תבשיל בשר עם בצל מרוקאי
תחשבו על זה, יום חורפי, גשמים מטפטפים בחוץ, והאוויר ממלא בריח של תבשיל בשר מרוקאי שמבושל לאט לאט. החום מהתנור משפיע עליכם כמו כוס תה חם, ונותן הרגשה של בית, חום ואהבה. תבשיל זה הוא לא סתם מתכון, הוא זיכרון של סבתא, טעמים של משפחה ואפילו סיפור של תרבות. כל ביס הוא מעבר לחוויה, כמעט מדהימה, שמזמינה אתכם לקחת עוד ביס ועוד ביס, עד שלא נשאר מה להניח על הצלחת! אנחנו הולכים להכין היום תבשיל בשר עם בצל מרוקאי, שהוא לא רק אגדי אלא גם מהמם ולקוות שהמנה הזו תהיה המושלמת לשולחן שלכם.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: לשישה אנשים
הרכיבים הדרושים
אז לפני שנתחיל להבשל, נגיד מילה או שתיים על המרכיבים. בבחירת החומרים לתבשיל זה, חשוב לשים דגש על איכותם. זה מה שמייחד את המתכון הזה – כל בצל שיתווסף כאן יעניק גוון מיוחד לכל ביס.
- קילוגרם בשר בקר צלוי (עדיף שריר או נתח אנטריקוט)
- 6 בצלים גדולים, פרוסים דק
- 3 שיני שום, קצוצות דק
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים רותחים
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 1/2 כוס צימוקים או דקל (לפי בחירה)
- מלח לפי הטעם
- פלפל שחור טחון לפי הטעם
- חצי חבילת חוואיג’ (תבלין מרוקאי מסורתי)
יש כאן מגוון מרכיבים שמספקים לא רק טעמים אלא גם שימושים בריאותיים. לדוגמה, בצל הוא מקור מצוין לויטמינים ומלא בסיבים תזונתיים. הוספת כמון ועשבי תיבול רק מוסיפים חן לתבשיל, והצימוקים מוסיפים מתיקות מדהימה שמתמזגת נהדר עם התבלינים. אז בואו נתקדם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, היכונו לנעול את הסינרים וללכלך ידיים! זה הזמן להתחיל את מסע הבישול המהנה שלנו.
- בשלב הראשון, נחמם שמן זית בסיר על להבה בינונית.
- נוסיף את הבצלים הפרוסים ונבשל עד שיתחילו להשחים, בערך 10-15 דקות.
- לאחר מכן, נוסיף את השום הקצוץ ונערבב כדקה נוספת לקבלת ריח מעלף.
- נוסיף את נתחי הבשר ונשחים אותם מכל הצדדים, עד שיתפסו צבע חום עמוק.
- בשלב זה, נוסיף את הפפריקה, הכמון, החוואיג’ ונערבב היטב.
- נוסיף את המים הרותחים, צימוקים, מלח ופלפל. נביא לרתיחה.
- נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה לנמוכה, ונבשל במשך שעתיים.
- הבדוק מדי פעם שהנוזלים לא התייבשו, ואם צריך ניתן להוסיף מעט מים.
- לאחר שעתיים, התבשיל צריך להיות רך ונימוח, מוכן לשרת.
- נכין צלחת שטוחה עם אורז לבן או קוסקוס, ונסלק בעדינות את התבשיל מעל.
והנה, התבשיל המעלף שלנו מוכן! תהליך ההכנה עשוי להיראות ממושך, אבל כל שלב בנוי מדקדוק מתיקות, חום ואהבה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן, אין גבול לרדוף אחרי הטעמים! ניתן להוסיף לתבשיל ירקות נוספים כמו גזר או תפו”א, או אפילו להוסיף חצי כוס חומוס שטוף לתוספת מבחינת בריאות. שדרוג אפשרי נוסף הוא להוסיף מעל התבשיל מעט פטרוזיליה קצוצה, מה שיביא למראה מרהיב בצבעים ירוקים. תוספת מעניינת נוספת היא להחליף את הבצלים עם בצל קונפי, מה שייתן טעמים נוספים ועשירים!
שאלות ותשובות
איך אפשר להפוך את המתכון הזה לטבעוני?
בהחלט אפשר! ניתן להחליף את הבשר בתחליפים כמו טופו לתוספת חלבון, ולעשות שימוש בירקות כמו קישואים וגזרים. תוספת של חומוס תפקד כחלבון מעולה!
מה אפשר לשתות יחד עם התבשיל?
סוף סוף שאלה חשובה! תוכלו להגיש עם התבשיל הזה יין אדום קליל, או אפילו תה נענע מרוקאי כדי להדגיש את הטעמים המיוחדים של התבשיל.
האם אפשר להכין את התבשיל יום לפני?
בהחלט! למעשה, זה רק יוריד את הטעמים ויעשה למנה להיות עוד יותר אגדי כשיהיו לה יום נוסף להתבשל במקרר.
כמה ימים אפשר לשמור את התבשיל במקרר?
אם הוא נשמר בכלי סגור, התבשיל יישאר טרי עד שישה ימים. אל תשכחו לחמם היטב לפני ההגשה.
האם אפשר להקפיא את התבשיל?
כן, תבשיל בשר עם בצל מרוקאי ניתן להקפיא. הרבה פעמים אני מכינה כמות כפולה ומקפיאה חצי. זה מושלם בימים עצלניים.
כיצד ניתן לשפר את המרקם של הבשר?
בישול באיטיות ובמנוחה ממש חשוב כאן. שימו לב לוודא שהבשר לא יתייבש. נוזלים עשויים להיבלע וכדאי להוסיף מים בכל זמן.
מה עוד אפשר להוסיף לתבלינים?
תוכלו לנוח בכמה כפות חמאה, מוסיפים לתבלינים כמו קינמון או אפילו כמה זורים של מג’דרה באמת יעשו פלאים.
האם ניתן להשתמש בבשר אחר?
בוודאי! אפשר להמיר לנתחי עוף, או להוסיף תערובת בשר בקר וסוס. כל שינוי ייתן טעמים שונים ומסקרנים!
האם יהיה זה קשה להיכנס לתהליך הכנה?
לא! כל אחד יכול להכין את המתכון בטח שמדובר בהדרכה הצעירה והקלילה הזו. אז אל תביישו את עצמכם – תתנסו!
למה כדאי לי לנסות מתכון זה?
כי הוא באמת מביא את טעמים מדהימים של מטבח מרוקאי, עם כל ניסיון מהמם שהנסיעה אל שולחן האוכל יכולה להציע!
אלה היו כל השאלות הנפוצות שלי והניסיון האישי שצברתי. אני ממליצה לכולם לנסות את המתכון הזה, לספר לחברים בו ולשתף ברשתות החברתיות. מי לא מתעניין במנה מרוקאית משגעת? תיהנו!
- לזניה תרד 10 דקות שתשנה את חוויית הארוחה שלך - ינואר 14, 2025
- 10 מתכונים עם סולת שיהפכו את הארוחה שלך לטעימה! - ינואר 14, 2025
- מטבוחה מקופסת שימורים: מתכון מהיר ומעורר תיאבון - ינואר 14, 2025