מתכון לגוזלמה – פינוק טורקי שמעלף!
דמיינו שבת הבוקר, זה עתה נפתח השמש והשנים החשאיות של הלילה טיפה נמסו. אתם נושמים את האוויר הצח שמלא בריחות מעוררי תיאבון. באוויר יש ניחוחות של פיתה טרייה מהטאבון, וטעמים שמזכירים לכם את החופשות בטורקיה. אז, מה יכול להיות המדהים ביותר להתחיל את היום עם? כמובן, גוזלמה! הבלילה היפה הזו, מלאה במילוי מענג, פשוט משגע בכל ביס. לכל מי שאוהב לשתף טעמים ביתיים עם חברים ושכנים, מדובר במנה מינימלית של אושר. אם זה בתוספת גבינות, חמאה, או אפילו ירקות טריים – כל גרסה שלה היא אגדה! אז בואו נכין ונענג את החושים!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מכין כ-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כעת, נראה את רשימת המרכיבים הפשוטים והטריים שנדרשים להכנת הגוזלמה המושלמת. למרות שהמתכון יחסית קל, הוא ידרוש מעט כלים ומעט אהבה, וזה הכי חשוב במטבח – כאשר עושים את זה באהבה, הכל יוצא מושלם!
- 2 כוסות קמח חיטה (אפשר להשתמש גם בקמח מלא אם אתם רוצים גרסה בריאה יותר)
- 1/2 כוס מים חמים
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס שמן זית (או חמאה מומסת למי שאוהב יותר)
- 1 כוס גבינת פטה מפוררת (לגרסה צמחונית, אפשר להשתמש בגבינת טופו)
- 1/2 כוס תרד קצוץ (אפשר גם לשדרג עם ברוקולי קצוץ)
- 1 ביצה (לגרסה טבעונית, ניתן להשאיר את זה, או להשתמש בחלופה כמו רסק תפוחים)
מרכיבים חלופיים
במקרה שאתם רוצים לגוון את המרכיבים או להכין גרסה מיוחדת, כדאי להתנסות ב:
- גבינת מוצרלה במקום גבינת פטה ליתר אווריריות.
- שימוש בירקות עונתיים כמו קישואים, גזר או פטריות ולהפוך את הגוזלמה למנה בריאה ומלאה בטעמים.
- להוסיף תבלינים כמו כמון או קימל לשדרוג הטעמים!
שלבי ההכנה
אחרי שהתארגנו עם כל המרכיבים, הגיע הזמן לפעולה! נעבור את השלבים של הכנת הגוזלמה וכיצד לגרום לה להיות הכי טעימה שיש!
- בקערה גדולה, נוסיף את הקמח והמלח. נערבב היטב.
- נוסיף את המים החמים בהדרגה, וכשהקמח מתחיל להתאחד, נוסיף את שמן הזית.
- נלוש את הבצק במשך 5-7 דקות, עד שהוא הופך לאוורירי ונעים למגע. הבצק שלכם צריך להיות רך אבל לא דביק!
- נשמן את הקערה, נשים את הבצק בתוכה ונכסה במגבת ל-20 דקות.
- בעוד שהבצק מתפשט, נתחיל להכין את המילוי. בקערה נשלב את גבינת הפטה, התרד הטרי, ונעטוף הכל עם הביצה.
- לאחר שסיים להתפחה, נחתוך את הבצק ל-6 כדורים קטנים.
- נרדד כל כדור לדיסק בעובי של חצי ס”מ.
- נניח את המילוי במרכז הדיסק ונקפל את השוליים לפנים, כך שיהיה לנו עטיפה שהיא כאילו חיבוק לתוכן.
- נחמם מחבת טפלון על חום בינוני ונשים את הגוזלמה על האטפונה עם טיפונת שמן זית.
- מבשלים כ-3-4 דקות מכל צד, עד שהגוזלמה זהובה וקריספית.
תוספות ושדרוגים אפשריים
הגוזלמה, במראה הפשוט שלה, היא כמו בדים לבנים שמחכים לאמן שיפתח בהם חיים. אנחנו יכולים לשדרג אותה בעזרת מגוון תוספות. לדוגמה:
- להגיש עם יוגורט טבעי עם עשבי תיבול טריים.
- להוסיף חריף בליווי ירקות לתחושת חריפות שלא תרצו להפסיק!
- כמובן, תמיד אפשר לקשט עם רוטב טחינה, מה שהופך את המנה לטעימה ומרעננת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הבצק כמה שעות לפני ההכנה, לשמור אותו במקרר. רק זכרו להוציא אותו לטמפ’ החדר לפחות 30 דקות לפני השימוש.
האם ניתן להוסיף פירות למילוי?
בהחלט! תוספת של תפוחים או אגסים מבושלים יכולה להעניק טוויסט מעניין והמתיקות היא תמיד מוסיפה!
איך שומרים גוזלמה שלא יתייבשו?
מומלץ לשמור את הגוזלמות בקופסה סגורה במקרר, אך באופן כללי הם הכי טעימים וטריים כשאוכלים מיד לאחר הבישול.
מתי כדאי להכין גוזלמה?
כל זמן הוא טוב! אם זה לארוחת בוקר, צהרים או ערב. מדובר במנה שנותנת אווירה חגיגית בכל הזדמנות!
האם אפשר לשלב עם בשר?
בדיוק! שניצלים טחונים או בשר טחון בדחוס יכולים להפוך את הגוזלמה למנה מרכזית ומזינה!
מהו הסוד למילוי מוצלח?
המפתח הוא טעמים רעננים ומרכיבים באיכות גבוהה. תוודאו שהתרד ביתי ונקי, והשאירו את הגבינות טריות לטעימה מעולה.
האם ניתן להקפיא גוזלמה?
בהחלט! אפשר להקפיא את הגוזלמות אחרי הבישול. יש להקפיא עם נייר אפייה שמונע מהן להידבק זו לזו.
איזה רטבים מומלצים לליווי?
קטשופ, טחינה או רוטב יוגורט יכולים לעשות פלאים ולהוסיף טעמים לגוזלמה שלכם!
מה יש לסבתא שלך לומר על הגוזלמה?
סבתא שלי תמיד אמרה שגוזלמה היא כמו אהבה – צריך לשים בה תשוקה ולהתעקש על כל ביס!
האם יש גרסה בריאה יותר?
מאוד! עם קמח חצי חצי וללא ביצים – תבנו גרסה פחות קלורית ועדיין תענגו את החיך.
אם אתם אוהבים את המתכון הזה, אל תשכחו לשתף את הפינוק המעלף הזה עם חברים ובני משפחה. אלה הם הרגעים שהופכים לאגדה משפחתית, ואני בטוח שכולכם תרצו להעמיד בשולחן את השיר האדיר: “מנה חמה!”
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025