לחם יוגורט ללא שמרים – פשוט, מהיר ומהמם
מה תגידו אם אני אגיד לכם שיצא לי מתכון שהוא כל כך פשוט להכנה, שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים, בזמן שלוקח להכין קפה? לחם יוגורט ללא שמרים זה לא סתם לחם, זה לחם מדהים, ממכר ופשוט מעלף! תארו לכם את התחושה של לחם חם, ריחני, שממש יוצא מהתנור ועוטף אתכם בעטפת של ניחוחות קסומים.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן אפייה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגיש: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז לפני שאנחנו מתחילים את המסע הקולינרי שלנו, חשוב לי לשתף אתכם שהמרכיבים הם פשוטים, שכיחים ומצויים בכל בית. הילד הזה לא דורש חומרים נישאים אופנתיים, אלא טעמים טהורים ומדברים של חיי יום יום.
- 2 כוסות (500 מ”ל) יוגורט עיזים או יוגורט פרה – תבחרו את מה שאתם אוהבים.
- 2 כוסות (250 גרם) קמח חיטה – אפשר לשקול גם קמח מלא או קמח חצי רמוצה.
- 1/2 כוס (100 מ”ל) מים – אתם מדמיינים את המים הזכים לפני הכניסה לתערובת!
- 1/2 כפית מלח – רק כדי לתת טוויסט מודגש בטעמים.
- 1/2 כפית סודה לשתייה – טובה לנו עבור המרקם.
- 2 כפות (30 מ”ל) שמן זית – על זה אני לא מתפשר, זה סוד הטעם!
מרכיבים חלופיים
יש לכם רגישות לגלוטן? אל דאגה! אפשר להכין את הלחם הזה גם עם קמח תפו”א או קמח שקדים. מבחינת היוגורט, ניתן להשתמש ביוגורט סויה או טופו, כדי לשדרגו לגרסה טבעונית. המטרה היא לשמור על הטעמים המדהימים, ולכן זה אפשרי!
שלבי ההכנה
ולעכשיו, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולהתנסויות האדירות. זהו מתכון שאין טעויות בו – תפתחו את הלב ותשימו את הידיים בעבודה!
- בחננו את היוגורט עם המים ושמן הזית בקערה גדולה.
- במקביל, קמצו את הקמח, מלח וסודה לשתייה בקערה נפרדת.
- כשהמרכיבים היבשים מתערבבים, אנו שופכים את תערובת היוגורט פנימה ומערבבים פשוט עד שהקמח נבלע בתוך היוגורט.
- כשהבצק כמעט מתאחד, מתחילים ללוש אותו על משטח מקומח עד שהבצק חלק ואוורירי.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה במגבת לחה, כך שיתפוס אוויר במשך 15 דקות.
- חממים את התנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מתחילים לעצב את הלחם לצורה הרצויה – עגולה או מלבנית, זה תלוי בכם.
- מניחים בתבנית אפייה, ומעט מתבלים בשמן זית למעלה (עונג!
- אופים במשך 30 דקות או עד שהלחם מצבעו חום זהוב ומפריש ריח משגע.
אז איזה תענוג יש בלחם הזה! כל נגיסה היא חוויה עוצמתית, וכמובן, אתם יכולים להוסיף שדרוגים. בצד עמדו לכם כמה תוספות שמעולות לצד הלחם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
שדרוגים הם תמיד הכיף האמיתי! מה אתם אומרים על רוטב יוגורט, עשבי תיבול, שום קונפי? כך הוא יוסיף טעמים שונים שיכניסו את הלחם לכל מיני כיוונים. אפילו קשה לי להפסיק לדמיין את הלחם עם גבינת פטה או רוטב עגבניות חריף. יש להכין את הלחם הזה במרצפות של הום קייטינג.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הלחם עם קמח ללא גלוטן?
בהחלט! קמח תפו”א או תערובות ללא גלוטן יהיו תחליפים מצוינים, והטעם יישאר אגדי.
כמה זמן ניתן לשמור את הלחם?
לחם יוגורט מתאים לשמירה למספר ימים. תשמרו אותו בשקית אטומה, והוא יישאר טרי.
האם אפשר להקפיא את הלחם?
בהחלט. לחם ששמרתם בקרח יישאר טעים מאוד, פשוט החזירו אותו לתנור לפטפטטרו!
מה אפשר לשים בין שכבות הלחם?
אפשר לשים גבינות, ירקות קלויים, רטבים והרבה הכנות ממטבח הבית. הכל מקובל!
האם לחם יכול להחמיץ עם הזמן?
כמובן! אבל לא בקצב של לחם שמרים. לחם היוגורט ובמיוחד כאשר הכנתם אותו טעים, יחזיק מעמד.
לפתוח את הלחם בצורה אחרת?
אין בעיה, אתם יכולים לחתוך נתחי לחם ,או לקבוע את הגובה של הלחם, כל דבר יהיה נהדר.
אם אין לי יוגורט בבית, האם יש אלטרנטיבה?
חלב חמוץ הוא תחליף ראוי בהחלט, הוא יעזור להעביר את הלחם למקום חיובי!
האם אפשר להוסיף תבלינים שונים?
כמובן! תוספת שום, רוזמרין, או אפילו קימל, רק יוסיפו עוד טעמים מתפרצים.
חייבים לקנות קמח מיוחד?
לא, כל קמח שזמין לכם בבית יהיה מעולה. אתם לא צריכים להיות מסובכים אם יש לכם מכונת לחם או לא.
למה יוגורט?
היוגורט הוא לא רק מצווה עולמית, אלא גם מסייע להפוך את הלחם לנימוח ואוורירי, כמו לחם של סבתא!
אתם פשוט לא יכולים לקוות להניח את הידיים על המתכון המושלם הזה – קדימה, תשתפו אותו ברשתות החברתיות ותתנו לחברים הזדמנות לטעום גם את הלחם המהפך הזה!
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025
- במיה מתכון דיאטטי – איך להכין בקלות ובריאות - פברואר 5, 2025