פוקצ’ה מעלפת בטאבון
אין תענוג משמח יותר מלחתוך פוקצ’ה חמה שיצאה מהטאבון, כשהיא מכוסה בשכבת שמן זית מדהימה ומריחה כמו ששום דבר אחר לא יכול. הפוקצ’ה היא באמת אהבה ממכרה, ואנחנו עומדים להנחות אתכם במתכון הפשוט אך המדהים הזה, שיביא על שולחנכם את הטעם האגדי של האוכל האיטלקי, זוהר, נימוח ומתחנן להיכנס לפה שלכם.
זמן הכנת המתכון ורמת הקושי
- זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות (מתוך זה התפחה של 1 שעה)
- רמת קושי: בינונית
- מספר מנות: 8-10 מנות
הרכיבים הדרושים
הבה נצא לדרך עם החומרים המושלמים שיביאו אותנו לשיאי טעימות של פוקצ’ה. אל תהססו לשדרג חלק מהמרכיבים על ידי התנסות ברכיבים חלופיים שיכולים להיות מתאימים לאורח החיים שלכם.
- 500 גרם קמח שטוח (קמח לבן או קמח לחם)
- 350 מ”ל מים חמימים
- 10 גרם שמרים יבשים
- 10 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- 60 מ”ל שמן זית (ועוד להברשה)
- תוספות: זיתים, רוזמרין, שום קצוץ, עשבי תיבול מיובשים
מרכיבים חלופיים
למי שמחפש גרסה טבעונית, אפשר להחליף את שמן הזית בשמן קוקוס, והפוקצ’ה תצא לא פחות מדהימה. כמו כן, למי שמעוניין בגרסה ללא גלוטן, מומלץ להשתמש בקמח ללא גלוטן המיועד לאפייה.
שלבי ההכנה
כעת, אנו עומדים להיכנס עם ידיים לבצק ולהרגיש את החוויה של האפייה. בהתחלה זה ייראה כמו עבודה קשה, אבל האמת היא שהבצק יודח לנוחות בטאבון ויצא גבוה ועשיר בטעמים.
- נשאב מים חמימים לקערה, ונוסיף את השמרים והסוכר. ניתן להם לחכות במשך 10 דקות עד שיתפצלו.
- בקערה נפרדת, נתערבב את הקמח ומלח.
- אחרי שהשמרים התפצלו, נוסיף את הקמח והמלח בהדרגה ונערבב בעזרת כף עץ או בידיים.
- כשהבצק מתחיל להתהדק, נוסיף שמן זית ונמשוך את הבצק ללישה במשך כעשר דקות עד שיתקבל מרקם חלק ואוורירי.
- נניח את הבצק בקערה משומנת, נכסה בניילון נצמד, וניתן לו לתפוס מקום חם למשך שעה.
- לאחר התפחה, נשלוף את הבצק ונלחץ עליו בעדינות כדי לשחרר אוויר.
- נפרוס את הבצק לגובה של כ-2 ס”מ ונתחיל להניח את התוספות שלנו.
- נחמם את הטאבון לטמפרטורה גבוהה של כ-250 מעלות.
- נניח את הפוקצ’ה בתבנית מתאימה או על אבן, נשמן ונפזר מעל עוד שמן זית ותוספות המיוחדות שלנו.
- נכניס לטאבון ונאפה במשך 15-20 דקות עד שהפוקצ’ה מקבלת צבע זהוב מדהים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחת מהדברים הכונים ביותר בפוקצ’ה הם האפשרויות! ניתן להוסיף זיתים ירוקים ושחורים, רוזמרין קצוץ, ומעט מלח אטלנטי ליצירת טעמים נוספים ומיוחדים. אם אתם אוהבים את הטעם של שום, אל תהססו לשים כמה שיני שום קצוצות – זה מוסיף ניחוח מדהים!
שאלות ותשובות
מה לעשות אם הבצק לא תופס גובה?
אם הבצק לא תופס גובה, ייתכן שלא נתנו לשמרים מספיק זמן לפעול. ודאו שאתם משתמשים במים חמים, אבל לא רותחים, כדי לא להרוס את השמרים.
האם ניתן להכין את הפוקצ’ה לפני זמן ולשמור במקרר?
בהחלט! אחרי שהתפחה, אפשר לשמור את הבצק במקרר למשך יום או יומיים. כאשר אתם מוכנים, פשוט הוציאו והכניסו לטאבון.
האם אפשר לשדרג את הפוקצ’ה עם ירקות קלויים?
בוודאי! ירקות כמו פלפלים, קישואים או בצל קלויים על הפוקצ’ה משדרגים אותה לרמות חדשות של טעמים.
למה טאבון הוא טוב יותר מאפייה בתנור?
הטאבון שומר על טמפרטורה גבוהה יותר ומייצר חום באופן אחיד, מה שמוביל לתוצאה עם קרום פריך ומעלף.
איך יודעים שהפוקצ’ה מוכנה?
תשימו לב לצבע – אם היא מזהיבה והקצה נראה פריך, זה הזמן להוציא!
האם הפוקצ’ה נשמרת טוב במקרר?
עדיף לא לאכול את הפוקצ’ה כשרק יוצאת מהטאבון, היא נהדרת גם קרה, אז אם נשארה, פשוט שמרו אותה בכלי סגור.
האם ניתן להכין פוקצ’ה מבלי טאבון?
בהחלט! אפשר גם לאפות בתנור רגיל, רק יש להניח בתנור אבן אפייה או תבנית כבדה שתשמור על חום.
מה המשמעות של קמח שטוח?
קמח שטוח הוא קמח שאינו מכיל חלבון גבוה, הוא נותן לפוקצ’ה את המרקם הנכון והאוורירי.
האם יש פוקצ’ה ללא גלוטן?
כן, ישנן תערובות קמח ללא גלוטן או קמח חומוס שיכולות לשמש כבסיס לפוקצ’ה.
איך אפשר לשדרג את השמרים?
למי שמעוניין בכמה דברים משגעים, יכול להשתמש בשמרים טריים במקום יבשים – זה ייתן טעם עשיר יותר.
הפוקצ’ה המושלמת שלנו מוכנה! אתם מתרגשים?נו! כל מה שנשאר זה לקחת כמה פרוסות, למצוא אנשים טובים, וליהנות מכל ביס. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ורשתות חברתיות – כי כזה טעם מדהים צריך להתפשט בכל מקום!
- גלה את מתכון רוטב הפיצה המיוחד שישגע אותך - אפריל 28, 2025
- איך להכין נקניקיות ברמה של ניקיות במחבת - אפריל 28, 2025
- פרושוטו כשר: המתכון שיביא טעמים חדשים לשולחן שלך - אפריל 27, 2025