ג’חנון קפוא בתנור – המתכון המושלם לכל חגיגה

איך להכין ג’חנון קפוא בתנור

האם אי פעם חלמתם על שבת בבוקר, אזרחים ושקט ברחובות, והריח הנפלא של ג’חנון מבעבע בתנור? תכינו את עצמכם לסיפור שיביא אתכם שורה אחר שורה, במהירות מעוררת השראה, להכנת המנה המדהימה הזו שלא רק שתמלא אתכם אלא גם תיגע בכם ברמה האישית. זה הזמן ללמוד להכין ג’חנון קפוא בתנור, והאמת? זה באמת משגע! הצטרפו אלינו למסע הזה, כי בשעה שאתם עוסקים בהכנה, תגלו שגם אוהבים וגם גזרים יכולים לקבל את המרקם הנפלא של הג’חנון, אפילו מבלי להתאמץ יותר מידי.

זמן הכנת המתכון

הכנה: 15 דקות
אפייה: 8-12 שעות (לילה שלם על פי מתכונים מסורתיים או 3-4 שעות בתנור על טמפ’ גבוהה)
מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

נפלא לדעת שג’חנון, הלהיט הקולינרי של כל בית, יכול להיות גם מהיר וגם טעים. כאן תמצאו את מה שצריך להכין את הגרסה שלכם, עם טוויסט למנה המוכרת לכולנו. אתם לא תאמינו כמה זה פשוט!

  • 1 ק”ג ג’חנון קפוא (שום בעיה למצוא בסופר או קפואים)
  • 1/2 כוס שמן זית (שבוודאות מוסיף טעמי אגדי)
  • 2-3 ביצים (אם תרצו לשדרג את הג’חנון עם בושם)
  • 1-2 כפות סוכר (לטעם מתוק ונפלא)
  • 1 כפית מלח (הרי צריך לתבל, לא ככה?)
  • 1 כפית כמון (לטוויסט המזרחי שאנחנו כל כך אוהבים)
  • לפי הטעם – רוטב חריף/שום/לחם/קטשופ וכדומה (כי אין חוקים, רבותיי!)

מרכיבים חלופיים

למעשה, הג’חנון הוא כל כך גמיש. אם תרצו לגוון, תוכלו להשתמש בג’חנון מבצק מחיטה מלאה או אפילו בגרסה ללא גלוטן. הימים בהם גלוטן שלט עשו רושם טוב, אבל אנחנו כאן לשבור את השגרה, ולא לסבול על כך!

שלבי ההכנה

אחרי שגייסתם את כל המרכיבים, זה הזמן להיכנס לעניין.

  1. חממים את התנור ל-170 מעלות ביומיום או 120 מעלות בסוסים (הרבה שעות עוברות על המתכון) ואחר כך על טמפרטורה גבוהה יותר כהכנה per la late night edition!
  2. מניחים את הג’חנון הקפוא בתבנית מתאימה לשימוש בתנור.
  3. מוסיפים את השמן זית, ביצים, סוכר, מלח וכמון על הג’חנון. תנו לכל המרכיבים להתמזג!
  4. הכנסו לתנור ואפיינו במשך 8-12 שעות. כן, כן, זה יכול להיות לילה שלם או יותר, תתכוננו להתאהב!
  5. בתוך חצי שעה – ערבבו את התהליך פעם או פעמיים, ובפרט שאתם מרגישים את הריח המדהים שמתחיל למלא את הבית.
  6. בעת הצורך, הוסיפו שמן זית נוסף אם אתם רואים שהג’חנון יבש מדי.
  7. לקראת סיום האפייה, כשתרגישו שהג’חנון הגיע לצבע המעלף לפי משתפי פעולה ואפשר להציף את התבנית עם רוטב חם.
  8. הגישו עם חריף, סלט או רוטב טחינה! החגיגה עוד לא נגמרה!

שדרוגים ותוספות

אחרי שלמדנו להכין ג’חנון בצורה המוכרת והאהובה, הגיע הרגע להעניק לשדרוגים אפשריים! שדרוגים פשוט לא נגמרים עם ג’חנון.
אתם יכולים לשדרגו במאות דרכים, ותשמעו שישכללו את הסיפור שלכם.
מוסיפים טחינה להגשה עבור טוויסט מזרחי נעים.
חתיכות קטנות של בטטה מתהדרות היטב באפייה יחד עם הג’חנון.
תוסיפו בצל קצוץ אם אתם רוצים טעם משוגע.
ואם אתם מעזים, מדוע לא לנסות להוסיף גבינת פטא? זה בהחלט מוסיף הרבה, ובשום אופן לא יגרום לכם לרצות לסיים את הכל לבד!

שאלות ותשובות

איך ניתן לדעת אם הג’חנון מוכן?

בדרך כלל, את הג’חנון אנחנו רואים שצבעו חום כהה ומרקמו נימוח. מנסים לקצץ בעזרת מזלג וייתכן מאוד שהצלחתם!

האם אני יכול לגוון בטעמים של הג’חנון?

בוודאי! הוסיפו ביצים רכות, או ירקות קצוצים, ועדיין הוא יהיה ג’חנון מדהים. אפשר גם לקשט בשום או ירקות קיץ.

האם ניתן להכין ג’חנון ללא גלוטן?

כן, כיום יש שפע של מוצרים ללא גלוטן. הקפידו לבחור תמיד במוצרים שמציינים זאת על האריזות.

מה ניתן להגיש ליד הג’חנון?

הג’חנון מתאים לרוב המנות בשולחן: חזרת, מטבלים כמו חומוס או טחינה, סלט ירקות עם רוטב חריף, ופירות כקינוח.

האם אפשר להכין ג’חנון במיקרוגל?

אם אתם רוצים לקצר את זמן ההכנה – בהחלט, תוכלו להתחיל במיקרוגל ואז להשלים עם טיגון קל או חימום בתנור. זה גם מהיר וגם טעים!

האם אפשר להכין ג’חנון בתנור אובן?

לגמרי. אתם יכולים לנסות טמפרטורה נמוכה יותר של 130 מעלות, וטיפול מדויק כשאתם מתבללים. הקפידו לבדוק אחת לשעה אם הכל מתנהל על פי התכנון.

איזה רוטב ישרת את הג’חנון הכי טוב?

זה תלוי בטעמים שלכם! רבים מעדיפים רוטב טחינה חריף או ירקות חמוצים בצד.

מה הזמן המומלץ לאפיית ג’חנון?

אפשר להתחיל לאפות ג’חנון כמו שצוין, בין לילה, אבל מי שלוחץ הזמן יכול לבחור בטמפרטורה גבוהה יותר לתוצאה מדהימה.

מה היתרונות של ג’חנון קפוא?

גם מהצד של נוחות וגם במענה של זמן, ההכנה גמרו את העבודה! פשוט להכניס לתנור ואפשר להרגיש מסודרים.

האם יש טכניקות לקיצור זמן הבישול?

למעשה, התשובה לשאלה הזאת היא חד משמעית – לא. הדרך המומלצת היא תמיד לבשל ארוכות, על מנת להגיע לתוצאה נימוחה וטעימה.

שתפו את המתכון המדהים הזה עם כל החברים שלכם! אני בטוח שכולם יאהבו את הג’חנון המושלם הזה. שתהיה לכם שבת מתוקה, מלאה באוויר רענן וריחן של ג’חנון בתנור! אל תשכחו ללקק את האצבעות לאחר מכן!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן