חטיפי בריאות מתכונים ב10 דק שכולם יאהבו

חטיפי בריאות במינימום זמן – מתכונים במשך 10 דקות

מי לא מכיר את זה? אנחנו צריכים רגע של פינוק בין מלחמות היומיום, אבל לא רוצים להחמיר את המצב עם חטיפים לא בריאים. באנו לספר לכם על המתכון המדהים שלנו לחטיפי בריאות שנכנסים לתמונה! חטיפים אלו לא רק שהם בריאים ומזינים, אלא גם ממכרים. מילים כמו “נושאים של גאווה” ו”אוכל של סבתא” יעלו בתודעה שלכם כבר אחרי ביס ראשון. זה הזמן לקחת את הכישורים הקולינריים שלנו לשיאים חדשים עם מתכון שבו גם הבריאות משחקת תפקיד מרכזי וגם טעמים שמשגעים את החיך!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל. מספר מנות: 10 חטיפים.

  • 10 דקות וזה מוכן!
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-10 חטיפים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצא לדרך, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים בהישג יד. זה מדהים כמה זה קל כאשר הכל מוכן מראש. אז, מה אנחנו צריכים?

  • 1 כוס שיבולת שועל מלאה
  • 1/2 כוס חמאת שקדים או חמאת אגוזים אחרת
  • 1/4 כוס דחפוק דחוס הדחוס
  • 1/4 כוס דחוס דחוס אגוזי לוז (או אגוזים אחרים)
  • 2 כפות דבש או סירופ מייפל
  • קורט מלח
  • 1/4 כוס פרוסות קוקוס (לפי הטעם)
  • ו-2/3 כוס שוקולד מריר קלוי (לא חובה אך בהחלט מומלץ!)

יש לכם כל מה שצריך? מושלם! אתם בדרך לתוצאה משגעת. אם יש לכם העדפות שונות, אתם בהחלט יכולים לשנות את סוג האגוזים או להוסיף פירות יבשים!

שלבי ההכנה

כשהרכיבים ממתינים על השולחן, אנו נצא לדרך עם ההכנה! זה הולך להיות קליל ומהיר, וזה מה שעושה את המתכון הזה כל כך אגדי.

  1. בתוך קערה גדולה, ערבבו את שיבולת השועל עם חמאת השקדים עד שהן מתמזגות לגמרי.
  2. הוסיפו את הדחוס יחד עם הדבש וערבבו היטב.
  3. כמובן, אל תשכחו להוסיף מלח לקולקציית הטעמים.
  4. אם בחרתם להשתמש בפרוסות קוקוס או שוקולד, זה הזמן להוסיף גם אותם.
  5. נערו את התערובת עד שהכל מצפה בכיף ואחידות.
  6. מרחו את התערובת על תבנית ריבועית (בגודל 20×20 ס”מ לפחות) עם נייר פרגמנט.
  7. שתפו את התערובת בעזרת הרבה כיף ודחסו אותה בהצלחה.
  8. הכניסו למקרר למשך כ-30 דקות (כן, זה העת רע להיות סבלניים).
  9. סיימו, חתכו לא במרובע או ריבועים – פשוט תכל’ס!
  10. אם תרצו, יש לכם אפשרות לגלגל אותם בשוקולד למעלף!

הגרסה הטבעונית

ברור שאפשר להפוך את המתכון הזה לאידיאלי גם עבור הטבעונים! פשוט החליפו את דבש עם סירופ אגבה או תמרים מרוסקים. התוצאה תהיה גם בריאה וגם טעימה, ואפילו לא תרגישו בהבדל! איך זה נראה?

שדרוגים תוספות אפשריות!

כאן מתאפשר לכם לקחת את המנות המדהימות הללו לרמות אחרות. מעוניינים בעוד טעמים? ניתן להוסיף פינוקים כאלו:

  • קינמון או קקאו – להוספת טעם שוקולדי!
  • אגוזי פקאן או אגוזי מלך – לתוספת פריך ומשגע!
  • פירות יבשים כמו תמרים, משמשים או אגסים – לכל מי שאוהב מתוק.
  • אם יש לכם טחינה בבית – תוסיפו לתערובת! זה מוסיף טעם ובסיס טוב לחטיף.

שאלות ותשובות

איך שומרים על החטיפים לאחר ההכנה?
אחרי שחתכתם את החטיפים, פשוט הכניסו אותם לקופסה סגורה במקרר. הם שומרים על רעננות למשך עד שבוע.

האם אפשר להקפיא את החטיפים?
בוודאי. חטיפים אלו יכולים להחזיק במקפיא במשך חודשיים. הקפיאו אותם בקופסה אטומה.

מה לגבי חלופות אגוזים?
אם יש לכם אלרגיה לאגוזים, שימו לב שאתם יכולים להשתמש בזרעי חמנייה או דלעת.

האם החטיפים מתאימים לדיאטה דלת פחמימות?
בהחלט! החטיפים הללו מלאים בבריאות ובערכים תזונתיים, שמתאימים לסגנון חיים בריא.

מה טווח הזמן שצריך להמתין במקרר?
כ-30 דקות. זמן מתן למרכיבים להתייצב וליצור את המרקם הנימוח!

אפשר לשדרג עם שוקולד מריר?
בוודאי! שוקולד מריר הוא תוספת נהדרת ומטה טעם.

מה אם אין לי נייר פרגמנט?
אפשר לשמן את התבנית עם שמן קוקוס או חמאה.

לבחור את מה שאני רוצה לאכול?
בוודאי! זה המתכון המושלם לניסוי עם כל מה שיש לכם במטבח.

האם זה מתכון של סבתא?
לא בדיוק, אבל זה מתכון שלא תרצו לפספס, והאמת שאפשר לבקש מסבתא לדעת איך היא הכינה את החטיפים שלה.

איך מחליפים חמאת אגוזים?
שימוש בזיתים או טחינה יעשה את העבודה ויהיה משגע!

יש לכם עכשיו חטיף מדהים, בריא, והכי טעים שיש. שתפו והפיצו את המתכון הזה עם חברים כדי שגם הם ייהנו לחסוך זמן ולהתפנק באוכל מהיר ובריא! הזמן שלנו יקר, אז בואו ננצל אותו על הדברים המיוחדים באמת.

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן