סלט ברוקולי עם לימון – מרענן וממכר
בואו נדמיין רגע. אתם מתקיימים באווירה כפרית, תחושת רעננות באוויר, והשמש מלטפת את פניכם. בדיוק אז, עולה הריח המהפנט של סלט ברוקולי עם לימון שמשגע את החושים. הסלט הזה לא רק מדהים ומעלף, אלא הוא גם משיב אתכם לשורשים הבריאותיים היותר קלאסיים של סבתא, שאהבה לצרף טעמים פשוטים ומזינים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
סלט ברוקולי עם לימון זה לא סתם בצד של המנה, זה המסמר בכל ארוחה. הוא צבעוני, מרענן ובריא, ואנשים לא יכולים להפסיק ללקק את האצבעות ממנו. אז בואו נתחיל בהכנה!
הרכיבים הדרושים
- 1. 500 גרם ברוקולי, חתוך לפרחים קטנים
- 2. 1/2 כוס שקדים קלויים (או אגוזים אחרים לטעם שונה)
- 3. 1/4 כוס חמאת שומשום (טחינה)
- 4. מיץ מלימון אחד
- 5. 2 שיני שום, קצוצות דק
- 6. 1/4 כוס שמן זית איכותי
- 7. מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 8. פטרוזיליה קצוצה לקישוט
אוקי, יש לכם את כל מה שצריך לסלט הכי טעים שיש. אם תרצו, אפשר גם לשדרגו לגירסה טבעונית על ידי החלפת החמאת שומשום בטחינה גולמית בלבד.
שלבי ההכנה
1. מבשלים את פרחי הברוקולי במים רותחים במשך 2-3 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
2. מסננים את הברוקולי ומעבירים אותו מיד למים קרים או קוביות קרח כדי לשמור על הצבע הירוק המושלם.
3. קולים את השקדים במחבת יבשה במשך כמה דקות, עד שהם מזהיבים.
4. בקערה גדולה, מערבבים את חמאת השומשום, מיץ הלימון, השום, השמן זית, המלח והפלפל.
5. מוסיפים את הברוקולי הקרה לתערובת והכללים אותם היטב.
6. מקשטים בשקדים הקלויים ובפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.
וזהו! סלט ברוקולי עם לימון שלכם מוכן. הצבע שלו פשוט פעילי תיאבון, והטעמים בו רעננים ומזינים. מזמינים אתכם להתרווח וליהנות!
תוספות ושדרוגים
מי שרוצה לשדרג את הסלט יכול להוסיף דברים נוספים. למשל:
- בולגרית – מוסיפה מליחות נהדרת
- חתיכות אבוקדו – למרקם קרמי ובעבר בחיים!
- ירקות קיץ כמו גזר או קישוא קלוי
- רוטב טחינה שמוסיף עוד דינמיקה לסלט, או אפילו רוטב פסטו
- לחם קלוי או פיתות בצירוף לתוספת קריספית
שאלות ותשובות
איך להימנע מהרטבת הברוקולי?
כדאי לערבב את הברוקולי עם התיבול רק לאחר שהיה במים קרים, זה שומר עליו פריך ונפלא.
האם אפשר לנסות עם ירקות אחרים?
בוודאי! הסלט הזה יכול להתאים לכל ירק שאתם אוהבים – תנסו עם כרובית, גזר, או טופו לצמחונים שטחנים במרינה.
מה אם אין לי לימון, מה אפשר לשים במקום?
חומץ בן יין אדום או חומץ תפוחים יכולים להוות תחליף מעולה למיצי הלימון.
איך שומרים את הסלט במקרר?
עדיף לא לשמור אותו יותר מיום, מפני שהברוקולי מאבד את הטריות. עם זאת, התיבול וכל מה שמסביב יחזיקו מעמד.
האם הסלט הזה משתנה על טעמים?
בדיוק! ההמלצה שלי היא לשחק עם כמויות התיבול והמרכיבים. תוכלו ליצור עולם שלם!
אם רוצים לגרסה דל פחמימות, מה אפשר לשים?
שקדים או אגוזים במקום לחם או בורגול, או לקצץ בכמות הטחינה.
האם אפשר להשתמש בברוקולי קפוא?
זה יכול לעבוד, אבל יש לשים לב שהברוקולי הקפוא נמס בפה בקלות!
מה עם גיוון הסלט?
למה לא? כל תוספת שתרצו ממרינדה של עוף, פירות יבשים ותבלינים חדשים, יכולה להחיות את הסלט הזה!
האם יש עוד אפשרויות הגשה?
מתאימים ליד חזה עוף, דג או אפילו פסטה.
איך מוסיפים צבע לסלט?
זו אחת השאלות האהובות עליי. לשים למשל סלק צילומי דק, פלפלים צבעוניים או אדו לעיצוב חושי במנה שלכם.
אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם. כל מי שראה, יוכל ליהנות מסלט ברוקולי המהמם הזה! החברים שלכם יגידו תודה, ובריאותכם תתממש. בתיאבון!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025