בלינצ’ס פטריות הונגרי – מתכון מהאגדות
ישנם מתכונים שלא משנה היכן אנו נמצאים ובאיזו תקופה, הם תמיד מצליחים להחזיר אותנו לילדות. בלינצ’ס פטריות הונגרי הוא אחד מהם. המנה הזו משנה את כללי המשחק! כשאתם חותכים את הבלינצ’ס ומתעוררת הניחוחות של הפטריות המטוגנות והשתלבותן בקטיפה הנימוחה של הבלינצ’ס, אין ספק שזו חווייה ממכרת. כל ביס מזכיר לנו את סבתא הכינה לנו בבית, וכשסוף סוף מגישים את המנה לשולחן, כולם רוצים להיכנס! זהו מתכון מדהים, אגדי, ומעלף שאין עליו עוררין.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספק
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אנחנו לא מדברים על מתכון סתמי – זהו מתכון משגע שמומלץ לכל חובבי הפטריות שבינינו. תרגישו חופשי לשאול את הספר על כל שאלה שיש לכם, והנה רשימת המרכיבים:
- 250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 ליטר חלב
- 3 ביצים
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת (אופציונלי)
- שמיר קצוץ לקישוט
כמובן שהרכיבים יכולים להשתנות בהתאם להעדפותיכם. לדוגמה, אפשר להשתמש בפטריות יער במקום שמפיניון, או להחליף את גבינת הפטה בגבינת מוצ’לה לצמחוניים. זהו מתכון מאוד גמיש, כך שכל אחד יכול למצוא את החלק שלו במנה וליהנות.
שלבי ההכנה
אחרי שהכנתם את כל המרכיבים, אפשר להתחיל לעבוד. אני מבטיח שאתם תמצאו את זה מאוד מהנה! הכינו את הסירים והמחבתות, והתחילו להרפתקה!
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שיזהיב.
- מוסיפים את הפטריות הקצוצות ומטגנים עד שהן רכות ומזהיבות.
- מסננים את התערובת כדי להיפטר מהנוזלים המיותרים.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם החלב עד שהקמח מתמוסס.
- מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
- מחממים מחבת שטוחה עם מעט שמן לטיגון הבלינצ’ס.
- יוצקים לתוך המחבת כף תערובת בלינצ’ס ומטגנים עד שהצד התחתון מזהיב.
- הופכים ומטגנים גם את הצד השני.
- חוזרים על התהליך עד שסיימתם את כל התערובת.
- מניחים על כל בלינצ’ס את תערובת הפטריות ומקפלים.
- מציבים את הבלינצ’ס במגש ואופים בתנור במצב חם למשך 10 דקות.
לאחר שהפקת את הבלינצ’ס, תוכל לתת להם זמן להתקרר בחוץ לפני שאתה מחליט לגלגל את כל המנה בין ידיך. וכל ביס יהיה נימוח, אורירי ומושלם!
שדרוגים ותוספות אפשריים
אם כבר התחלתם להיכנס למטבח, למה שלא תוסיפו פרוטות של קיץ עם סלט ירוק מרענן בצד? תוספת של סלט ירוק של אצות תוסיף טעם אחר שיחמיא לבלינצ’ס. ואתם לא מצפים שסתם תפוחי אדמה מבושלים יישארו חסרי טעם ליד המנה הזו, נכון?
כמו כן, ניסיתי לשדרג את הבלינצ’ס עם גבינת מוצרלה, שהוסיפה למראה המנה קונטרה מדהימה. האם דיברתם על רוטב רוזה? הוא בהחלט אורח טוב בארוחה הזו.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את הבלינצ’ס ללא גלוטן? כן, בהחלט. ניתן להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים.
מה ניתן להחליף בפטריות? אם אתם לא אוהבים פטריות, אפשר להשתמש באספרגוס או בתפוחי אדמה.
כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ’ס במקרר? ניתן לשמור אותם עד 3 ימים. הבלינצ’ס יישארו טעים ומוכן לשימוש, רק צריך לחמם אותם במיקרוגל.
האם יש אפשרות להכין את המנה מראש? כמובן! אתם יכולים להכין את הבלינצ’ס במקדמה, לאחסן במקרר עד להגעת האורחים, ואז פשוט לחמם.
האם המתכון מתאים לאירוח? בהחלט! זהו מתכון שמרשים את האורחים ויכול לעלות על שולחן החג.
האם יש תחליפים לחלב? כן, אפשר להשתמש בחלב שקדים או בחלב קוקוס למי שמעוניין.
מה ניתן לשים מעל לאחר האפייה? חתיכות גבינת פטה או שמן זית עם כוסברה קצוצה מוסיפים טעם נהדר.
האם אפשר להקפיא את הבלינצ’ס? כן, אפשר להקפיא את הבלינצ’ס ולאחר מכן לחמם עד צליחה.
מהי הדרך הטובה ביותר לחמם בלינצ’ס? להניח אותן בתנור בחום מתון או במיקרוגל.
האם זה מתכון דל קלוריות? לא, זהו מתכון יחסית קליל, אבל אם תרצו ניתן להפחית שמן וגבינה.
אז קדימה, מה אתם מחכים? הכינו את הבלינצ’ס המדהים הזה ותהנו מארוחה משגעת! אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ברשתות החברתיות – כי כל כך הרבה אנשים ראויים ליהנות מעונג זה!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025