מרינדה לעוף שלם בתנור שפשוט חייבים לנסות

מרינדה לעוף שלם בתנור – טעמים שיישארו בזיכרון

מה אתם יודעים על מרינדות? זהו סוד הקסם שמקנה לעוף טעמים משגעים ומדהימים שלכל אמא וסבתא יש את הגרסה שלה. הבחירה במרינדה נכונה תעזור לנו לייצר מנה שעליה ידברו כולם, היא תהיה המנה המרכזית בארוחת השבת, כזו שכולם ישארו קשורים אליה ויתפעלו מהמראה שלה, אך גם מהטעמים שהמילויים ייצרו. המרינדה שלנו היום היא לא סתם איזה נוזל, היא מגנט שמושך טעמים, ריחות וצבעים שיגרמו לשולחן שלנו להיראות אגדי.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן שהייה במרינדה: 2-12 שעות (על פי הבחירה שלכם)
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 אנשים

הודות למרינדה המדהימה שניצור, העוף ייצא רך, עסיסי ונימוח, כזה שלוקחים ממנו ביס אחד ומרגישים את כל הטעמים מתמזגים בחיך שלנו. בבסיס כל המתכון הרי נמצא השילוב המדויק של רכיבים שיביאו ליצירת תוצאה מושלמת. לא מדובר בעוד מתכון לעוף בתנור, אלא במנה שברגע שתנסו, לא תוכלו להפסיק להכין אותה שוב ושוב, בדיוק כמו שקורה אצלכם עם עוגיות השוקולד הממכרות.

הרכיבים הדרושים

  • 1 עוף שלם, במשקל של כ-1.5 ק”ג
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות סויה
  • 2 כפות דבש
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 כפית מערב רוזמרין מיובש
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 לימון, סחוט
  • ½ כפית פפריקה מתוקה
  • 2 כפות חומץ בלסמי (לא חובה, אבל מוסיף טעמים מיוחדים)

אם אתם אוהבים יותר את טעמי הבית, אפשר לשים גם תבלינים שאתם אוהבים, כמו קימל או טימין. העוף הזה הולך להיות המנה הכי טעימה שיש על השולחן שלכם!

שלבי ההכנה

  1. קודם כל, נתחיל בהכנת המרינדה. נניח בקערה את כל החומרים ונערבב היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
  2. בעזרת סכין חדה, נעשה כמה חורים בעוף כדי שהמרינדה תיכנס פנימה ותעניק טעמים מדהימים.
  3. נמזוג את המרינדה על העוף ונטפיח כדי לוודא שכל חלקי העוף מכוסים. במסע הידיים שלנו, נוודא שהמרינדה נכנסת גם מתחת לעור. זה חשוב.
  4. נעטוף את העוף בניילון נצמד או נניח אותו בכלי סגור וניתן לו לשהות במקרר לפחות שעתיים, ואם יש לכם סבלנות – לילה שלם! כך הטעמים המהממים ייספגו.
  5. חימום של התנור ל-180 מעלות צלזיוס. נניח את העוף בתבנית אפייה.
  6. נשקה את העוף בנוזלים שנותרו ממערבבים באותה הקערה, ואז נכניס אותו לתנור ל-1 שעות.
  7. בהמשך, נוסיף עוד 15 עד 30 דקות עם חום עליון בלבד (זה ייתן לעוף לקבל את הצבע השחום המושלם) או עד שהעור פריך והעוף מבושל לחלוטין.
  8. כשהעוף מוכן, נוציא אותו ונניח לו לנוח כמה דקות לפני שנסתכל עליו.

כשתוציאו את העוף, אפשר להרגיש את הארומה שמתרקמת באוויר. הטעמים החמוצים-מתוקים יגיעו לגובה חדש כשנניח את השולחן. ממליצה להגיש אותו עם סלט מרענן או תוספות ירקות צלויים. ואו, יאללה עוד ביס!

התאמות למרכיבים

חשוב לדעת שאפשר לשדרג את המתכון בהתאם להעדפות האישיות שלכם. עבור גרסה טבעונית, אפשר לקחת תחליף עוף כמו טופו או סייטן ולהשתמש באותה מרינדה. עבור גרסה ללא גלוטן, הכניסו את התיבול גם לתוך הפילה של העוף. לא משנה באיזו גרסה תלכו, התוצאה תהיה אגדה!

תוספות ושדרוגים

חד משמעית, יש מקום להוסיף ליצירה שלנו! אפשר להוסיף 곡ול עגבניות מיובשות או זיתים. גם פטריות צלויות יביאו טעמים מדהימים. אם בא לכם ללכת על משהו בריא, אפשר להוסיף תרד או פטריות כחלק מהצדדים. אם יש לכם עוד תעוזה, הוסיפו אגסים או רימונים לקבלת טעמים מתוקים ומפתיעים.

שאלות ותשובות

מהו הזמן המתאים לשהות של העוף במרינדה?
ככל שתשאירו אותו יותר זמן במרינדה, כך הוא יספוג יותר טעמים. אני ממליצה על המינימום של שעתיים עד ללילה שלם במקרר.

האם ניתן להשתמש בעוף קפוא?
בוודאי, אך חשוב לזכור שעל העוף להיות מופשר לחלוטין לפני השימוש במרינדה.

איך יודעים אם העוף מוכן טוב?
יש לבדוק את חמימות העוף כ-75 מעלות צלזיוס. פשוט תחפשו מחט בשר, ותראו שהמיצים ברורים ולא סמיכים.

האם אפשר לשלב ירקות בתבנית ביחד עם העוף?
לגמרי! תפוחי אדמה, גזר, קישואים ובעצם כל ירק אהוב יוסיפו טעמים ואפייה מושלמת.

מה עושים עם שאריות העוף?
לשאריות יש שימושים רבים – סלטים, פיתות או אפילו מרק מיוחד.

האם המרינדה מתאימה גם למנות אחרות?
כמובן! תשתמשו בה על פלאפל, כבש או אפילו על פלאפל למי שמעוניין.

מאיזה חלק של העוף כדאי להשתמש?
לרוב משתמשים בעוף שלם, אבל אם מדובר על חלקים, כנסו עם ירך שהוא עסיסי יותר.

האם אפשר להחליף תבלינים במרינדה?
בוודאי! ניתן להוסיף את התבלינים שאתם הכי אוהבים. אל תשכחו להתנסות.

איך כדאי לשמור על העוף אם נשאר משהו?
נשמור את העוף במקרר בכלי סגור למשך 3 ימים, או להקפיא אותו.

האם חייבים לשים דבש במתכון?
אפשר גם לשים סוכר או לשדרג עם ממתיקים טבעיים אחרים אם אתם רוצים טעם מתוק.

כמובן, כשאתם מכינים את המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, שתפו את הסוד הזה ואפשרו לכולם להתנסות במנה שהיא כל כך נפלאה וכמובן, אל תשכחו ללקק את האצבעות!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן