פנקייק בננה בריא – המנה המושלמת לבוקר שלכם
באופן אישי, אני מאמין שאין כמו בוקר טוב שמתחיל עם פנקייקs. זה כמו לפתוח יום חדש עם שיר נעים ברקע, שהלב שלי מתמלא באופטימיות. כולם רוצים להיות קודם כל בריאים, אבל מי אמר שפנקייקים לא יכולים להיות גם בריאים? אז הגיע הזמן לגלות את המתכון המדהים הזה לפנקייק בננה בריא, שבקלות יכול לשדרג כל בוקר לשיא הטעם!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 10 דקות
- מנת פנקייקים עבור: 4-6 אנשים
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, נעבור על כל המרכיבים הממכרים שיחד ייצרו את הפנקייקים האגדיים והשגעתיים האלו.
- 2 בננות בשלות: בננות מתוקות וטעימות, שהן כוכבות המנה.
- 2 ביצים: מקור נהדר לחלבון, שיביא את הפנקייקים לגובה.
- 100 גרם קמח שיבולת שועל: בריא ודל פחמימות.
- 1 כפית סודה לשתייה: כדי להקנות לפנקייקים אווריריות נוגה.
- 1/2 כפית קינמון: טעם שמזכיר את סבתא, להפוך את המנה לממש משגעת.
- קמצוץ מלח: כדי להדגיש את טעמי המתוק.
- חמאת קוקוס או שמן זית: לטיגון המושלם.
- פירות טריים: תוספת קסומה בדמות פירות שאתם אוהבים.
- יעלה של נענע (אופציונלי): להשאיר טעם מרענן.
מרכיבים חלופיים
רוצים לגרום לפנקייקים להתאים לטעמים שונים? אין בעיה! אתם יכולים להשתמש ב:
- קמח שקדים במקום קמח שיבולת שועל, למי שרוצה להשאיר את זה דל פחמימות.
- לגרסה טבעונית, תחליפו את הביצים עם חצי תפוח מרוסק.
- אם אתם אוהבים מתוק יותר, תוכלו להוסיף דחף של דבש או סירופ מייפל.
שלבי ההכנה
ואוקי, הגיע הזמן לעבור לשלב הבא! אחרי שראינו את המרכיבים, בואו נעבור לצעד הבא של ההכנה.
- לחתוך את הבננות לחתיכות ולשים בקערה.
- למעוך את הבננות בעזרת מזלג, עד שהן ייראו כמו פירה משוגע.
- להוסיף את הביצים ולהקציף עד שהתערובת תתמזג לחלוטין.
- לתוך התערובת, להוסיף את קמח שיבולת השועל, סודה לשתייה, קינמון ומלח.
- לערבב היטב עד שהתערובת תהיה חלקה ועשירה.
- לחמם מחבת עם חמאת קוקוס או שמן זית.
- לשפוך כף מן התערובת על המחבת ולבשל עד שמתחילים להיווצר בועות בשוליים.
- להפוך את הפנקייק בעדינות ולטגן 1-2 דקות נוספות עד שיהיה זהוב.
- לחזור על הפעולה עם שאר התערובת.
- להניח את הפנקייקים בצלחת, והפנקייקים להיות מוכנים להגשה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל פנקייק טוב, גם כאן יש מקום לשדרג! אם אתם רוצים להוסיף עוד טעמים, תוכלו:
- לזרוק פרוסות תותים או פירות יער על הפנקייקים עם ציפוי של יוגורט.
- להוסיף שוקולד מריר קצוץ, שיפתח את הפנקייקים לא רק למושלמים אלא גם למעוצרים מתוקים.
- לרדוף עליהם עם סירופ מייפל או דובדבנים מסוכרים.
- להוסיף אגוזים קצוצים או זרעי צ’יה לתוספת של חלבון.
שאלות ותשובות
איך אני יודע מתי הפנקייקים מוכנים? ברגע שאתם רואים בועות בשוליים והפנקייק הזהוב אוורירי, הגיע הזמן להפוך אותם.
אפשר להכין את התערובת מראש? בהחלט! אתם יכולים להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר, אבל תפקחו את הביצים ביום ההכנה.
מה לעשות אם התערובת קשה מדי? מוסיפים מעט חלב (או חלב צמחי) כדי לדלל את התערובת, עד להשגת המרקם הרצוי.
אם אין לי בננות בשלות, מה אפשר לעשות? אפשר להשתמש בתפוחים מרוסקים או בקורנפלור כדי לקבל את העסיסיות הנדרשת.
האם אפשר לאכול את הפנקייקים גם בצהריים? בהחלט! הם יקפיצו לכם את היום בכל שעה!
כמה פנקייקים כאלו אני יכול לאכול? תיהנו מהם כמה שתרצו, אך אני ממליץ לשמור לעצמכם גם לשאר בני המשפחה.
האם זה מתכון בריא? כמובן! יש כאן הרבה רכיבים בריאים, כמו בננה וקמח שיבולת שועל.
איך אני יכול לשמור על הפנקייקים אם אני לא מסיים אותם? אפשר לשמור במקפיא ואז לחמם בטוסטר טוסטר לקרisp מגיע מדהים מחדש.
האם הפנקייקים יכולים להיות ללא גלוטן? בהחלט! החליפו את הקמח עם קמח שקדים או קמח תפו”א.
מה זה הקינמון הזה עושה? זה עושה פלאים! הוא מוסיף טעם ומעלה את הארוחה לרמות חדשות של אגדי!
בסופו של דבר, הפנקייקים האלו הם לא רק מנה אלא חוויה. הם מלאים בטעמים, ובריאות, ומגיעים יחד עם סיפורים. עכשיו הגיע הזמן שאתם תשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, תגרמו גם לחברים שלכם לגלות את הסוד המושלם הזה! בקיצור, תפרסמו, ותעברו לארוחת הבוקר המעלפת הבאה שלכם!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025