כנפיים בצ’ילי – מתכון אגדי
הגעתם למתכון שיגרום לכל בני הבית להתרגש! כנפיים בצ’ילי הם שילוב משגע של טעמים עזים, מתוקים וחריפים, שיכבוש את הלב של כל מי שיטעם. זהו המתכון שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו. מדובר במנה שהיא פשוט מדהימה וממכרת, כזו שתגרום לכם ללקק את האצבעות ולהרגיש בני מזל על שהגעתם למתכון הזה. אז קדימה, בואו נצא לדרך!
זמן הכנת המתכון
- סה”כ זמן הכנה: 1 שעה
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין כנפי צ’ילי מעלפות, תצטרכו את הרכיבים הבאים:
- 1 ק”ג כנפיים עוף
- 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, קצוצות
- 2-3 פלפלונים חריפים (או לפי הטעם), קצוצים דק
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס דבש
- 1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
- 1/2 כפית ג’ינג’ר קצוץ
- מיץ מלימון אחד
- שומשום קלוי לקישוט
- קצת כוסברה קצוצה לקישוט (אופציונלי)
לגרסה טבעונית: ניתן להחליף את הכנפיים בעוף בטופו או בבצקי צמחונים מוכנים שמכילים את הטעמים החריפים הרצויים. התהליך יהיה דומה ולא תבואו על חסר!
שלבי ההכנה
כדי להגיע לכנפיים בצ’ילי הכי טעימות שיש, יש לעקוב אחרי השלבים הבאים:
- מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- מניחים את הכנפיים בקערה גדולה, מוסיפים את שמן הזית ומערבבים היטב עד שהכנפיים מצופות.
- מוסיפים את השום, הפלפלונים החריפים, רוטב הסויה, הדבש, רוטב הצ’ילי המתוק, הג’ינג’ר ומיץ הלימון. מערבבים היטב.
- משרים את הכנפיים בתערובת לפחות 30 דקות. ככל שכוון זמן ההשרייה ארוך יותר, כך הטעמים יהיו טובים יותר.
- מעבירים את הכנפיים לתבנית מכוסה בנייר אפייה.
- אופים במשך 25-30 דקות, עד שהכנפיים משחימות בצורה אחידה.
- מוציאים מהתנור ומקשטים בשומשום קלוי ובכוסברה קצוצה.
- מגישים חם!
בתהליך ההכנה, אני ממליץ בהחלט לתבל לפי טעמכם האישי. אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו עוד פלפל חריף. ואם אתם חובבי מתוק, אל תתביישו לדחוף עוד דבש!
תוספות ושדרוגים אפשריים
ישנן אינספור אפשרויות להעשרת המתכון הזה:
- ניתן להוסיף לקערת התיבול גם טריאקי לשדרוג נוסף.
- מומלץ להגיש לצד רוטב יוגורט עם עשבים, שירכך את החריפות.
- תוספת של תפוחי אדמה צלויים או סלט ירקות קיץ מרענן תהפוך את המנה בעיקרה לארוחה מלאה ומושלמת.
- אפשר להכין את הכנפיים על גריל וזה יוציא טעמים שונים לחלוטין!
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הכנפיים על גריל?
בתור מי שמאוד אוהב גריל, בהחלט אפשר! פשוט תעטפו את הכנפיים במרינדה ותניחו אותן על הגריל, חשוב לבדוק שכולן מתבשלות באופן אחיד.
מה אפשר לשים על המנה כדי להוסיף עוד טעם?
אפשר לשדרג עם רוטב סויה מתוק, כמון או תבלינים נוספים כמו כמון או כמון טחון.
כמה זמן להשרות את הכנפיים?
כפי שציינתי, 30 דקות זה המינימום, אבל 1-2 שעות ישפר את הטעמים פלאים!
האם המנה מתאימה למסיבת רווקים?
כמובן! כנפיים הם תמיד להיט במסיבות עם חברים, והטעמים החריפים יוסיפו לאווירה!
מה אם אוהבים את זה לא חריף?
פשוט הורידו את כמות הפלפלונים החריפים ופשוט תהיו קשובים לסטנדרטים שלכם!
כיצד לאחסן שאריות?
שמים בתוך קופסה סגורה במקרר. זה יישמר יום-יומיים אך אני ממליץ לחמם מחדש לפני ההגשה!
האם אפשר להשתמש בכנפיים קפואות?
כן, רק תוודאו להפשיר אותן היטב לפני ההכנה ולא לקרוץ במרינדה כשהן קפואות.
האם המתכון בריא?
הכנפיים מכילות שומן, אבל אפשר להשרות עם יוגורט דל שומן לשדרוג בריאותי. שוב, הכל במינון הנכון, ולטעמכם!
איזה עוד ירקות אפשר להוסיף למנה?
לגמרי! גרמל ובצל ירוק גם מתקבלים בברכה, והם בהחלט מוסיפים צבע!
מתי הזמן הכי טוב לאכול את המנה?
אני ממליץ להיות איתה בשעת ערב, אז זה ממש מושלם לערבי שבת עם המשפחה או בפיקניק עם חברים!
נהנינו להנחות אתכם במתכון הזה, כי גם לנו יש חוש טעים! אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים, כי כנפיים בצ’ילי הם פשוט הכי טעים שיש!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025