בצק פריך עם מיץ תפוזים – המתכון המושלם!
רגע, תפסו את השורות דחוף! זהו מתכון שיגרום לכם ללכת למטבח מעכשיו לעכשיו. בצק פריך עם מיץ תפוזים? מה זה, אתם שואלים? זהו הבצק המהפכני שאף אחד לא יודע עליו, והגורם לו להיות כל כך מיוחד הוא הארומה המדהימה שמגיע מהמיץ. אתם מתעתדים לקנות מיץ תפוזים לסלט? קחו לכם בקבוק נוסף, כי אחרי שתכינו את הבצק הזה, אתם תגלו שהטעם שלו פשוט ממכר! עם באיזו נגיעה של פירותיות, בואו נסתכל יחד על ההכנה ונסתום יחד פינה טובה בנשמה עם מתכון נעים ונעים.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: מספיק ל- 8 תבניות פאי קטנות
הרכיבים הדרושים
כעת, לאחר שקיבלתם פרטים על מאפייני המתכון, הגיע הזמן לדון ברכיבים. כאן תהיו מופתעים כמה פשוטות וכמה מדהימות הן המרכיבים שנדרשים להכנה של הבצק הפריך הזה.
- 250 גרם קמח מנופה (הכי איכותי שיש; אל תתעסקו עם חצי מדפים)
- 100 גרם חמאה קפואה, קוביות (מדהימה ועשירה בצבע)
- 80 מ”ל מיץ תפוזים סחוט טרי (כאן בנינו את הקסם)
- 50 גרם סוכר (דווקא מתוק אבל אתם יכולים להוריד לפי הטעם)
- 1 ביצה (ביצת עוף מאושרת ואם יש לכם ביצה אורגנית, זה ממש אגדי)
- קורט מלח (לא משחררים את המלח, התוצאות ממקסמות את הטעם)
מרכיבים חלופיים
כמובן, אתם עשויים לשאול את עצמכם אם אפשר להמיר חלק מהמרכיבים. אז התשובה היא כן! אם אתם רוצים גרסה טבעונית של הבצק, אתם יכולים להחליף את הביצה בתערובת של חצי בננה מעוכה עם 2 כפות מים. גם החמאה הפשוטה יכולה להתחלף בשמן קוקוס או חמאת שקדים, ובכך תהפכו את הבצק לבריא יותר! בנוסף, אפשר להשתמש בשימור של מיץ הדרים אחר, כמו מיץ לימון או אשכולית. זה משגע!
שלבי ההכנה
ועכשיו, בואו ניגש לעבודה! זהו הזמן להתחיל ליצור בלגן טוב במטבח.
- מניחים קמח, חמאה, סוכר ומלח בקערת ערבוב ומערבבים היטב עד שהתערובת הופכת לגרגרים דקים.
- מוסיפים את מיץ התפוזים ואת הביצה ומערבבים עד שהבצק מתאגד.
- מעבירים את הבצק לשולחן עבודה מקומח ולשים אותו מספר דקות.
- יוצרים צורת דיסק עם הבצק, עטופים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכ-30 דקות, עד שהבצק מתייצב.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו בעובי של כ-3 מ”מ על משטח מקומח.
- חותכים בעזרת צורות שונות או יצירת פאי, ומניחים בתבניות.
- קולעים בעזרת מזלג חורים בתחתית הבצק.
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהבצק מתחיל להזהיב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני שממלאים במילוי הרצוי.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
לא משנה איזו מנה תבחרו להכין עם הבצק הזה, אל תשכחו שברגע ששדרגת תגבו את הפירות הקיץ הכי מרעננים: מבחר תותים, אוכמניות, קיווי או כל פרי אהוב עליכם! נוסיף לדובדבנים רוטב של סוכר חום ומיץ תפוזים בשביל טוויסט ממכר. אם אתם מתכננים לעשות פאי גבינה, להמתיק עם שמנת חמוצה יחד עם מיץ התפוזים ייצור טעם משגע. אם חשבתם על קינוח נוסף, אתם בהחלט יכולים לשקול למלא את הבצק בפודינג שוקולד עשיר, שיפוך פירות ריחניים להצלחת מתפרסמת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להקפיא את הבצק? כמובן! בקור המקפיא הוא יישאר טרי ומוכן לשימוש בכל זמן. רק וודאו לעטוף היטב.
מאיזה סוג קמח כדאי להשתמש לבצק? מומלץ להשתמש בקמח חיטה לבן או בקמח פיקנטי, אבל אתם יכולים גם לנסות קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן.
מה עושים אם הבצק לא מתאגד? אם הבצק יבש מדי, הוסיפו עוד מיץ תפוזים בכמויות קטנות.
למה חשוב למרוד את הבצק לפני האפיה? זה מבטיח שהבצק יתפשט באופן אחיד, ממש כמו אהבה.
איך יודעים אם הבצק מוכן? כשצבעו מתחיל להיות זהוב וריח תפוזים קופץ באוויר, זהו סימן מצוין!
ניתן לשדרג את המילוי למשהו אחר? בוודאי! מילוי של ריבת שזיפים או ממרח שוקולד גם יעשה את העבודה.
האם זה אפשרי למלא את הבצק בטרם האפיה? במקרים מסוימים זה אפשרי, פשוט היו זהירים עם נוזלים שעלולים להיות יוצרים של בצק רטוב.
כיצד שומרים על הבצק לאחר ההכנה? שמרו את הבצק במיכל אטום במקרר וזה יחזיק יום-יומיים.
האם ניתן להכין את הבצק עם מחבת במקום בתנור? בהחלט! פשוט שימו על חום נמוך ואז הכל ברגע.
מה הכוונה בבצק אוורירי? יש לדעת שהעבודה עם החמאה החשובה תיצור מרקם קל ואוורירי.
אז קדימה, אל תתנו לבצק הזה לחכות. התחילו להכין והביאו עונג למי שסביבכם! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, כי הטיבה המושלמת מחכה לכם!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025