתרונותיו במלואם. אז אם המטרה העיקרית שלכם לשדרג המטבח היא פרקטיות ועיצוב נהדר – קוורץ בהחלט יכול להיות שחקן מרשים ומנצח.

שאלות ותשובות בזק על משטח קוורץ (כי תמיד יש כמה שאלות מוזרות…)

  • משטח קוורץ שרוט – אפשר לתקן?
    כן, אבל מומלץ לפנות למקצוען ולא לשלוף סבתא וגוגל.
  • אפשר לחתוך על משטח קוורץ בלי קרש חיתוך?
    אפשרי תאורטית, אבל ממש לא מומלץ; חבל על המשטח ועל הסכינים.
  • קוורץ מתאים למטבח חיצוני?
    פחות מומלץ. הוא מסתדר הכי טוב בפנים הבית.
  • נשפך יין אדום על הקוורץ, מה עושים?
    קודם כל, לא להילחץ! פשוט תנגבו מהר והכל יהיה בסדר!
  • יש אחריות על משטחי קוורץ?
    בהחלט, לרוב יש אחריות ארוכת טווח – שווה לוודא מראש כמה השנים ואילו תנאים.

אז בשורה התחתונה – קוורץ עושה את העבודה או סתם צד אופנתי?

בסופו של יום, למרות כמה חסרונות מינוריים ורגישויות, משטחי קוורץ מביאים איתם עולם חדש של אפשרויות. הם מכניסים למטבח שלכם ניצוץ של יופי, חוזק ושקט נפשי ומאפשרים לכם להשוויץ באלגנטיות (ומדי פעם להעיר לקנאים שבאים להשתאות, שהם יכולים רק לחלום על משטח יפה וחכם כזה).

אם אתם צריכים כלי מטבח אפקטיבי ויפהפה שיחזיק מעמד לאורך שנים, קוורץ יכול להיות הצלחה מדהימה. רק אל תשכחו את הכפפה החמה לפעם הבאה שתשימו על האש את הקפה השחור שלכם…

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן