גלידה מקוטג – מתכון מדהים וממכר
שימו לב, חברים! אנחנו עומדים לצלול לעולם קסום שבו גלידה פוגשת את הקוטג’, והכל מתמזג למנה משגעת ומעלפת שתתפוס לכם את הלב (וגם את בלוטות הטעם). דמיינו ביס מהגלידה ה-creamy הזו, בקיץ החם – נשמעת כמו חוויה מושלמת, נכון? זה לא רע לשכוח את זה אנזים על קונוסים, וקצת מהקונצנזוס שאתם מכירים. בעזרת המתכון הזה, תכינו גלידה שתשאיר את כולם עם פה פתוח! אז בואו נתחיל, כי זה אחד הדברים הכי טעימים שיש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן קירור: 4 שעות
- רמת קושי: קל
- מספיק לעד 8 מנות
הרכיבים הדרושים
בהכנת גלידה מקוטג’ מדהימה, הרצון הוא ללקק את האצבעות תוך כדי שהטעמים מתפתחים בפה. הרכב הגלידה שלנו פשוט, אבל התוצאה אגדה. אספנו את כל המרכיבים הנדרשים, קדימה!
- 400 גרם קוטג’ (או גבינה לבנה)
- 250 מ”ל שמנת מתוקה
- 100 גרם סוכר (או דחוף חינה להחלפת הסוכר)
- 2 כפיות תמצית וניל
- מיץ מ-2 לימונים (נעשה לכם רענן!)
- קורט מלח
כעת ניגע באפשרויות חלופיות. כדי להפוך את הגלידה הזו, כל אחד יכול לבחור לסגנן אותה לפי טעמו: אם אתם טבעוניים, קוטג’ יכול להיות מוחלף בגבינת סויה. שמנת מתוקה? ישנם גם תחליפי שמן קוקוס שמוסיפים טעם מיוחד.
שלבי ההכנה
עכשיו, כשאנו מצוידים בכל מה שנחוץ, הגיע הזמן לקפוץ לשלב האקשן – ההכנה! כמו שאומרים, אין כמו לשים את הידיים בבצק. אז בואו נצא לדרך!
- בקערה גדולה, נחבר את הקוטג’, הסוכר, תמצית הווניל ומיץ הלימון.
- נפעיל את המיקסר במהירות בינונית, עד שהתערובת מתמזגת היטב ונעשית אוורירית.
- נוסיף את השמנת המתוקה, ונמשיך לערבב מעוד עד שהשמנת מחליפה את הצבעים.
- נוסיף קורט מלח כדי להדגיש את הטעמים.
- נשפוך את התערובת לתבנית מתאימה, ונעצב גלידה מחושבת.
- נכניס לפריזר למשך 4 שעות לפחות, עד שהתערובת מתייצבת.
- כשהגלידה מוכנה, נחתוך דיקט עם גרר ואחר כך נרקוד על קונוסים.
כמובן שתמיד אפשר לערבב פירות או אגוזים לתוך התערובת. זה מגביר את הטעמים ויכול להוסיף קריספיות, או פשוט להוסיף רבע כוס קקאו להופעה של צבע שוקולד מדהים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת, לאחר שהכנו את הגלידה במדויק, מה אם נוסיף את התוספות המעניינות?
- שוקולד מריר קצוץ – מוסיף קקאו שמייצר טעם שמתמזג עם הקוטג’ בצורה מושלמת.
- פירות טריים – תותים, פטל ותפוחים חתוכים דק מוסיפים מרעננות וקרידנס.
- קצת דבש או סוכר קוקוס למתוק יותר – לכל מי שרוצה להרגיש בריא, כן, חביבים הם דיברו על זה.
אל תתביישו להיות יצירתיים, אתם יכולים להוסיף גם קוננצ’ים, אשר יוסיפו ניחוחות קיץ מרהיבים!
שאלות ותשובות
איך שמרתי על הגלידה כדי לא להקפיא הקרם?
שיטה טובה היא להשתמש במיכל אטום היטב. זה סופר חשוב כדי לשמור על הקרמיות שנשארה תוך הקפאה.
מה עושים אם הגלידה קפאה מדי?
פשוט הוציאו מהפריזר ותחכו 10-15 דקות לפני שמתחילים לגלוש לתוך המשפט המדהים הזה.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
גלידה זו יכולה להחזיק עד שבועיים במקפיא, אבל אני ממליץ לא לחכות… כי היא כל כך טעימה שתיגמר הרבה קודם!
האם אפשר להכין את הגלידה הזו מראש?
בהחלט! אחר הצהריים של הכנה קלה, אתם יכולים לתכנן מקום פנוי מקודם.
מה הסוד להצלחה בסיסית בהכנת הגלידה?
המרכיבים צריכים להיות בקירור. זה עוזר לשמר את הנפח של הגלידה ומקנה לה טכנולוגיה אוורירית.
האם אני יכול להחליף את הקוטג’?
באופן עקרוני כן, גבינת פטה טבעונית תיתן לכם טעם אחיד וגם בשאר מקומות.
איזה פירות יכולים להתאים?
אני מאוד ממליץ על תותים, אוכמניות או כל פרי שגם יכול להצליח לתת ניגוד חם ולתת טקסטורה.
איך אני יכול לדעת מתי הגלידה מוכנה?
אם קצה המזלג שלכם יוצא יבש ולא מיד נתקע, אז זה הזמן לחטוף ניקוי על הרגל השמאלית שלכם.
מה לעשות אם אני רוצה לעשות את הגלידה פחות מתוקה?
פשוט צמצמו את הסוכר או הוסיפו טעמים כמו קינמון או ג’ינג’ר שגונבים את כל ההתמכרות.
האם אני יכול להכין את הגלידה בלי סוכר?
בבקשה! תמצאו במקום סוכר, תחליפים עבריים, דכאט או תוכן שהצבעים לא גולשים אליכם.
אחר כך, תשכחו מכל חלומותיכם על גלידה נוספת! אל תפסיקו לחפש או לנסות – שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, וביקשו מהם לנסות את המתכון המדהים והמאוד מוכר הזה!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025