חביתה בנינג’ה גריל: מתכון משגע של סבתא
מתי בפעם האחרונה הכנתם חביתה? כן, אני מדבר על החביתה ההיא, זו שהייתה נמסה בפה, אוורירית כמו ענן, ושגרמה לכולם ללקק את האצבעות? אם אתם מחפשים את המתכון המדויק להפוך כל בוקר למושלם, הגעתם למקום הנכון! החביתה בנינג’ה גריל שלנו היא הדרך האגדי להפתיע את עצמכם ואת בני המשפחה עם ארוחת בוקר מדהימה, כזו שתהיה גבוהה, נימוחה, ומשגעת בטעמים. אז, התארגנו, כי הולכים לבשל!
זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: קלה | מנות: ל-2 אנשים
- זמן הכנה: 10 דקות
- זמן בישול: 5 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: מתאימה ל-2 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את החביתה הממכרת הזו, נצטרך את המרכיבים הבאים:
- 4 ביצים טריות ומדהימות
- 2 כפות חלב (לגרסה רכה יותר)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית כורכום (לצבע המיוחד)
- 1/4 כפית טחון פלפל שחור
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (או גבינה צהובה, אם אוהבים)
- 1/4 כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, עירית, בזיליקום) – לשדרוג טעמים
- שמן זית או חמאה למריחה על התבנית
שדרוגים אפשריים? אתם יכולים לשלב בתוך החביתה גם ירקות כמו פטריות, זיתים או אפילו קוביות של קישואים. תנו לדמיון שלכם להוביל אתכם!
שלבי ההכנה
הגעתם לחלק הכי מעניין! כך ממשיכים להוסיף את כל הטעמים הנפלאים שלכם לתוך החביתה:
- מכינים את הנינג’ה גריל: מחממים את הגריל בטמפרטורה בינונית.
- בקערה, שוברים את הביצים ומוסיפים את החלב, מלח, כורכום ופלפל שחור.
- מקציפים את התערובת בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה, ואוורירית. אל תשכחו שהאווריריות זו הסוד!
- אם רוצים, מוסיפים את הגבינה ו/או עשבי התיבול לתערובת ומערבבים בעדינות.
- מרטיבים את משטח הגריל בשמן זית או חמאה, וממתינים שהנינג’ה גריל יתחמם.
- יוצקים בעדינות את התערובת לתוך הנינג’ה גריל, ומבשלים כ-5 דקות.
- לאחר 2-3 דקות, משגרים את התה מהנינג’ה מהגריל בזהירות בעזרת ספאטולה.
- ממתינים שהחביתה תתייצב ותשחים מעט בקצה.
- מפנים את החביתה שיצא/ה על צלחת ומקשטים בעשבי תיבול נוספים או פרוסות ירקות לפי העדפה.
- מגישים חם עם לחם קלוי או סלט טרי.
שדרוגים אפשריים
יש לכם רעיונות נוספים? יש לכם טעמים נוספים שאהבתם? אתם יכולים להוסיף פטריות קלות, עגבניות מרוסקות, או אפילו קומץ של רוטב סויה לתערובת הביצים. מי יודע? אולי זה יהיה המתכון שכולם ידברו עליו!
שאלות ותשובות
באיזה נינג’ה גריל כדאי להשתמש? נינג’ה גריל, המדגם שיש לי הוא דגם GR100, המציע טכנולוגיה חדשה המאפשרת בישול מושלם ללא שומן מיותר.
האם ניתן להכין חביתה זו על מחבת רגילה? כמובן! אם אין לכם נינג’ה גריל בבית, תוכלו להכין את אותה החביתה על מחבת רגילה. פשוט כוונו לטמפרטורה ממוצעת!.
מה היתרון של הוספת חלב על פני מים? החלב מסייע בהגברת האווריריות של החביתה ומעניק לה טעם יותר עשיר. החלב יוצר גם מרקם נימוח.
האם אפשר להכין חביתה טבעונית? כן, ניתן להחליף את הביצים במוצרי חלב דמוי ביצה, כמו טופו או פירות יער. הם יעניקו טעם נהדר!
כמה זמן ניתן לשמור חביתה במקפיא? ממליצה לא לשמור יותר מ-2-3 ימים במקרר. אם יש צורך, עדיף להקפיא את החביתה כדי לשמור על טריותה.
האם ניתן להוסיף עוד גבינה? כמובן! גבינת דלורית, פריזאי או כל גבינה שאוהבים יעבוד נפלא!
איך ניתן לשדרג את החביתה הלא מלוחה? תוספת של גבינת צהובה או עשבי תיבול בפרופורציית טעמים תוכל לשדרג את החביתה ולהפוך אותה למושלמת.
האם יש דיאטות שמתאימות לחביתה? החביתה עשויה להיכנס בתפריט דל פחמימות ובדיאטות קטוגניות, כל עוד שמים לב לסוג הגבינה והתוספות השונות.
כיצד ניתן לשמור על החביתה חמה יותר זמן? שימוש במכסה בתהליך הבישול עוזר לשמור על חום ומונע קרמול חזק.
איך אפשר להפוך את החביתה ללא גלוטן? החביתה עצמה היא כשרה לגלוטן, ולכן הדבר החשוב הוא להקפיד על המרכיבים הנלווים כמו לחם, ולבחור באנשי כלשהי!
כמה שירבו מתכוני החביתה, אין כמו החביתה בנינג’ה גריל שלנו – מתכון אגדי, עם טעמים משגעים, תהיה זו ארוחת בוקר או ביטול רעב אמצע יום! אני ממליץ לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה – הם בהחלט יעריכו טעימה מהחביתה המעניינת הזו!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025