ביף וולינגטון – מתכון קל ומדהים
מותק, נוכל להתחיל באיזה טוויסט קולינרי?! היום ניכנס לממלכה הקולינרית יחד ונכין אחד מהמאכלים הכי אגדים שיש – ביף וולינגטון! התמונות של הוולינגטון הזה, עם העטיפה המנצנצת שלו, והבשר הרך שנמס בפה, ישר יעוררו את התיאבון ויגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות. אנחנו הולכים לרקוד עם הטעמים ולמרוח אהבה על כל שלב – ובסוף, נוכל לחגוג את ההצלחה שלנו, כי מניסיוני, זה מתכון שמצלצל בפעמוני הצלחה! בואו נתחיל!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 1 שעה ו-30 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
הרכיבים הדרושים
קודם כל, כדי להכין את ביף וולינגטון המושלם, נצטרך להכות היטב את המרכיבים יחד. מדובר בשילוב מהדהד שהופך את המנה הזאת למורכבת אך נגישה!
- 1 ק”ג בשר בקר (חלק בשר ירך)
- 400 גרם פטריות שמפיניון – לא משנה כמה שיותר, פשוט בחרו את הכי טעים שיש
- 3 כפות חמאה – למי שיש לב נדיב.
- 2 כפות חרדל דיז’ון
- 3-4 פרוסות של בייקון – כדי להוסיף את הטוויסט של העסיסיות
- 500 גרם בצק עלים – לחזות המושלמת!
- 1 ביצה – אשר תיתן את הגוון המושלם בזמן האפייה.
- מלח ופלפל – לפי הטעם של כל אחד ולפי הפה המפנק שלכם.
שדרוגים אפשריים!
אם אתם מחפשים ליצור גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הבשר בתחליפי בשר צמחיים ואפילו להכין עם פטריות פורצ’יני שמוסיפות טעמים עשירים. אם אתם מתמודדים עם רגישות לגלוטן, ישנם בצקי עלים ללא גלוטן בשוק! אם בא לכם להפוך את המנה ליותר פיקנטית, הוסיפו טיפה פלפל צ’ילי או ערק חריף!
שלבי ההכנה
כעת אנחנו בשלב שבו נצא להרפתקה בבישול! כל שלב הוא כמו סיפור מרגש ואנחנו נבנה את מנה הביף וולינגטון המדוברת.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה, על חום בינוני. מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומבשלים עד שהן משחימות והנוזלים מתאדים.
- מאדים את הבצלים עם מלח עד שהם הופכים לרכים.
- מניחים את הבשר במרכז המחבת, ממלאים בשום, פלפל חריף, ומעט חרדל דיז’ון, מבשלים עד מתפורר.
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מניחים פרוסת בייקון על נייר אפייה, מעליה מניחים את הבשר המבושל, ומסננים את החומרים.
- עוטפים את הבשר ביופי של בצק עלים.
- מניחים את הביף וולינגטון בתנור למשך 30 דקות.
- בוחרים את הביצה ומקצפים אותה, מפזרים על הבצק בזמן האפייה.
- כאשר המנה מוכנה ומעט מתקררת, חותכים ומגישים!
שלבי הכנת המנה
אני בטוח שכבר מתפעלים מתהליך ההכנה – כל חוויה של טעמים מכילה בתוכה רגעים קטנים. כל צעד צובר את המתח והציפייה למנה הביתית!
שאלות ותשובות על המתכון
מה מומלץ להגיש לצד הביף וולינגטון?
מומלץ להגיש אותו עם פירה תפוחי אדמה או ירקות קלויים, זה ממש משלים את החוויה הקולינרית!
האם אפשר להכין את המנה יום מראש?
כן, בהחלט! אפשר להכין את הביף וולינגטון יום לפני ולשמור במקרר, רק לדאוג לאפות אותו יום ההגשה.
מה אם אין לי פטריות שמפיניון?
לא נורא! אפשר להחליף במגוון פטריות אחרות או להשתמש בתערובות פטריות קפואות. הפטריות חייבות להיות טריות כדי לשמור על טעם נעים.
האם ניתן להקפיא את הביף וולינגטון?
כמובן, אחרי האפייה אפשר להקפיא אותו. צריך לשים לב שיהיה עטוף היטב כדי לשמור על טעם.
איזה תיבול מומלץ לבשר בקר?
לקרקע את הבשר עם מלח, פלפל, שום ופפריקה מתוקה על מנת להעניק לבשר את כל הטעמים המשגעים.
מה להוסיף כדי להפוך את המנה ליותר חגיגית?
הוספו שקדים קלויים או פירות יבשים לצד המנה, זה יוסיף גוון צבעוני וטעים!
האם זה מתכון דל קלוריות?
לא בדיוק, אבל המנה המדהימה הזו בהחלט שווה להיכנס לגדר הפינוק. אפשר לשדרגו עם ירקות מבושלים!
מה הסוד למנה רכה?
מומלץ להשתמש בנתחים רכים ולתת לבשר להתבשל לאט עם התבלינים.
באיזה גובה צריך לאפות את המנה?
מומלץ לאפות בתנור בחום גבוה, סביב 200 מעלות, כדי לשמור על הטעמים!
האם ניתן לצפות את הבצק במשהו אחר?
בוודאי! אפשר לצפות את הבצק באגוזי לוז קצוצים כדי להוסיף לו כריספיות מחוספסת מפתיעה.
עכשיו כשיש לכם את המתכון המושלם לביף וולינגטון, הגיע הזמן לצאת לדרך! אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נגרום לכולם ללקק את האצבעות!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025