מתכון לכרוב כבוש רומני כמו במסעדות
יש משהו במזון הנוסטלגי של מסעדות, משהו שמזכיר זכרונות רחוקים שבולטים בתודעה שלנו, רגעים משפחתיים, טעמים שקרובים לליבנו. אחד המאכלים שנכנס אל העתיקות של המטבח הרומני והפך לאגדי הוא הכרוב הכבוש. היופי של הכרוב הכבוש הוא השילוב המושלם של חמיצות, קריספיות ומעט מתיקות, מה שלא רק משגע את החיך, אלא גם עושה טוב לגוף. תסכימו איתנו, שיש אנשים שיכולים לאכול מנה שלמה של כרוב כבוש ולא להפסיק ללקק את האצבעות. בכדי שלא תהיו חלק מהסיפור הזה מבלי לדעת להכין את המנה המדהימה הזאת, אנחנו כאן כדי להדריך אתכם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן כבישה: 1-2 שבועות
- רמת קושי: קל
- מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
על מנת להכין כרוב כבוש רומני כמו במסעדות, נצטרך כמובן את המרכיבים המדויקים. אנחנו מדברים על שילוב של ירקות ובחירה של תבלינים שיוצרים טעם מושלם, משגע ואגדי. הכנה של כרוב כבוש מהווה אמירה רומנית אמיתית וגם אופציה בריאה למי שמעוניין להכניס לחיים שלו יותר פרופורציה ואיזון. אז בואו נתחיל!
- 1 כרוב גדול
- 1 ליטר מים
- 4 כפות מלח (סלרי מזון)
- 2-3 גזר בינוני (קצוצים גס)
- שיניים של שום (לפי הטעם)
- 2-3 פלפל חריף (לפי הטעם)
- תבלינים נוספים: מתובל קצוץ, כמון ופפריקה
- מיכל זכוכית גדול לשליחת המלחה
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית לכרוב כבוש, אתם יכולים לוותר על הגזר וזז לאור להוסיף תבלינים נוספים כמו כורכום שייתן צבע נוספות בלי להתפשר על הטעם. ואם אנחנו מדברים על גירסה ללא גלוטן, אל דאגה – כי כרוב כבוש הוא באופן עיקרי דל פחמימות, ולכן הוא מתאים לכל אחד ואחת!
שלבי ההכנה
- כשהסכין שלכם מוכנה, חתכו את הכרוב לשני חצאים והסירו את החלק הקשה.
- קצצו את הכרוב לחתיכות דקות ואחידות (מומלץ עם סכין חדה – אנחנו לא רוצים להיכנס למו”מ עם כרוב על החיתוך שלכם).
- בקערה נפרדת, ערבבו את המים עם מלח עד שהמלח יתמוסס לגמרי.
- במיכל זכוכית, הניחו את הכרוב הקצוץ, הגזר הקצוץ והשום (המעין סוד כביר של הטעם המדהים) בשכבות.
- כשהמיכל התמלא, שפכו את תמיסת המלח למעלה עד שהבריכות יכסו את הכרוב לגמרי.
- הניחו את כלי הכבישה בצד למשך 1-2 שבועות בטמפרטורת החדר.
- לאחר שהכרוב התכבש, אתכם מוכן – אבל אל תמהרו לאכול את הכל בבת אחת. תנו לבדוק את הטעמים, להפוך אותו לקריספי באמת.
- שמרו את הכרוב במקרר עד שתרצו להגישה. וישทו צלחת שמשלבתו עם כל מה שתרצו!
לאחר ההכנה, הכרוב כבוש ייתן לכם את ההרגשה של “כמו בבית” – אם חברים שבאים הביתה או אם בתור תוספת לארוחה. החמיצות ומהממת שלו והמרקם הנימוח יגרמו לכם לרצות להכין את זה שוב ושוב.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים להתנסות עם תוספות, הכינו את עצמכם – כאן אתם יכולים להיות יצירתיים לחלוטין! אפשר להוסיף:
- תפוחי עץ מגורדים – יכניסו מתיקות מדהימה.
- זיתים ירוקים או שחורים – נותנים את הפלפל והמרירות.
- תיבול עם קימל או בזיליקום – יוסיפו נגיעות של ניחוחות מאפים.
- שמן זית – יכניס גוון אחר לחלוטין.
- חתיכות פפריקה קלויה – בשביל נתינת ארומה בלקנית.
האפשרויות אינסופיות, אתם יכולים לשדרג את הכרוב עם מה שאתם אוהבים, ועוד יותר חשוב, עם מה שיש לכם במקרר!
שאלות ותשובות
איך יודעים שהכרוב מוכן?
ברגע שמתחילים להרגיש את הארומה הנפלאה של החמיצות, ונראה שהכרוב משנה צבעו והופך לרך אך עם זאת פריך, אתם בפנים!
כמה זמן צריך לכבוש את הכרוב?
מומלץ 1-2 שבועות, אבל אתם יכולים לטעום את הטעמים ולהתאים את הזמן על פי חוויתכם האישית.
האם אפשר לשמור על כרוב כבוש לאחר הכנה?
בהחלט, כרוב כבוש נשמר מצוין במקרר ויכול להחזיק מעבר לשישה חודשים, אם הוא נשמר בתנאים טובים.
מה אם אני לא אוהב חמיצות?
אין בעיה! אתם יכולים לשחק עם כמויות המלח והמים ולמצוא את האיזון המושלם עבורכם.
האם אני יכול להכניס עוד ירקות מלבד הכרוב?
כמובן! זה בהחלט פופולרי להוסיף ירקות אחרים כמו כרובית או גזר, ועם היצירתיות שלכם – כל דבר הולך!
האם יש דרך לסייע בתהליך הכבישה?
נשתף את הסוד – לוח לחיצה (למשל צלחת) יכול לעזור לשמור על הירקות מתחת למים – ובכך לשמור על מהותם.
האם הכבישה נחשבת לתהליך של בישול?
לא, כבישה היא שימור של ירקות על בסיס מלח – ולא בבישול או טיגון.
האם הכנת הכרוב פשוטה?
בהחלט! מדובר בהכנה קלה שבסיסה במעורבות עם ירקות בלבד.
מה כדאי להגיש לצד הכרוב הכבוש?
פיתות, חומוס או אפילו על מנת להזכיר לנו את החומוס הרומני. הכרוב הכבוש מתאים כשדרוג בשולחן האוכל.
האם יש יתרונות בריאותיים לכרוב כבוש?
בהחלט! הוא מכיל פרוביוטיקה, עשיר בויטמינים והוא טוב למערכת העיכול.
ולסיום, כשתהיה לכם הצלחה עם הכנת הכרוב הכבוש המושלם הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון החיוני הזה ברשתות החברתיות שלכם ולעודד אחרים לגלות את הטעמים המדהימים הללו!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025