“`html
כדורי גבינה אפויים מדהימים – מתכון מושלם לאירוח!
בכל פעם שאני מבשל או אופה, אני מתמלא בתחושה של קסם. יש משהו באוכל שמכיל בתוכו את העבר, ההווה וההנאה מהעתיד. ובמיוחד כשמדובר בכדורי גבינה אפויים, אני נרגש לחשוב על המסיבה הקרובה בה נגיש את המעדן הממכר הזה. כדורים קטנים שמוקפים באורח חיים של טעמים ועליהם את הגבינה הנמוכה באחוזי שומן, כשהם יוצאים מהתנור ומפיצים ריח אגדי של תיבול. החברים שלנו יעמדו בתור לאכול, ולבקש עוד ועוד. זה מדהים! אז בואו נצלול למתכון הזה, שללא ספק יהפוך כל אירוע לפסטיבל טעמים!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. למספר מנות: 6-8 אנשים.
- הכנה: 15 דקות
- אפייה: 15 דקות
- סה”כ זמן: 30 דקות
הרכיבים הדרושים
כדורי הגבינה האלו הם לא רק מפנקים, אלא גם קלים להכנה. בקולינריה זה תמיד עסק מדהים שמשלב פשוטות עם טעמים משגעים. הנה מה שאתם צריכים כדי להרכיב את הקסם הזה:
- 200 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 300 גרם גבינת פטה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 2 ביצים גדולות
- 100 גרם קמח חיטה (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית שטוחה כורכום
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- שמן זית לריסוס
מרכיבים חלופיים
אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, מציע לכם לנסות גבינות צמחיות המיועדות לאפייה. כמו כן, את הקמח אפשר להחליף בקמח ועדשים, מה שיהפוך את הכדורים למאכל בריאותי ובריא עוד יותר.
שלבי ההכנה
עוד מעט תטעמו את הכדורים המהממים האלה, ויחד ניגש להכנה, שאינה מסובכת בכלל. רק כמה צעדים פשוטים ואנחנו שם!
- מחממים את התנור ל- 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את גבינת הפרמזן, גבינת הפטה וגבינת המסקרפונה עד שהתערובת חלקה.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים עד שהן נבלעות בתערובת.
- מוסיפים את הקמח, המלח, הכורכום והפפריקה ומשקיטי את התערובת עד שהכל מתאחד היטב.
- עם ידיים רטובות, יוצרים כדורים בקוטר של כ- 3 ס”מ.
- מסדרים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
- מרססים בעדינות על הכדורים בשמן זית.
- אופים בתנור במשך 15 דקות או עד שהכדורים משגעים ומעט מתבדרים.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שהכנתם את כדורי הגבינה האדירים הללו, ניתן לשדרג אותם עם מגוון רטבים צדדיים. רוטב טחינה עם שום ולימון יכול להיות תוספת נפלאה. ואם אתם אוהבים חריף, אז רוטב סרירצ’ה – הוא פשוט מושלם! אתם גם יכולים לנסות להוסיף לתערובת קצת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או תימין, כי זה רק יוסיף לריח המדהים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הכדורים מראש?
כן, בהחלט! אתם יכולים להכין את הכדורים ולשמור אותם במקפיא עד שבועיים. לפני ההגשה, פשוט אופים אותם ישירות מהמקפיא, אבל ניתן להאריך את זמן הבישול במעט.
האם אפשר להכין כדורים קטנים יותר?
כמובן! אתם יכולים להפוך את הכדורים לקטנים, אך זכרו לקצר את זמן האפייה כדי שלא יתייבשו.
איזה רטבים יכולים להתלוות לכדורי הגבינה?
אפשר לנסות רוטב פיקו דה גאלו, רוטב יוגורט או אפילו רוטב חריף, תלוי בכמה חריף אתם מעדיפים.
איך שומרים על הכדורים לאחר הבישול?
שומרים אותם במקרר במיכל אטום. הם יכולים להחזיק מעמד 2-3 ימים. עליהם להתחמם מעט לפני ההגשה כדי לשמר את הרכות.
אפשר להכין את המנה ללא גבינת פטה?
בוודאי! ניתן להחליף את גבינת הפטה בגבינה שמנת או גבינה צהובה קלה.
מה לעשות אם התערובת יוצאת דלילה מדי?
אם התערובת רטובה מדי, הוסיפו עוד קצת קמח בהדרגה עד שתקבלו את המרקם הרצוי.
איזה סוגי גבינות יתאימו כאן?
גבינת מוצרלה, גבינת טודג’ה וגבינת קוטג’ יכולים להיות אופציות נהדרות לגיוון טעמים.
האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן?
כמובן! קמח תפו”א או קמח שקדים יספקו חלופה מצוינת.
אילו מתכונים נוספים אפשר להכין עם הגבינות האלו?
אפשר להכין פשטידות גבינה, לזניה גבינתית או אפילו פיצה עם גבנות.
האם יש דרישות נוספות למי שנמצא בדיאטות מיוחדות?
אם אתם בדיאטת פחמימות נמוכות, ניתן לצמצם את הכמות של הקמח או לשים קמח שיבולת שועל.
עכשיו אחרי ששיתפתי אתכם את המתכון המהפנט הזה, תאמינו לי שזה הזמן להיכנס למטבח ולממש את כל הידע שהבאתי לכם כאן. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות, וראיינו את החברים שלכם לאירוח הבא שלכם. זה לא רק מתכון, אלא חוויה של טעמים ואהבה!
“`
- טעים ומיוחד: כיצד להכין ארטישוק מוחמץ בבית - ינואר 16, 2025
- מיני טארטלטים מתכון שיגרום לך להתאהב מחדש - ינואר 16, 2025
- בישול אורז במיקרו בשיטה מהירה וטעימה - ינואר 16, 2025