בצק פריך עם קמח תופח – המתכון שיהפוך אותך לשף

בצק פריך עם קמח תופח: המושלם למשגע את הקטנים והגדולים

בואו נדמיין לרגע את הרגע הזה שבו אנחנו פותחים את התנור ומפיצים את הריח המדהים של בצק פריך שזה עתה יצא. המפגש הזה עם הקצפת הנפלאה והפריכות, זה בדיוק מה שגורם לנו להרגיש כמו שפים במטבח של סבתא. אז למה לא להתנסות במתכון המתקדם הזה, שיביא לחיים שלנו שמחה, מתיקות וקריספיות? אנו מדברים על בצק פריך שמכיל קמח תופח – מדובר במתכון מעולה, אגדי, שילדים ואנשים בוגרים כאחד יהנו ממנו. תכינו את הלקוחות שלכם, כי הם עומדים ללגום כל ביס בכפית מטורפת!

זמן הכנת המתכון, רמת הקושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הבצק המושלם הזה, נזדקק לרשימה הבאה של חומרי גלם. אבל אל תדאגו, זה לא מסובך בכלל!

  • 500 גרם קמח תופח
  • 250 גרם חמאה בטרייה, כרוצה להיות נימוחה התוך הבצק
  • 200 גרם סוכר לניתוק טעמים
  • 1 ביצה, העניין כאן הוא להכניס את הסטייל
  • קמצוץ של מלח, למי שאוהב להרים גבה
  • 1 חלמון נוסף, שיתפוס את זה כמו שצריך
  • סוכר לקבלת מקדם מתוק ואוורירי

אלו המרכיבים הבסיסיים, אבל כדאי לדעת שיש גם גרסאות חלופיות! אם אתם טבעוניים, אפשר להשתמש בחמאת קוקוס במקום חמאה, וכל דבר אחר שיכול להוסיף לעושר הטעמים. נוסיף גם קצת קינמון או תמצית וניל – הכל תלוי רק בכם!

שלבי ההכנה

כאן מתחיל הכיף! הכנת הבצק היא ממש פשוטה ואינה דורשת חשמל במידה ואתם מכינים אותו ביד. זה הזמן להחדיר אווירה משגעת!

  1. בקערה גדולה, נשפוך את הקמח התופח ונתבל אותו בקמצוץ מלח.
  2. נחתוך את החמאה לקוביות קטנות ונוסיף אותה לקמח. נשים לב שהחמאה תהיה קרה.
  3. נמשיך לערבב את החמאה והקמח עד שהחומרים מתערבבים והופכים לגרגרי חול.
  4. נוסיף את הסוכר וערבבו עד שהכל שיתמזגו באופן מושלם.
  5. מה שיוביל אותנו לבחירת הביצה, נוסיף אותה ונמשיך לערבב.
  6. נוסיף את החלמון ונערבב שוב. לא נשרוף את עצמנו.
  7. נחסים את הבצק ונסדר אותו בצורה עגולה.
  8. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות לפחות.
  9. עכשיו נעסה את הבצק על משטח מקומח בעזרת מרדף או להוריד שכבה דקה בגובה של 5 ס”מ של בצק.
  10. נחתוך את הבצק לצורת עוגיות או כל צורה אחרת שנעלמת לנו בלב – זה הזמן להתפרע!
  11. נניח את העוגיות על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
  12. נאפה בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות עד שהן מתחילות להזהיב.

איך לשדרג את המתכון?

יש המון דרכים להוסיף טאצ’ אישי לבצק הזה! אתם יכולים לשלב פירות יער, קקאו עבור ערבוב שוקולדי, או החריצים של השוקולד המריר – הכל תלוי מה מתאים לכם ואיזה טעמים מעוררים לכם את התיאבון! אל תשכחו לקשט עם אבקת סוכר או שוקולד מרוח.

שאלות ותשובות

מה היתרון של קמח תופח בבצק פריך?
הקמח התופח מכיל סודה לשתייה וסודיום ביקרבונט, מה שעושה את הבצק הרבה יותר אוורירי ומספק לו פריכות מדהימה. יחד עם החמאה, זה נותן טעם משגע שיכול להפוך כל ביס לטעם של מושלם.

האם אפשר להכין את הבצק בלי ביצה?
אפשר להשתמש במקום הביצה ב-3 כפות של מחית תפוחי עץ או במים עם ממתיק כדי לשמור על הלחות והקראנץ’. זה עשוי לעבוד גם!

כמה זמן אפשר לשמור את הבצק במקפיא?
אם הנחתם את הבצק במקפיא, הוא יכול להחזיק מעמד גם עד חודשיים! זה מדהים להכין כמות כפולה ולשמור לעת מצוא.

איך יודעים אם העוגיות מוכנות?
ברגע שהן מתחילות להזהיב בצדדים, זה סימן טוב. אל תשכחו שהן יישבו גם שיכנסו לתנור.

האם אפשר להשתמש בקמח אחר?
בוודאי! קמח שיבולת שועל או קמח שקדים יכולים להוות פתרון מגניב במיוחד, במיוחד אם תרצו להכין מוצר בריא יותר.

שוקולד חלב או שוקולד מריר?
זה באמת תלוי בטעמים שלכם. שוקולד מריר יכול להוסיף קיק מדהים, בעוד שוקולד חלב ייתן מתיקות מתוקה.

כיצד ניתן להפוך את העוגיות ללא גלוטן?
על ידי שימוש בקמח של שיבולת שועל טחונה או תערובת קמח ללא גלוטן, אפשר להגיע לתוצאה ממכרת שגם שומרת על הפריכות.

מה לעשות אם הבצק יוצא יבש מדי?
יכולים להוסיף כף-שתיים של מים קרים או שמן קוקוס כדי לשפר את הלחות ולהחזיר את הדרך לגמישות.

האם אפשר להכין את הבצק עם קמח כוסמין?
זה אפשרי, אבל שימו לב שהבטחון בפריכות עלול להיות שונה. קמח כוסמין ישנה מעט את המרקם.

מה עושים אם הבצק דביק מדי?
פשוט מוסיפים קצת קמח תופח נוסף לאט לאט עד שמגיעים למרקם הרצוי.

העונג הזה של להכין בצק פריך, לשטוף בעבודת יד ובסוף לטעום את הצלחה – הוא בלתי נשכח. מיליון דברים שאלו שאפשר לשאול, מלא זיכרונות שאפשר ליצור כאן. אנחנו מזמינים אתכם לחלוק את המתכון ברשתות החברתיות! מי יודע, אולי זה הבצק שיבסס גם את המסורת שלכם.

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן