חזה עוף ממולא בפירה – מתכון מדהים לארוחה מושלמת
לפעמים, טעים פשוט לא מספיק. לפעמים אנחנו רוצים לחוות את השיא של החוויה הקולינרית. עם חזה עוף ממולא בפירה, אנו מצליחים להגיע לשיא הזה! המנה הזו גם ממכרת וגם עשויה להרגיש לכם כמו חוויה במסעדה יוקרתית – אם רק תסכימו להתאמץ קצת במטבח. תארו לעצמכם את הרגע הזה שבו אתם פותחים את החזה, והפירה המושלם נחשף בפנים, אוחז ברוטב רומנטי ומושלם שמפריך לכם את היום. נשמע כמו רעיון טוב, לא? בואו נכין את זה יחד!
זמן הכנת המתכון
למשך כל החוויה הזו, אתם תצטרכו להקדיש כ-שעה וחצי, והשמחה הולכת להימשך עד שתסיימו את השולחן. המתכון מתאים ל-4 מנות, שיספיקו לכל המשפחה או לאורחים המיוחדים שלכם.
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
ובכן, עלינו להצטייד בכמה דברים לפני שאנחנו מתחילים לבשל. חזה עוף ממולא בפירה הוא מתכון שמשלב טעמים עשירים עם מרקמים שונים, והתוצאה פשוט אגדי.
- 4 יחידות חזה עוף (ללא עצמות ולא עור)
- 4 תפו”חים בינוניים (מומלץ להשתמש בתפוחי אדמה מתוקים)
- 150 מ”ל שמנת מתוקה
- 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
- 2 כפות חמאה
- 1/2 כוס חלב
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום קצוץ (2 שיניים)
- עלי פטרוזיליה קצוצים (לקישוט)
- שום כתוש (או אבקת שום) – לפי הטעם
אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, תוכלו להשתמש בחלב סויה ובעיקרון לחילוף גבינת המוצרלה בגבינת קסאו או טופו מרובע.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשהצטיידנו בכל מה שצריך, בואו נעבור לשלבי ההכנה המהנים! כל שלב כאן יקרב אותנו לניחוחות המדליקים שימלאו את הבית!
- מניחים את תפוחי האדמה בסיר ומבשלים אותם במים רותחים עד שהם רכים.
- סוחטים היטב ומועכים בעזרת מועך תפוחים, מוסיפים את חמאה, שמנת, חלב, מלח ופלפל ומערבבים היטב כדי לקבל פירה חלק ונימוח.
- מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את השום הקצוץ עד שזה משחים קלות.
- חותכים את חזה העוף לאורך כדי ליצור “כיס” ומוסיפים מספר כפות מהפירה לתוך כל חזה עוף.
- סוגרים את החזה בעזרת קיסם או חוט זית לשמירה על הפירה בפנים.
- כשהשום טוגן, מניחים את חזה העוף במחבת ונותנים לו צבע נהדר מכל צדדיו.
- מעבירים את חזה העוף לתבנית אפייה, מכסים בנייר כסף ואופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות.
- בעשר הדקות האחרונות מורידים את נייר הכסף כדי להשאיר את החזה קראנצ’י וטעים.
- כשהעוף מוכן, מניחים אותו על צלחת ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.
- מגישים לצד סלט רענן או ירקות קלויים, והמנה מוכנה לסעודה!
המתכון הזה הוא פרי יצירה אישית, והוא מספר על החוויות שלי במטבח, שבו אני בונה על חומרי גלם טובים והכנה זהירה כדי להגיע לתוצאה המשגעת הזו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם כבר הקפצנו אתכם על הגובה, אל תתביישו לנסות לשדרג! ישנם מספר רעיונות לשדרוגים שאפשרי ליישם כדי להרגיש את האגדה במלוא עוצמתה.
- תוספת של תבלינים שונים כמו פפריקה מעושנת, כמון או פטרוזיליה מיובשת תוספת נופח אחר למנה.
- חזרו על הפירה עם גבינות אחרות כמו גבינת פטה או פרמזן.
- הוספת חזה עוף בגודל פחות סטנדרטי וחתוך לקוביות קטנות שמסופגות יותר ברוטב.
- מוסיפים ירקות קצוצים לפירה כמו גזר או אפונה.
כל תוספת או שדרוג ייקח את המנה הזאת לרמות חדשות של טעם, ויעניק לה את ההפתעה שכולם מחפשים.
שאלות ותשובות
האם ניתן להקפיא את המנה הזו?
כן, אפשר לקפוא את חזה העוף המבושל. מומלץ להקפיא את המנה לאחר הבישול, זה יאפשר לשמור על המרקם והטעמים.
מה אפשר להגיש עם המנה?
סלט ירוק רענן, אורז עם ירקות קלויים, או ירקות מאודים הם כלים שמוסיפים עוד עניין וצביעה לשולחן.
איזה רוטבים ניתן להוסיף?
אפשר לשדרג עם רוטב ברניז’ או רוטב פטריות שמתאימים בצורה מושלמת עם מנה זו.
האם ניתן להשתמש בפירה מוכן?
בוודאי, פירה מוכן איך פחות התעסקות במטבח, אך הקפיצים והטעמים יכולים להיות שונים מהמנה הביתית.
כמה שזה בריא להכין את המנה הזו?
חזה העוף הוא מקור מצוין לחלבון, וכשמאזנים עם פירה מתפוחי אדמה מרותחים, אתם מקבלים מנות בריאות מאוד שמספקות תזונה ועונג.
מה לעשות אם אני מפחד שהעוף יישאר יבש?
מומלץ לאפות עם נייר כסף ולהסיר אותו בשלה האחרון, ודואג שהחזה עוף לא יתייבש.
האם אפשר להכין את הפירה מראש?
כמובן, אפשר להכין את הפירה יום מראש ולשמור אותו במקרר. כך יהיה לכם קל יותר להכין את המנה ביום שאתם מתכננים לאכול אותה.
איפה אני יכול למצוא רוטב איכותי?
תוכלו למצוא רטבים בכל חנות תבלינים מקומית, או אפילו להכין רוטב ביתי פשוט ולתבל לפי הטעם האישי שלכם.
האם יש לכם טיפים לספיגת טעמים בתוך העוף?
זו אחת השיטות, ולאחר בכך, ניתן להשרות את חזה העוף בתבלינים לפני הבישול כדי לשדרג את הטעם.
האם ניתן להכין את המנה הזו על גריל?
בהחלט! הכנת חזה העוף על גריל מוסיפה ניחוחות עשן טובים, וגם נותנת למנה מראה יפה ונעים.
בסיום, אתם מתבקשים לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות. אני בטוח שהם יעריכו את חזה העוף הממולא בפירה המדהים הזה כפי שעשינו כאן! שיהיה לכם בתיאבון!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025