כבד עוף בנינג’ה גריל – מנה מדהימה שלא תרצו לפספס!
חשבתם פעם כמה כיף זה לשבת עם חברות או משפחה סביב שולחן, והריחות המדהימים של אוכל מתפשטים באוויר? אני כאן כדי לגלות לכם את המתכון המושלם – כבד עוף בנינג’ה גריל. מדובר במנה שמשגעת את הסועדים, מכל ביס אפשר להרגיש את הטעמים המעלפים והתחושה הנימוחה על הלשון. המנה שלנו לא רק שהיא מהירה להכנה, היא גם מוסיפה טוויסט מדליק על מנה קלאסית שאמא או סבתא היו מכינות. אז תכינו את עצמכם, כי אתם בדרך למנה המושלמת!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי והגשה
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: פשוט
- מנות: 4-5 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנתחיל, נרצה לדאוג שיהיו לנו כל החומרים הנחוצים. חשוב לציין שיש המון אפשרויות לשדרג את המנה, אז אל תהססו להוסיף מה שעושה לכם טוב.
- 500 גרם כבד עוף
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 כפית רוזמרין קצוץ
- 1 כפית תבלין עשבי תיבול
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 2 כפות מחית תפוחי אדמה (לקישוט)
- לימון לקישוט
עכשיו, רגע לפני שאנחנו נכנסים להכנה, כדאי שנדבר על כמה גרסאות אפשריות. ניתן להכין את המנה גם בגרסה טבעונית עם תחליפי בשר או טוב יותר – כבד טופו. בנוסף, יש המון סוגי תיבול שניתן להוסיף בהתאם לטעמים שאתם אוהבים.
שלבי ההכנה
מוכנים? בואו נתחיל להכין את המנה המדהימה הזאת!
- מחממים את הנינג’ה גריל על טמפרטורה גבוהה.
- מניחים את שמן הזית בתבנית של הנינג’ה.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ-3 דקות עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומבשלים עוד דקה.
- מתבלים במלח, פלפל, רוזמרין ותבליני עשבים אחרים.
- מניחים את כבד העוף בתבנית ומבשלים 5-7 דקות עד שמתמקד בארומה של עשבי תיבול.
- יוצרים חור במרכז הכבד וממלאים אותו במחית תפוחי אדמה.
- מקשטים בלימון ומסביב מגישים עם סלט ירוק מרענן.
מילה על טעימות!
לאחר מכן, תשבו עם צלחות גדולות ותתחילו לחלק מנה לכל אחד. תרגישו את הריחות המשגעים מגרדים בגרון ואת הטעמים המעלפים מחליקים לפה. זו מנה שאי אפשר לעמוד בפניה, פשוט ללקק את האצבעות.
תוספות אפשריות לשדרוג המנה
אם התמזל מזלכם ויש לכם עוד קצת זמן פנוי, יש המון דברים שתוכלו להוסיף. למשל, רוטב חלפינו עשוי לגרום למנה להיות חמה ומסעירה יותר. תוכלו גם להוסיף פטריות סיתאקה מטוגנות או רוטב פסטו לפזר מעל. תתחילו להתנסות!
שאלות ותשובות
מהו טמפ המדויק של הנינג’ה גריל?
בדרך כלל, טמפ גבוהה זה בסביבות 200 מעלות צלזיוס.
האם כבד העוף הכרחי או אפשר לשים משהו אחר?
כמובן! אפשר להכין את המנה עם קציצות או עם תחליפי בשר.
כמה זמן ניתן לשמור את המנה במקרר?
מנה מוכנה תישאר טרייה במקרר בין 2-3 ימים.
האם ניתן להקפיא את המנה?
כן, אפשר להקפיא את המנה ולחמם בהמשך.
האם צריך לסחוט את הלימון לפני השימוש?
בהחלט. לימון סחוט טרי ייתן טעם רענן יותר!
כמה כבד עוף צריך לאכול כדי לקבל את הערכים התזונתיים?
מנה של כבד עוף מכילה חלבונים, ברזל וויטמינים – מומלץ לאכול כמות סבירה, כמו 150-200 גרם.
מה עדיף: מבושל או מטוגן?
כל העדפות טובות, אבל כדאי לנסות גם וגם!
האם ניתן להוסיף קישואים למנה?
בהחלט! קישואים מבושלים יכולים להוסיף טעם מאוד מעניין.
האם אפשר להשתמש בשום יבש במקום טרי?
ניתן, אך השום הטרי מספק טעם יותר עשיר.
איך מוסיפים טעמים נוספים למנה שלי?
תמיד ניתן לשדרג עם תוספות של גבינת פרמזן, פטריות או אגוזים קצוצים.
עכשיו, כשאתם עם המתכון המושלם ביד, אני בטוח שהמנה הזאת תשגע את האורחים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהקסם של כבד העוף בנינג’ה גריל! תיהנו ותיזכרו, כל ביס הוא חגיגה!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025