המדריך המושלם להקפאת בשר מבושל
יש לכם בישול מדהים ואחריו נשאר בשר מבושל שסיים את שליחותו? אתם לא לבד! כולנו מוצאים את עצמנו לעיתים קרובות עם שאריות בשר רך ונימוח במיוחד, שאם לא נשתדל, עלול להיבלע בבטן של מישהו אחר. אז מה עושים? חשוב לדעת כי הקפאת בשר מבושל היא אופציה מצוינת לאחסן את השאריות בצורה נכונה. למעשה, ההקפאה לא רק שומרת על הטעם, אלא גם מאפשרת לנו ליהנות מהמנה הזאת בעתיד בצורתה המושלמת.
זמן הכנת המתכון: 10 דקות, רמת קושי: קל, מנת בשר שיכולה להספיק ל- 4 מנות מקטנות ועד 6 גדולות
- זמן הכנה כולל: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6
המרכיבים הדרושים
הנה מה שצריך כדי להכין בהצלחה את הבשר שלכם להקפאה:
- בשר מבושל (אחרון מחודולי, עוף או בשר בקר)
- שקיות הקפאה איכותיות במיוחד או קופסאות פלסטיק עם מכסה
- עטיפה ניילונית (אופציה מועילה)
- תוויות לקביעת תאריך ההקפאה
עכשיו, לפני שנעבור לשלבים להקפאת הבשר, כדאי להזכיר כמה דברים על המרכיבים:
כאשר מדובר בבשר עליכם לוודא שהוא מבושל לחלוטין. אם מדובר בבשר עוף, חשוב שיהיה מבושל היטב כדי למנוע חיידקים. בשר בקר ודומיו יכולים להחזיק יותר זמן בהקפאה, אבל תמיד עדיף להכין הכל בבת אחת ולהקפיא מיד.
שלבי ההכנה
אם אתם מחכים כבר לדעת כיצד להקפיא את הבשר שלכם, הנה השלבים:
- תנו לבשר להתקרר היטב בטמפרטורת החדר לפני שתתחילו בתהליך ההקפאה.
- חותכים את הבשר לחתיכות קטנות או חצי-גדולות, תלוי איך תרצו להשתמש בו בהמשך.
- מניחים את החתיכות בשקית ההקפאה.
- מוציאים את האוויר מהשקית על ידי לחיצה מלמטה למעלה. הסוד כאן הוא להוציא כמה שיותר אוויר, זו אפשרות שתשמור על הבשר לבצע את מאה הימים של ההקפאה.
- אם אתם מפרידים חתיכות שונות, מומלץ להשתמש בגרון נוסף או בשקיות נפרדות.
- סוגרים את השקית ומוסיפים תווית עם שם המנה ותאריך ההקפאה, כדי שתדעו מה יש לכם בהמשך.
- מקפיאים מיד את הבשר!
סוגי בשר וחלופות
אם אתם הולכים על גרסה טבעונית, ה״בשר״ שלכם יכול להיות טופו או סויה מוכנה. כמו גם עם עוף, תוכלו להשתמש בטופו או כאלו מלהטיגן כמו עגל נמס. תמיד כדאי להתנסות בחלופות ולבחון מה עובד הכי טוב עבורכם.
תוספות ושדרוגים אפשריים
ההקפאה היא רק ההתחלה. אפשר לשדרג את הבשרים לפני ההקפאה:
- הוספת תיבול – תיבול הבשר לפני ההקפאה נעשה על מנת שהטעמים ייספגו היטב בבשר.
- בישול נוסף – אם אתם בישלתם בשר עם רוטב או תיבול, הוא יוסיף רבד נוסף של טעמים.
- אולי תבחרו לארוז יחד עם ירקות – פשוט מניחים בשר וחתיכות ירקות בשקית אחת.
זה הזמן להעצים את החוויה ולהביא טעמים חדשים אל המנה שתחזרו אליה בעוד כמה חודשים!
שאלות ותשובות
מה היתרון של הקפאת בשר מבושל?
היתרון הוא שמירה על איכות הבשר והיכולת להשתמש בו בכל עת לארוחות מהירות ומזינות. בזמן שאתם ממתינים לבשלה הבאה, תתענגו ממנו!
כמה זמן ניתן להקפיא בשר מבושל?
רצוי לא יותר מ-3-4 חודשים. לאחר מכן, יש חשש שהמרקם והטעמים יפגעו.
מה קורה אם אני מאכסן את הבשר שלי בשקית הקפאה לא איכותית?
שקיות לא איכותיות עלולות לגרום לשרפה בחלל ההקפאה, והטעמים והמרקם עלולים להיפגע. פשוט, השקעה קטנה תשתלם בזכות התוצאה המושלמת.
כיצד אוכל לדעת אם הבשר שלי התקלקל?
אם אתם רואים שינוי צבע, ריח לא נעים או טקסטורה של קרח על הבשר, כדאי לזרוק אותו בלי לחשוב פעמיים.
האם אפשר להקפיא בשר שאני מקטיף והתבשל תוך כדי טיגון?
בהחלט! אם הבשר שבושל או טוגן על מנת, אין ספק שהוא שומר על איכותו.
מה לעשות אם נשאר לי בשר שנשקל בדיור?
שיהיה לבדוק את החלבון השני בתוככם. לחליפין, אם כידיכם בשר טוב, לצלוט אותו קודם.
כיצד אני מחמם את הבשר המוקפא?
מי שמחמם, ניתן להוציא את הבשר מהמקפיא, להעביר למקרר ולהפשיר במשך הלילה, או לחמם ישירות במיקרוגל.
כמה זמן לוקח להפשיר בשר מוקפא?
תלוי בסוג, אך כדאי להיערך מראש ולתכנן מראש.
האם ההקפאה פוגעת בערך התזונתי של הבשר?
גדולים לא, אבל יש לתשקול על זמינות הטעמים כדי ליהנות מהערך המוחלט.
אם אני מפשיר את הבשר, האם אפשר להקפיא אותו שוב?
בהחלט, אך כדאי לשים לב לרכיביות. אם בשילוב עם חריף ושוקוד, כמובן לא.
בסופו של דבר, הרבה ממד עוסק על הכנת הבשר המובחר שלנו להקפאה כפי שמגיע לו. אל תהססו לשתף, לשמור ולעשות מנגליכם מהכנת בשר בעצמכם!
- גלה את מתכון רוטב הפיצה המיוחד שישגע אותך - אפריל 28, 2025
- איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת - אפריל 28, 2025
- פרושוטו כשר: המתכון שיביא טעמים חדשים לשולחן שלך - אפריל 27, 2025