לגלות את המתכון הסודי לקרואסונים פרווה מושלמים

קרואסונים פרווה מדהימים – מתכון אגדי!

נשמע כמו קסם? קחו רגע לדמיין את עצמכם פותחים את התנור וריח משגע של קרואסונים חמים פורץ החוצה. הדמיון שלכם לא משקר, ותשמעו אותי טוב – אתם עומדים לקפוץ על העגלה הזו של המפנק והנימוח, שיחד עם כל ביס ירגיש כאילו אתם קיבלתם חיבוק חם משמיים. אבל לא מדובר פה על קרואסונים רגילים. אלו קרואסונים פרווה, נימוחים ומעלפים, שניתן להכין גם ללא רכיבים חלביים, כך שגם טבעונים יוכלו ליהנות מהם!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: בינוני, כמה מנות: 12 קרואסונים

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: 2 שעות (סבלנות, חברים)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל-12 קרואסונים מושלמים

המרכיבים הדרושים

על מנת ליצור את הקרואסונים המדהימים הללו, נצטרך כמה חומרי גלם פשוטים, אך יחד הם יוצרים רמה של טעם שאין כדוגמתה. קדימה, בואו נתחיל!

  • 500 גרם קמח חצי לבן (אפשר גם קמח מלא למי שרוצה להיות בריא יותר)
  • 200 מ”ל מים פושרים
  • 100 מ”ל שמן קנולה (כמובן שאפשר גם שמן זית, אם אתם אוהבים את הטעם שלו)
  • 30 גרם שמרים טריים
  • 100 גרם סוכר (כן, זה ממכר, ואין להשאיר את זה בצד!)
  • ½ כפית מלח
  • לקישוט: אגוזים קצוצים או סוכר חום, לפי טעמכם

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים, בואו נצלול לתוך שלבי הכנת הקרואסונים. שלב אחר שלב, נצליח להביא את עונג הבצק לחיים!

  1. נפזר את הקמח על משטח העבודה. ניצור באמצע דימון כדי להוסיף את השמרים.
  2. בקערה נשלב את השמרים עם המים הפושרים והסוכר, ונחכה שהשמרים יתססו – זה יכול לקחת כעשר דקות.
  3. ברגע שהשמרים השייכים שלנו מתחילים לבעבע (וזהו לייק! הם חיים!), נוסיף את השמן ואת המלח לתערובת.
  4. נתחיל לערבב את כל החומרים עד שנקבל בצק אחיד.
  5. נעביר את הבצק לקערה ונכסה אותו במגבת לחה. ניתן לבצק לתפוס בערך שעתיים עד שהבצק יוכפל את נפחו.
  6. לאחר שהבצק תפח, נוציא אותו החוצה, נלוש אותו שוב כדי להוציא את כל האוויר.
  7. נעצב את הבצק למלבן בגובה של 1 ס”מ.
  8. נוסיף קוביות קטנות של מרגרינה פרווה או כל תחליף אחר במקרה שאתם עוקבים אחרי תזונה טבעונית, על מנת להקנות לבצק טעם של חמאה.
  9. נעבור לקפל את הבצק לשלוש כמו מעטפה, כך שהמרגרינה תיכנס פנימה.
  10. נחזור על התהליך הזה עוד פעמיים, כאשר בכל פעם נפתח את הבצק ונתקן אותו, זה מה שיהפוך אותו לרך ואוורירי!
  11. נחתוך את הבצק לחצי, ונרד עם כל חצי על משטח מקומח ונקפול לצורות של משולש.
  12. נגלגל את המשולשים עד שיהפכו לקרואסונים.
  13. מניחים את הקרואסונים בתבנית, מכסים במגבת, ומניחים לתפוח עוד 30-40 דקות.
  14. חוממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס.
  15. אחרי שהתפיחו, מפזרים מעל אגוזים קצוצים או סוכר חום, ואז מכניסים לתנור למשך 20 דקות או עד שהקרואסונים מזהיבים.

רעיונות לשדרוגים

עכשיו, כשיש לנו את הקרואסונים המדהימים הללו, למה לא להוסיף להם כמה תוספות מרעננות? הנה כמה רעיונות שישדרגו בקרוב את החוויה:

  • אפשר להוסיף שוקולד מריר קצוץ או ממרח נוטלה בין לכל קיפול.
  • מילוי של מרציפן או תמרים קצוצים יכול להעניק טוויסט מעניין.
  • אם אתם חובבי גבינות, ניתן להוסיף גבינות פרווה, כמו גבינת טופו טחונה.
  • פירות קיץ קצוצים – כמו תפוחים או אגסים – יכולים להפוך את הקרואסונים לעוד טעם קסום.

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
בהחלט! אפשר להשתמש בקמח תפו”ח תחליף קלאסי כדי לקבל תוצאה נהדרת.

אפשר להוסיף סוכר חום במקום סוכר לבן?
כן, זה ייתן טעם מעניין ועניין שירגיש קצת משגע!

כמה זמן אפשר לשמור את הקרואסונים?
כדאי לאכול את הקרואסונים ביום הכנתם, אבל אם נשארו, ניתן לשמור במיכל סגור וכך יאריכו את חייהם לכ-2-3 ימים.

מה לעשות אם הבצק לא התפשט?
ייתכן שהשמרים לא היו טריים. בפעם הבאה, תוודאו שהשמרים חיים, זה יכול להקפיץ את הבצק לגבהים מרשימים!

האם אני חייב להשתמש במרגרינה?
אפשר חופשי להחליף עם שמן קוקוס או תחליף אחר שאתם אוהבים.

איך אפשר לדעת אם הקרואסונים מוכנים?
קרואסונים מוכנים כאשר הם מזהיבים ושומעים רעש “קריספי” כשמתקרבים לתנור.

מה אעשה אם אין לי זמן לחכות להתפחה?
ניתן לנסות להפעיל טמפרטורה גבוהה יותר, אך זה עלול להשפיע על המרקם.

האם אפשר להכין את הבצק יום מראש?
בוודאי, עטפו היטב את הבצק והניחו במקרר למתקדם יותר.

האם מדללי כדורי הרפייה חשובים?
בהחלט! זה יוצר את האוויר הנפלא בבצק.

למה קיפול הבצק כל כך חשוב?
הקיפולים עוזרים במתן אוויר לבצק ובסופו של תהליך נותנים את הטקסטורה אוורירית ונימוחה.

תודה שהצטרפתם אליי ליצירת חלום שוקולדי-שמרי שאין דברים דומים לו. קדימה, אתם מוזמנים לשתף את המתכון האגדי הזה עם החברים שלכם, תפרסו אותו ברשתות החברתיות ותהינו מקצת מהקצב! מזל שיש לנו קרואסונים פרווה מדהימים בחיים שלנו!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן