בחירת גופי תאורה למטבח שעושים הבדל עיצובי

פרקטיות או סטייל? הקרב הגדול של גופי התאורה במטבח שלכם

אומרים שהמטבח הוא הלב של הבית. תכל’ס,לי זה תמיד היה נראה חשוד. מה יש במקום הזה שגורם לנו להפוך בשנייה לשפים מקצועיים, לארח חברים בכיף, או סתם לצאת למסעי לילה אל המקרר? התשובה, חברים, נמצאת מעל לראשינו, וזה הזמן לבדוק אותה לעומק (ובעיקר לגובה): התאורה. אם עד היום הסתכלתם על גופי תאורה למטבח רק דרך המחיר או הצבע, הצטרפו אליי למסע מרתק (וקצת ציני, אני מזהיר מראש…) בנבכי עולם התאורה של המטבח. האם פרקטיות מנצחת? או שדווקא האופנה מנצחת בקרב הזה? איך בחירה אחת יכולה לשנות לחלוטין את החווייה הקולינרית והאירוחית שלכם בבית? קחו ספל קפה, כבו את האור לשנייה (לא באמת…), והיכונו להתעניין.

הוויכוח הנצחי: תאורה פרקטית או עיצובית?

בואו נשים את הדברים על השולחן (רצוי שולחן מואר כמו שצריך): כאשר בוחרים גוף תאורה למטבח, שני כוחות גדולים פועלים עלינו – מצד אחד, פרקטיות, ומצד שני, עיצוב. לפעמים הם מתפקדים כמו שני ילדינו שמבקשים תשומת לב: האחד רוצה נעליים יפות, והשני רק רוצה פלאפל… איך עושים סדר בבלגן?

“אבל קודם כל יופי…” – למה בכלל אנחנו מכורים לגופי תאורה מעוצבים?

כי אנחנו אנשים רגשיים! תאורה מעוצבת נותנת אווירה, יוצרת חוויה ומביאה למחמאות מהשכנים והקרובים שרק באו לשתות קפה וסיימו עם סלפיז’ מתחת למנורת התקרה היוקרתית שקניתם לאחרונה. החיסרון? לפעמים, מרוב שהשקעתם ביופי, שכחתם לבדוק אם אפשר באמת לחתוך בצל בלי לאבד אצבע או שתיים.

“ממש לא! קודם כול לראות ברור!” – למה אנחנו זקוקים לתאורה פרקטית במטבח?

נו טוב, ברור. אנחנו הרי לא רוצים לחתוך את העגבנייה הבשלה בכזו חשיכה שתצטרכו לחפש אחר כך פלסטר. תאורה פרקטית היא החיים עצמם. היא משפיעה על איכות הבישול, חוויית הבישול, ופרקטיות השימוש במטבח. היא זו שנדלקת מייד ומתפקדת בצורה אמינה, גם כששכחתם להחליף את הנורות המעוצבות והיקרות שקניתם שנה שעברה. מצד שני, אם ממש מגזימים עם הפרקטיות, המטבח שלכם יכול לקבל מראה של חנות פרזול, וזה… ובכן, בעייתי פחות או יותר כמו לאבד את העגבנייה ההיא.

3 טעויות נפוצות בבחירת גופי תאורה למטבח – איך להימנע מהן?

  • טעות מספר 1: קניית גוף תאורה בגלל “מבצע שווה”. קניתם כי היה זול, אבל בבית גיליתם שהמנורה מאירה ככה רק כשהיא בחנות והמטבח שלכם נראה עכשיו קצת כמו מרתף.
  • טעות מספר 2: לשכוח לבדוק את הספקי התאורה. משפט אמיתי מידידה שלי: “אה, נו, אני אבשל עם הפנס של הטלפון, לא נורא!”– תאמינו לי, נורא…
  • טעות מספר 3: טרנדים מתחלפים במהירות, התאורה נשארת. לא בכל חודש מחליפים מנורות כמו נעליים. תבחרו משהו שיהיה רלוונטי גם בעוד שנתיים, שלוש (או לפחות עד שירדתם במשקל מהבישולים שלכם…).

“שלא יעבדו עליכם!” – 4 טיפים ממזריים לבחירת התאורה המושלמת למטבח שלכם

  • כמה שטחים שיש במטבח שלכם? – כלל אצבע: ככל שהמטבח גדול יותר, תצטרכו לשלב מספר גופי תאורה שונים, ולא להסתפק במנורה אחת גדולה, שתאיר טוב בעיקר את הארונות העליונים.
  • אור חמים או אור לבן? – לכו על אור ניטרלי בריא (3500-4000k): התאורה לא רק תהיה נעימה אלא גם פרקטית לבישול ולאכילה.
  • איך מתאימים את גוף התאורה לצבעי המטבח? – הצורה הפשוטה ביותר: בחרו חומר או גוון המנוגד (קונטרסטי) לצבעים הדומיננטיים בארונות המטבח או בקירות. התוצאה מדליקה כמו חומוס טוב עם חציל מטוגן.
  • לבדוק אחריות ואיכות מוצר – כי הדבר האחרון שאתם רוצים הוא להחליף מנורה בדיוק כשהקפה של הבוקר סוף סוף מתחיל להיראות סביר.

תשובות לשאלות מעצבנות שאולי חשבתם עליהן (וגם כמה שלא…)

צריך איש מקצוע להתקנת גוף תאורה במטבח?
אם אתם לא אלופים באלקטרוניקה, עדיף להזמין איש מקצוע. החיים, ובייחוד השיער שלכם, חשובים יותר מכמה שקלים שתנסו לחסוך.

האם נורות חסכוניות באמת שוות את המחיר?
כן, בהחלט. הן חוסכות כסף, את כדור הארץ, ובעיקר זמזומים מעצבנים באוזניים שהופכים למיגרנות.

כדאי גוף אחד או מספר סוגים?
מספר סוגים תמיד מאפשר גמישות והתאמה שונה לצרכים. ותמיד נחמד שיש אור רומנטי במטבח ופחות אור כשהתבשיל שרפתם בדרך להפוך את עצמכם למאסטר שף מתגלה לעיני האורחים.

אז מצד מי אני – פרקטיות או עיצוב?

האמת, חברים, התשובה פשוטה: איזון זה המפתח. המטבח שלכם לא אמור להיות שדה קרב. גופי תאורה צריכים להיות גם פונקציונליים וגם אסתטיים, ועם יצירתיות תוכלו בקלות להשיג את שניהם.

בקיצור, הבא בתור לשאול אתכם “היי, מאיפה קניתם את גופי התאורה למטבח?” יהיה השכן. עד אז, שיהיה לכם בישול מואר, נעים ובעיקר – טעים!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן