קרפצ’יו סלק שגב – המנה המושלמת לעשות רושם!
כל אחד מאיתנו פגש את הרגע הזה – שתי רגליים חזקות מפסיעות לעומק המטבח, והניחוח המכון של מתכון חדש ומפתיע מטביע את הלב. הגעתם לשלב בחיים שבו אתם רוצים להותיר חותם במטבח, ואתם בדיוק מהססים בין המובן מאליו לימי שגב – כן, קרפצ’יו משגע שמשאיר טעם מהפנט. רוצים להשתגע מהמעדן הזה? הגעתם למקום הנכון. מדובר במנה שלוקחת את הסלק ומעמידה אותו במרכז הבמה. הרי מה יש בו לאהוב? צבע עז, מתיקות מפתיעה, ויכולת להשתלב בהרמוניה עם כל חומר גלם! אודרי הפבורן הייתה מתגאה!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות. רמת קושי: קל. למספר מנות: 4-6 אנשים.
- זמן הכנה קצר, ככה שאפשר לקצר את זמן ההכנה כשיש אורחים.
- מדהים עבור ברביקיו או ארוחה חגיגית.
- מגוון אפשרויות תיבול ושדרוגים.
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את קרפצ’יו הסלק המושלם, נצטרך לאסוף כמה רכיבים שמאוד כדאי שיהיו במטבח, והרבה מהם הם בריאים, דלים בפחמימות ומלאים בטעמים! אז, מה בדיוק אנחנו רוצים?
- 3 סלקים בינוניים, קלופים ומבושלים (לא לאכול מיד אחרי הבישול, ככה שהטעימה הראשונה לא תהיה כאובה…)
- לעטוף במעט מלח ים כדי להעצים את הטעמים.
- 1/2 כוס גבינת פטה – אפשר גם טבעונית אם אתם מאמינים בכיוונים חדשים.
- חופן אגוזי פקאן קלויים, קצוצים גס.
- 2 כפות חומץ בלסמי (סוד מתובל במיוחד! אל תזלזלו).
- 2 כפות שמן זית (הכי טעים שיש).
- מיץ מחצי לימון – הטריק כדי להצליח לפצח את טעם הסלק המשתפל.
- עלי רוקט טריים – מסיים בצורה מרעננת.
המרכיבים חלופיים:
אם בא לכם לפנק יותר את הקהל הבריאותי, תוכלו לשקול: תחליף גבינה בשילוב טופו או אפילו אבוקדו מרושע במקום גבינת פטה. שימו לב גם שבלסמי לא תמיד צריך להיות נוזלי, אפשר לתת עדיפות גם לסויה מיטשה מגוררת או לליקר מבריק!
שלבי ההכנה
עכשיו כאשר הכנו את רכיבי ההצלחה, בואו נתחיל להרגיש את האדרנלין זורם! עם קרפצ’יו סלק, הידיים עולות על מטהרים והקפיצה מתחילה!
- חותכים את הסלקים המבושלים לפרוסות דקות ככל שניתן.
- מסדרים את פרוסות הסלק על צלחת שטוחה ככה שזה יהיה טוב לתצוגה.
- מזלפים מעל את החומץ בלסמי ושמן הזית – זה יעזור להפיץ את הטעמים כשתחפשו בסלט.
- מרססים מלח ים בעדינות; אם הוא לא יעמוד, תערבבו במרינדה.
- זורים את גבינת הפטה מעל החומר, יחד עם אגוזי פקאן קצוצים.
- מוסיפים את מיץ הלימון ואפילו הרבה יותר, פן הדחף – ומעבירים לערבב.
- מניחים את עלי הרוקט במרכז, נותנים לצבעים לדבר, ומערבבים את המנה.
תוספות או שדרוגים אפשריים:
כמובן, תמיד יש מקום לחדש! אפשר לשדרג את המנה עם תוספת של עגבניות לא רק להוסיף חמיצות מזמינה אלא גם צבע!
אם יש לכם אינטרס לעצב קרפצ’יו יותר מעניין, תוכלו לשקול להוסיף כמה אצות כמו וואקמה או קוויאר (כן, מדובר על טעים לא מעט).
אפשר גם לשקול טעמים נוספים כמו פפריקה מתוקה שאתה יכול למרוח כפשרה על טוטו המנה!
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את קרפצ’יו הסלק מראש?
כמובן! אפשר להכין מראש ולהשאיר במקרר למשך יום. רצוי לשמור את הסלקים בנפרד מהרטבים כדי שלא יהפכו לספוגים.
על פי הניסיון שלי, מהי הדרך הטובה ביותר לבשל את הסלק?
בישול בסיר עם מים או אידוי עובדים היטב. חשוב לוודא שהם מבושלים עד רכות אבל לא רך מדי – כי אתם לא רוצים סלק מעוכים.
האם ניתן להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! ניתן להחליף את גבינת הפטה בטופו או גבינת שעועית עם טעמים חזקים וכמובן שאין צורך להשתמש בשמנת או מוצרי חלב.
האם יש תחליפים מומלצים לאגוזי פקאן?
אפשר להשתמש בכל אגוז אחר כמו אגוזי מלך, שקדים או אפילו צימוקים מבחינת מתיקות.
האם מדובר במנה שמתאימה לתפריט בריאותי?
בהחלט! מדובר בסלט בריא, דל פחמימות, מלא בסיבים ובוויטמינים.
אפשר לשמור את הקרפצ’יו בסליל?
כן, אך לא מומלץ כי זה עלול לשנות את הטעם. שמרו אותו במקרר במיכל סגור.
מהי השיטה הטובה ביותר לחתוך את הסלק?
חתיכה דקה, בעזרת סכין חד מאוד, המורידה מתח של מתח; מה שיאפשר לכם לראות את כל הצבעים.
איזה מבשלת צריכה לשים דגש על סלקים בעונה?
סלקים נהדרים בסתיו ואביב, אך אפשר למצוא כמונות בכל חודשי השנה.
האם אפשר להוסיף חלבון נוסף למנה?
נכון! שקשוקה למשל מדהימה עם החיים בתוכה או חזה עוף מובן מעושן, התוצאה מושלמת!
האם אי אפשר להעשיר את הטעם עם לימון? מה דעתכם על עוד תיבול?
לא רק שזה אפשרי, אלא מומלץ! חלחול לימון יחמיא לתיבול שלכם, במיוחד עם עשבי תיבול כמו אניס או פטרוזיליה.
הקרפצ’יו מוכן, מלא בטעמים מדהימים, ואפילו משגע את חושי הטעם! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים – כי החיים קצרים, ויש טעמים שמיועדים לכולם!
- גלה את מתכון רוטב הפיצה המיוחד שישגע אותך - אפריל 28, 2025
- איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת - אפריל 28, 2025
- פרושוטו כשר: המתכון שיביא טעמים חדשים לשולחן שלך - אפריל 27, 2025