בצק לפיצה בלי שמרים: מתכון קל וטעים!

מתכון לבצק לפיצה בלי שמרים – מושלם, אגדי ומעלף!

מה יכול להיות יותר מדליק מלפתוח את הדלת לריחות המדהימים שעולים מהמטבח כשאתם מכינים פיצה? השילוב של גבינה נמסה, רוטב עגבניות בסיסי ואורח חיים ייחודי הוא אחד מהמרכיבים של השף של כל בית. אנחנו כאן כדי להציג בפניכם מתכון לבצק לפיצה שאין צורך בו בשמרים, ובסופו ממש תצטרכו ללקק את האצבעות. נשמע טוב? זה כי זה באמת הכי טעים שיש! אז בואו נתחיל.

זמן הכנת המתכון

  • שעת הכנה: 10 דקות
  • שעת הבישול: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 2-3 פיצות בגודל בינוני

הרכיבים הדרושים

כעת נגיע לחומרי גלם של המתכון, שאותם ניתן למצוא במרבית הסופרמרקטים. הוקטור המוביל כאן הוא פשוטות ונגישות, אז נלך על זה:

  • 2.5 כוסות קמח לבן (או קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כוס מים פושרים
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר (לא חובה, אך מוסיף טעם)
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • תוספות לפי טעמכם: רוטב עגבניות, גבינה צהובה, זיתים, ירקות חתוכים ועוד

שלבי ההכנה

כבר מתרגשים? הבצק מתחיל להתעורר! הנה השלבים שיביאו אתכם לצלחת פיצה באושר.

  1. נוסיף את כל החומרים היבשים לקערה: קמח, מלח, סוכר ואבקת סודה לשתייה.
  2. נשפוך בהדרגה את המים הפושרים ומערבבים עד שהקמח סופג את הנוזלים.
  3. נוסיף את שמן הזית לערבוב ונמשיך לעבד את הבצק בידיים עד שנגיע לבצק גמיש ואוורירי.
  4. אם הבצק יבש מדי, נוסיף עוד מים, אם הוא דביק מדי, נוסיף מעט קמח.
  5. נעצור לחצי שעה במנוחה על משטח נקי, כאילו הבצק נהנה להתמוסס.
  6. מחלקים את הבצק ל-2 או 3 כדורים, ומרדדים אותם לגובה של כ-0.5 ס”מ.
  7. בעזרת מזלג, נבצע חורים על שטח הבצק כדי למנוע יכולת התפשטות.
  8. מניחים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות צלזיוס למשך 5 דקות.
  9. מוציאים מהתנור, מורחים רוטב עגבניות, מפזרים גבינה ותוספות לפי טעמכם.
  10. אופים בחום של 220 מעלות במשך 10 דקות נוספות.

אפשרויות לתוספות ושדרוגים

כעת כשיש לכם את הבצק המדהים הזה, אפשר להיכנס לתחום היצירתיות. תוספות כמו פרוסות שרי, פטריות, פפרוני או זיתים ירוקים ישדרגו את הפיצה שלכם למעלפת על!

ואם הפיצה צריכה להיות בריאה יותר? תמיד אפשר לשלב ירקות כמו קישואים, פפריקה או תרד. רוצים גם טעם מתוק? אתם מוזמנים להוסיף פירות כמו אננס לצלחת הנאה שלכם. בקיצור, מה שתרצו, והכל תוך כדי חקר טעמים!

שאלות ותשובות

איך עושים את הבצק ללא גלוטן?
עליכם להשתמש בקמח תפו”א במקום קמח לבן. התהליך נשאר זהה!

מה אם אין לי סודה לשתייה?
ניתן להשתמש באבקת סודה. זה חשוב כדי לתת לבצק את האוויר שהוא זקוק לו.

אפשר להמיר את השמן בשמנים אחרים?
כן, שמן קוקוס, שמן חמניות או כל שמן שאתם אוהבים יתאימו.

כמה זמן הבצק מחזיק במקרר?
כ-2-3 ימים, אבל תזכרו שאז פחות נעים לאכול אותו.

אפשר להכין את הבצק יום שאחר?
בוודאי! הכינו אותו מראש, ואחסנו אותו במקרר. פשוט הוציאו ממנו לפני השימוש.

לא בטוח איך מרדדים את הבצק, יש טיפים?
השתמשו בקמח על המשטח. זה המפתח להימנע מדבקות.

אי אפשר להכין את הבצק על מחבת?
אכן, אפשר ליצור פיצה על מחבת או על גריל החם במדבר, או כל מקום שיכול להציע לכם חום טוב!

האם ניתן להחליף את המים במרק?
למה לא? מרק ירקות בהחלט ישנה את הטעם.

אני לא בטוח איפה לקנות קמח תפו”א, יש רעיונות?
ברוב החנויות האורגניות או באינטרנט כמעט תמיד ניתן למצוא אותו. יש למצוא.

באיזה גובה של הפיצה עדיף לאפות?
בגובה בינוני, כדי שהגבינה תמס ולא תישרף.

כעת, כשיש לכם את המתכון המדהים והנצחי הזה, אל תהססו לשתף את הידע הזה עם חברים ובני משפחה. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות והניחו לכולם להתענג על קצה השפתיים מעונג, באחת מהפיצות המופלאות ביותר שאפשר להכין. מתכון מושלם, אגדי ומעלף! שיהיה בתיאבון!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן