בצק שקם פרווה עם שמן הטעים והקל להכנה

בצק שקם פרווה עם שמן – חוויה מדהימה!

אם עד עכשיו חשבתם על בצק כאוכל שהוא קצת משעמם ולא מלהיב, הכינו את עצמכם למשהו מעלף! בצק השקם שלנו כאן כדי לשדרג את כל הארוחות שלכם ולהפוך אותן לחגיגות של טעמים וריחות. כולנו יודעים שבצקים יכולים להיות מאוד מעניינים, אם רק נותנים להם את התשומת לב הנדרשת. והבצק שלנו? הוא אגדי, תפוח וקליל, כזה שאפשר ללקק את האצבעות אחרי כל ביס!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן התפחה: שעתיים
  • רמת קושי: בינוני
  • מנפיקות: 8-10 מנות

מרכיבים הדרושים

בצק השקם (שק”ם) הוא אחד מהבצקים עם ה״מגתיע״ בהכנה, וכולם יכולים להכין אותו בקלות! כל מה שצריך זה כמה מרכיבים פשוטים, והרבה אהבה.

  • 500 גרם קמח מנופה
  • 250 מ”ל שמן זית (או שמן רגיל, אם אתם מעדיפים)
  • 200 מ”ל מים פושרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף סוכר
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 1/2 כפית כורכום (לתוספת צבע וטעם)

אפשר גם לשדרג את הבצק הזה עם תוספות שונות, כמו זעתר, גבינות צמחוניות או אפילו ירקות קצוצים – הכל תלוי מה יש לכם בבית!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל לעבוד. חשוב לזכור שכל שלב הוא חלק מהחוויה, והשקעה תהפוך את הבצק שלכם למשהו משוגע במיוחד!

  1. שמים את השמרים בקערה עם המים הפושרים והסוכר ומניחים לעמוד 10 דקות עד שהשמרים פעילים.
  2. בעוד הקפיצה המתוקה מתרחשת, מקציפים את הקמח והמלח בקערת מיקסר.
  3. מוסיפים את השמן לעיסת הקמח ומערבבים עד שהתערובת מתגבשת.
  4. לאחר מכן מוסיפים את תערובת השמרים ומערבבים בעזרת מדמי עיסה.
  5. מוסיפים את הכורכום, מערבבים עד שהכל מתאחד לבצק רך.
  6. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה במקום חמים במשך שעתיים.
  7. לאחר הבצק תפח, לשו אותו שוב להוציא את האוויר.
  8. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים ומעצבים כל חלק לצורת לחמניות או מאפים.
  9. נשארנו עם הבצק? מקפלים, מטפלים ומבצעים פעולות שונות כדי לקבל את הצורה שאנו רוצים.
  10. מניחים את הלחמניות על תבנית מרופדת ומניחים להם לתפוס שוב רבע שעה נוספת.

מרכיבים אלטרנטיביים

למי שמחפש פתחויות נוספות, ניתן להכין את הבצק גם בגרסה טבעונית! מלח מהגמר, או להחליף את השמן של השומשום לפי טעמים שונים. כמו כן, ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן כדי להתאים לאלו שרגישים לגלוטן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

מומלץ לבחון תוספות יצירתיות שיעשירו את הבצק. למשל:

  • זעתר, לשדרוג של טעמים מרעננים.
  • גבינות צמחוניות, שיתנו את הטעם הממכר והעסיסי.
  • ירקות קצוצים, כמו בצל, פטריות או פלפלים.
  • רוטב גזר חריף או טחינה מעל הבצק לאחר האפייה.

אל תחשבו פעמיים – בבקשה אל תתביישו לנסות לשדרג את המתכון לארוחה המתאימה לכם! כל מה שצריך זה קצת יצירתיות.

שאלות ותשובות

מה מצב הצמחונות או הטבעונות של המתכון?
במתכון יש שימוש בשמן בלבד, כך שאפשר להכין אותו טהור לצמחונים או טבעונים, בלי בעיות מיוחדות.

האם אני יכול להשתמש בקמח אחר לבצק?
بالطبع! אפשר בהחלט לשדרג עם קמח חיטה מלאה או קמח אורז, אך שימו לב שהמרקם יהיה שונה מעט.

הלחמניות יוצאות אווריריות כמו שצריך?
בהחלט! הבצק הזה ייתן לכם את הלחמניות הכי אווריריות יש. לא תיהנו להפסיק ללקק את האצבעות!

כמה זמן אני יכול לשמור את הבצק במקפיא?
אם נשארו לכם לחמניות, ניתן להקפיא אותן למשך שבועיים ולטמפרטורת החדר כשתרצו לאכול.

האם אפשר להשתמש ברוטב עגבניות?
בוודאי! רוטב עגבניות בהחלט יוסיף למנה רטב ייחודי, קלאסי ולא מתאמץ.

איזה שמן אנו יכולים לשים?
שמן זית, שמן קנולה ואפילו שמן חמניות יוסיפו טעמים שונים לכל מנה.

עד כמה קשה לקשור את הבצק?
לא קשה בכלל! עם קצת תרגול, תגלו שזה קל כמו לחם!

איזה סוג פרג אפשר לשים?
פרג קצוץ או שלם בהחלט ישדרגו את הבצק בטעמים נפלאים. השתדלו להשתמש בפרג טרי!

מה לעשות אם הבצק לא תופס כמו שצריך?
אם הבצק לא תופס, יש לבחון את השמרים – האם הם ישנים? ייתכן וכדאי לנסות מחדש.

באיזו טמפרטורה לאפות את הלחמניות?
את הלחמניות יש לאפות בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס – פשוט מושלם!

לאחר כל המידע הנפלא והנחיות ההכנה, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים שלכם על החוויה המדהימה והמושלמת שצפויה לכם עם הבצק הזה. תיהנו!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן