מתכון לבורקיטס טורקי מדהים
רגע, יש אנשים שאומרים את זה ואנחנו מסכימים: בורקיטס טורקי זה לא סתם אוכל, מדובר באגדה! אין הרבה מאכלים שיכולים לשחות בים התכנים הקולינריים כמו בורקיטס, שהופך לארוחת שניצל קלאסית ומפנקת. המילוי, היו לי הורים שצעקו עליי לא לאכול יותר מגזר וכשהיה לי צלחת של בורקיטס מוגש בצד, כל היתרון הזה פשוט נמוג. הבורקיטס טורקי, עם עשבים טריים ומילוי משגע, זה האוכל שמרים אותנו אל על. חלום טעים וממכר שמחייב אותנו ללקק את האצבעות! האם אתם מוכנים לרגע מבחן הקולינריה?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: כ- 10 בורקיטס
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את הבורקיטס המושלם, נשתמש ברכיבים שאפשר למצוא כמעט בכל מטבח. תכינו את עצמכם ואנו ניכנס לעניין:
- 500 גרם עלי פילו
- 250 גרם גבינת פטה מפוררת
- 200 גרם גבינה קשה מגורדת (כמו גבינת צ’דר)
- 2 ביצים
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית כמון טחון
- 1/4 כפית שטוחה של פלפל שחור טחון
- 1 ביצה נוספת לשימון
מרכיבים חלופיים
אין גבינת פטה? אל דאגה! אפשר לשים גבינת מוצרלה או אפילו לעשות גרסה טבעונית עם טופו מרוסק, פטריות ומעט שמן זית. ככה כל אחד יוכל ליהנות מהבורקיטס האגדי הזה!
שלבי ההכנה
ועכשיו, לבוא לקסם שבוחן את משקלו של כל תהליך:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מניחים בקערה את גבינת הפטה, הגבינה הקשה, ביצים, פטרוזיליה, מלח, כמון ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- מניחים על השולחן דף של פילו, משמנים אותו בשכבת שמן זית דקה.
- מניחים דף נוסף של פילו על הראשון ומשמנים שוב.
- על קצה דף הפילו מניחים כף מהתערובת ומעבירים את הקצה של הדף מעל המילוי.
- מקפלים את הצדדים פנימה ומגלגלים לעיגול או פיתה קטנה. דברים בשיטה שבא לכם.
- מניחים את הבורקיטס על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
- מבדקים עם ביצה נוספת, מברישים את השטחים העליונים.
- אופים כ-20-25 דקות עד שהבורקיטס זהובים ופריכים.
- מגישים חם ונהנים!
תוספות או שדרוגים אפשריים
לבורקיטס יש כל כך הרבה אפשרויות! אפשר להוסיף לתערובת המילוי תבלינים כמו צ’ילי חריף לאלו שאוהבים את האוכל שלהם בועט. או לשים קוביות זיתים ירוקים כדי להוסיף טעם ייחודי. ואם אתם רוצים להתנסות בחוויה מזרחית, תוכלו להוסיף כמה כפות טחינה מעל.
שאלות ותשובות
האם אפשר לשמור את הבורקיטס לארוחה מאוחרת?
בהחלט! ניתן לשמור במקרר עד 2-3 ימים. יהיה טעים מאוד כשמחממים שוב בתנור.
האם אפשר להשתמש בצמחי תיבול אחרים?
בוודאי! ניתן לשים אורגנו, שמיר או אפילו תבלינים כמו פפריקה!
איך אפשר להתחיל עם הילדים במטבח?
עזרת ילדים היא מצוינת! תנו להם למלא את הבורקיטס בגבינה, או קפצו בשמחה בשתי ידיים כשהכול עסוק במטבח.
האם הבורקיטס יצא פריך גם אם אני אכין אותו יום מראש?
אם לא שומרים אותו סגור היטב, הוא עלול לאבד חלק מהקריספיות. עדיף לאכול אותו טלפוני.
האם אפשר לאפות את הבורקיטס בטוסטר אובן?
בטח! רק שימו לב לא לטעון את הסלים ולדאוג שיכולים לנשום.
מה לעשות אם לא מצאתי עלי פילו?
אפשר להשתמש בבצק רבוך או בבצק פריך. בערך באותו מינון!
אילו מנות מתאימות להגיש עם הבורקיטס?
אנחנו ממליצים להגיש עם סלט ירוק מרענן או יוגורט עם צנוברים.
האם יש בצק אחר שמתאים?
שוב, בהחלט! אם יש אלרגיות, בצק פיצה גמיש או אפילו פיתות יכולים לעבוד.
מה אם הייתי מעדיף גבינה יותר בריאה?
גבינת ריקוטה או גבינת קוטג’ יהיו תחליף מצוין.
האם יש טיפים לייצור קו סיפורים על הבורקיטס?
בדיוק! לדבר על זכרונות, לספר איך הם מוצאים אנשים שמוכנים לאכול את הבורקיטס ואיך תמיד טוב לזלול בחיק המשפחה.
כמו שהבנתם, הכנת הבורקיטס הזו היא תהליך מדהים שמעורר את התיאבון ומביאה יחד את כל מי שאוהב אוכל טעים וללקק את האצבעות אחרי כל ביס. אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם החברים שלכם על מנת שמתכונים כמו אלו יגיעו לעוד אנשים רציניים באוכל!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025