כדורי אורז טעימים ונמכרים – מתכון מנצח!

כדורי אורז עם טעמים משגעים

בואו נדבר על אחד מהחיים הקטנים שהופכים כל ארוחה למדהימה – כדורי האורז! המנה האגדי הזו מציעה עושר טעמים, מרקמים נימוחים ואפשרויות שונות שלא נגמרות. מי מאיתנו לא מתענג על כדור אורז קרם שממלא את הפה בטעם של הבישול הבית ספרי? ריח האורז שמתבשל, ניחוחות התבלינים המדהימים והשילוב המעלף של מרכיבים מטעמים שונים – פשוט כך – החיים שלנו מתמלאים באושר. אז מקום של תאבון וניסיון מתנגן, בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 15 כדורים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הכדורים המהממים הללו, נצטרך למלא את עצמנו בכמה רכיבים עליהם נפרט כאן. כל אחד מהם מוסיף למתכון טעם ייחודי שעושה את ההבדל.

  • 2 כוסות אורז עגול
  • 4 כוסות מים
  • 1/4 כוס סויה (אפשר להשתמש בגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס בצל קצוץ דק
  • 1/2 כוס גזר קצוץ דק
  • 1/2 כוס קישוא גרר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים (או שקדים, או טריים)
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כוס פירורי לחם (אם רוצים טעם קראנצ’י)
  • 1 ביצה גדולה (לגרסה צמחונית ניתן להשתמש בטחינה)

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לשלב הכנת הכדורים המדהימים. האם אתם מוכנים לאתגר? בואו נצא לדרך!

  1. מבשלים את האורז: מכניסים את האורז והמים לסיר ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־20 דקות.
  2. מטגנים את הבצל: מחממים שמן זית על מחבת ומטגנים את הבצל עד שהזהוב והקריספי.
  3. מוסיפים את הגזר והקישוא למחבת ומבשלים עד שהירקות רכים.
  4. מוסיפים את הסויה וזהו הזמן להוסיף את האורז, אגוזי המלך והכוסברה. מערבבים היטב.
  5. מניחים להכל להתקרר לרגע.
  6. מניחים ביצה בקערה ומוסיפים את התערובת כשהיא מתקררת.
  7. מעצבים כדורים בגובה של כ־4 ס”מ.
  8. מעבירים את הכדורים לפירורי הלחם אם בחרתם לשדרג לקראנצ’י.
  9. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים מכל הצדדים.
  10. מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן.

מוכנים להכין את הכדורים הללו? עכשיו הם מוכנים להיכנס לפה שלכם, והם עשויים לשגע אתכם!

אפשרויות או חלופות

אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בטחינה. אפשר גם לשלב טעמים נוספים – כמו פאטה (פירות יבשים קצוצים) או אפילו שעועית אדומה עיראקית שנותנת קרנצ’ נהדר. הוספת תבלינים כמו קימל או כמון יכולה להכניס את הטעמים למקום משגע.

תוספות ושדרוגים

אם אתם רוצים לשדרג עוד יותר את הכדורים, כאן יש כמה רעיונות מדהימים. הוספת גבינת מוצרלה למרכז הכדור רק עושה את ההכנה יותר מעניינת. הכדורים יכולים להיות גם ברוטב מתוק-חריף – שילוב של רוטב סויה, דבש וחומץ או סויה חריפה. ובקיץ, אגב, אין כמו לסחוט מעליהם מיץ לימון טרי לקצת רעננות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הכדורים ביום קודם?
כן! אפשר להכין את הכדורים יומיים קודם אבל עדיף לא לטגן אותם עד מועד ההגשה כדי לשמור על הקראנצ’יות.

האם יש אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט בחרו בשמן סויה או רוטב סויה ללא גלוטן, וגם הפירורי לחם יכולים להיות נטולי גלוטן.

כמה זמן הכנתם את האורז?
בישול האורז לוקח כ-20 דקות בממוצע. חשוב לשים לב לא לבשל אותו יותר מדי כדי שהוא לא יהיה דביק.

אם אני לא אוהב אגוזים, מה אפשר להחליף?
שקדים קצוצים או לשים פחות אגוזים – אין בעיה! אפשר גם להוסיף יותר ירקות.

האם יש הגדלה לטעון שלטון איזון טעמים?
אכן. התכון מבלבל בין מתוק, מלוח וחריף – אל תחששו להוסיף יותר סויה או מיץ לימון.

איך אני מבצע את השינוי הרוחני?
לשנות את הירקות שתרצו להוסיף על פי העונה שווה את זה – בטטה, תפו”ן או ברוקולי יכולים להוסיף מימד טעים.

האם אני יכול להכין את הכדורים בטיגון באוויר?
בהחלט! פשוט הכניסו לתנור או טיגון באוויר, זה מומלץ גם להניח מעט שמן זית עליהם לפני ההכנה.

איך אני שומר את הכדורים לאחר ההכנה?
שמרו את הכדורים במיכל לח 2-3 ימים. אם ככל שתאכילו אותם בהקפאה הם ישרדו טוב יותר!

האם הכדורים יכולים לעמוד עם רוטב עד להגשה?
כדורי האורז הם רגישים, ולכן מומלץ להגישם מיד כדי לשמור על טריות בזמן הארוח!

נתתם לערב את האורז והכדורים? שניה לפני שתסיימו את המתכון, אני מזמין אתכם לשתף את הכדורים המושלמים הללו עם חברים לרשתות החברתיות וליהנות מטעמים מדהימים שכעת תכניסו לכל שולחן!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן