מקלובה ערבית אסלית
אם אתם מחפשים מנה שתמיד תגנוב את ההצגה, מקלובה ערבית היא התשובה המושלמת! הייחוד של המתכון הזה הוא שהוא לא רק טעים — הוא גם מהפך מהפכה של טעמים וניחוחות. כל ביס הוא חוויה שמביאה את כל המשפחה לשולחן, והתחושה שסבתא ממתינה לנו עם הסיר הגדול והמדהים הזה. המקלובה, שהיא לא רק מנה אלא סיפור של תרבות, אהבה ושורשים, מביאה איתה את כל הטעמים המוטמעים בשולחנות הערביים.
דמיינו את זה: שכבות של אורז רך, חצילים פריכים, קוביות בשר עסיסי, ומעל הכל רוטב עשיר ועוטף. כמובן, זה מגיע עם הסיפור שלו, המפואר, איך כל שכבה נבנית לתוך סדר מופלא של צבעים וטעמים. ברגע שמניחים את הסיר הפוך על הצלחת, כל השכבות נשמחות אחת עם השנייה. זה כמו טקס קטן, ואנחנו לא מדברים על מעשה בעבודה – זהו כנראה אחד מהמאכלים המושלמים שיש!
כמה קל להכין את המשגע הזה? תמתינו ותראו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 1 שעה
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את המקלובה המדהימה הזאת, תצטרכו לא מעט חומרי גלם, אבל אל פחד — זה משתלם! מעבר לטעמים, אפשר גם להוסיף לה טאץ’ אישי!
- 2 כוסות אורז בסמטי
- 500 גרם בשר כבש או בקר קצוץ (לפי הטעם שלכם)
- 1 חציל בינוני, חתוך לקוביות
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
- 2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 3 שיניים שום קצוצות
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית כמון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 4-5 כוסות מים
- 1/2 כוס פיסטוקים קצוצים (למפזרים מעל)
- כוס שיערה או כרוב לקישוט (לא חובה)
לגרסה טבעונית: ניתן להמיר את הבשר באדמת טופו או עור רב שימושי ולהשתמש בסלטים לכל הירקות. אני מודה, זה טעים לא פחות!
שלבי ההכנה
כדי להכין את המקלובה הכל כך משגעת הזאת, אפשר ליישם כמה שלבים פשוטים, והבתים מצחקקים בשבילכם!
- שמים את האורז בקערה עם מים ומשרים אותו כחצי שעה.
- מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את הבשר ומערבבים עד שהבשר משנה צבעו.
- לצקת את השום, הקינמון, הכמון, המלח והפלפל, לערבב ולבשל כ-5 דקות נוספות.
- חותכים את החצילים, הבטטה ותפוחי האדמה ומטגנים אותם בסיר אחר עד שיזהיבו.
- מוסיפים את החצילים המטוגנים לתוך הסיר עם הבשר.
- מוסיפים את האורז שהשרינו, ומערבבים בעדינות.
- צורכים את המים, מביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים במשך 30 דקות.
- לאחר שהאורז סופג את כל הנוזלים, מסובבים את הסיר על צלחת שטוחה ומניחים להתקרר.
- מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומניחים כוס שיערה או כרוב אם רוצים.
כל שלב כאן הוא כמו דף בסיפור. לא רק מתכון קלאסי, אלא גם תהליך, שמרתק אותנו בכל רגע; כל ביס, ככל שאנו מתקרבים לארוחה שכולה חגיגת טעמים!
תוספות ושדרוגים אפשריים
למקלובה יש המון אפשרויות קישוט והגשה. אפשר להוסיף רוטב יוגורט קלוי, כקישוט ומרענן טעמים. אפשר גם להגיש לצד סלט ערבי קצוץ עם מלפפונים, עגבניות ופטרוזיליה, והכל מבושל ביד שלי כך שמדובר בכיף של פרופורציות!
שאלות ותשובות
מה הכי טוב להגיש עם המקלובה?
נכון, המקלובה נפלאה לבד, אבל להגשה עם סלט ירוק מרענן או רוטב יוגורט תוספס את החוויה לרמות חדשות.
לאיזה ימים מתאימה המקלובה?
זו מנה מושלמת לארוחות חגיגיות, ימי שישי או סתם כשתחפשו להרגיש חמים באווירה עוטפת.
האם אפשר להכין אותה יום מראש?
בהחלט! השארתה למחרת רק מוסיפה לטעמים. אורז וסלטים יכולים גם הם להימצא במצב נהדר ליום שלאחר מכן.
האם יש אפשרויות במתכון ללא גלוטן?
בהחלט! אני ממליץ להחליף את האורז באורז בסיסי ולא מעובד כדי להשתלב עם דיאטות רגישות לגלוטן.
האם ניתן להוסיף ירקות אחרים למקלובה?
כמובן! דגים חתוכים, קישואים או גזר יוסיפו בין השאר מגעים נוספים.
כיצד שומרים על רכות האורז?
אחרי הבישול, השאירו לסיר להתקרר טיפה, ובשום אופן אל תפתחו אותו עוד כשעה. זה ייתן לאורז להתרכך עוד!
האם המקלובה מתאימה לילדים?
מושלמת! ילדים בדרך כלל מתאהבים בטעמים ובמרקמים. רק שימו לב למידות העשנות.
מה הכי קשה במתכון הזה?
האמת, כל תהליך ביקוש שלו בא עובד, אפילו במחשבה, מכיל הרגעים המרגשים ביותר במטבח.
איך אני יכול להבטיח שהמנה תצא גבוהה?
ברגע שהאורז סופג את כל הנוזלים, אחרי שיחיאל, טפלו בסיר בזהירות רבה ובשום אופן אל תפתחו אותו מוקדם מידי!
האם ניתן להכין את המקלובה ללא בשר?
בהחלט! תשלבו ירקות מועדפים והאורז שומר על כל הטעמים ומוסיף עוד טעמים נימוחים ונעימים.
אם המתכון הזה משגע אתכם כמונו, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. מי יודע? אולי יום אחד תשתף עם כל המשפחה בארוחת ערב מדהימה וכולם יגידו שזה המקלובה הכי טעימה שיש!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025