ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם

“`html

ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון: מהפך בריאותי במטבח שלכם!

אנחנו תמיד מחפשים את המנה המושלמת – כזו שמשלבת בריאות, טעמים עשירים וחלבון תחזק גופני. אם תחשבו על זה, האם לא הייתם רוצים לאכול מנה צמחונית מדהימה, ממכרת ו… ועוד הרבה מהמילים שהיו בשימוש בסיפורי סבתא? מנה שממש מעיפה אתכם לארץ החלומות הקולינרית? אז אתם במקום הנכון! המתכון הזה אינו רק ארוחת צהריים – זו חוויה חושים!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות | רמת קושי: בינונית | עבור 4 מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • מנות: 4

לפניכם המדים המושלמים, שימלאו אתכם באנרגיה ובהנאה. מדבר בעד עצמו, המתכון הזה מציע שילוב של טעמים ורכיבים שמזכירים את האוכל של אמא או של סבתא. לא סתם הוא מדהים, משגע ומעלף. אז לפני שנכנסים לתהליך, שימו לב שהניחוחות שיתפשטו בבית שלכם ישאירו את כל המשפחה במתח – זהו אוכל שתרצו ללקק את האצבעות אחריו!

הרכיבים הדרושים

  • 200 גרם קינואה (אפשר גם קינואה צבעונית)
  • 1 כוס חומוס מבושל (כמובן, סחוט במים)
  • 1 פפריקה אדומה גדולה, קצוצה
  • 1 קישוא בינוני, מגורר
  • 1 גזר גדול, מרוסק (מושלם לארוחה צבעונית)
  • 2 כפות שטוחות סומסום (בעיקר לשדרוג טעים)
  • תיבולים: מלח, פלפל, כמון ופריזיות של חובבי התיבולים
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • קצת פטרוזיליה קצוצה (לרעננות)
  • אגזרים – אפשר לא ליפול מתוך בא… שיש למבשלים הנועזים שביניכם: טופו (250 גרם), חלבון סויה (מה שבא לכם)

כאן התקנייה כל כך רחבה שיכולימייג להסיק שאתם הולכים לאהוב את הכל! תזכרו שאפשר לשדרג את המנה בכל מיני אפשרויות – למשל ידי בוסתן ירקות צבעוני – כן, כן, זה מרגיש כאילו אבני הטבע נכנסו לבניין שלכם.

שלבי ההכנה

בשיטה הזו – לא תתבלבלו, כי מדובר בפעולות פשוטות:

  1. בסיר בינוני, מבשלים את הקינואה במים המומלצים (1:2) עד שהגרגרים עולים על פני המים ומשתילים את כל הויטמינים!
  2. במקביל, קוצצים את כל הירקות: פפריקה, קישוא וגזר.
  3. במחבת רחבה, מחממים שמן זית ומוסיפים את הירקות הקצוצים יחד עם סומסום.
  4. מטגנים מספר דקות עד שהירקות מתרככים ומשחררים את טעמיהם יחד.
  5. מוסיפים את החומוס ומערבבים שוב למשך כ-5 דקות.
  6. כשקינואה מוכנה, מסננים ומוסיפים אותה לירקות ולטעמים העניין.
  7. מתבלים במלח, פלפל, כמון, ומיץ לימון במהירות!
  8. לסיום, מקשטים בפטרוזיליה קצוצה ומגישים לכל אחד בצלחת המיוחדת שלו.

ולגבי הגרסאות החלופיות – אם אתם טבעוניים, פשוט החליפו את הביצה בזרעי צ’יה או קנולה – התוצאה תהיה מדהימה! ואם אתם אוהבים טעמים חריפים, אל תהססו להוסיף כמה פלפל חריף.

תוספות או שדרוגים אפשריים

יש לכם מגוון אפשרויות! יש לכם רצון להיות באוקיינוס של טעמים: פטריות, בצל מקורמל, אגוזים קצוצים והכנה קצת אחרת של קינואה.הבאת אל המנה טעמים חדשים עם הפטריות המדהימות רק מעלות את החלבון שלכם בקצת יותר טעמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את המנה במקרר ובאיזה מצב?
אפשר! המנה נשמרת יפה במקרר במשך שלושה ימים בהכנה מוקדמת. הכי טוב לחמם בתנור או במיקרו.

האם ניתן להוסיף בשר למנה הזו?
לגמרי! אם אתם מעוניינים להוסיף בשר, ניתן לשלב עוף בגריל. השילוב יתן טעם נוסף שיכניס אווירה של מסעדה.

האם הקינואה נחשבת לחלבון טוב?
בהחלט. קינואה היא מקור חלבון מלא, מכילה תשע חומצות אמינו חשובות ואידיאלית לצמחונים וטבעונים.

מה אפשר לשים עם קינואה שנשארה?
אתם יכולים להפוך את הקינואה לשף אומן ולהכין ממנה כדורי קינואה אפויים, שמוכנים כ snack לכל רגע.

למה סומסום כל כך חשוב במנה הזו?
סומסום מוסיף טעם משוגע ותורם ערכים תזונתיים נוספים, ודואג לשדרוג של מנת החלבון שלכם.

מה המזון הזה עשוי להרגיש בגרון?
אתם פשוט תרגישו קפיצה של טעמים שייגרמו לכם לאהוב את כל הירקות ביחד.

האם יש לרשום את הירקות בתנור?
כן, בהחלט! מי שאוהב ירקות קרים יכול להכין את הכל כמעט בתנור, עד רכותם המושלמת.

מה הטעם של הסומסום על השולחן?
מקצר את הזמן על השולחן – זה כל כך טעים ומתחבר לכל ירק!

כיצד אני יכול לגוון את הטעמים של הפחימה?
אם אתם בביצועים חדים, בין אם בחריף או בהמתקוריות – תתנו לדרור לדמיון ולטריות הירקות!

האם יש אפשרות לגרסה דלת פחמימות?
ברור! אפשר להחליף מבוסס קינואה בקטניות אחרות כמו עדשים וכך מקבלים תוצאה מדהימה.

וזהו! מתכון מעניין, מהפכני ומזמין שמלא בטעמים ובחוויות שכולם ירצו לשדר לשולחנות שלהם. אז קדימה, תשתפו את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות! כדאי שכולם ידעו שהאוכל הבריא יכול להיות גם טעים ומפנק!

“`

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן