לא תאמינו מה הולך לקרות במטבח שלכם!
בחיים יש רגעים שלא תשכחו, ולא כוללים פגישות עם ידידים ולא חופשות מרגש. אלה הם הרגעים שבהם אתם מקבלים את ההזדמנות להכין מנה שתהפוך את כל הארוחה למושלמת. בדיוק כזו היא המנה שלנו היום: קיש בטטה טבעוני! אם אי פעם שאלתם את עצמכם איך כתושה של בטטה יכולה להוביל ליצירת מופת קולינרית, אתם במקום הנכון. זהו מתכון שאפילו מרטין צ’אנג לא היה מתנגד אליו. מהוססה של בטטה, דרך תיבול מאוזן ועד לסיום של קיש מתוק עם קרם ירקות – הישר מבית סבתא, אבל בגרסה טבעונית, מדהימה וממכר. יש בזה קסם, ואל תתפלאו אם תשאלו את עצמכם איך לא הכנתם זאת קודם!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20 דקות
- זמן אפייה: 40 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 סועדים
המרכיבים הדרושים
כמובן, כל מתכון מתחיל ברכיבים, וכאן המקום שאנחנו מגלים לכם את הסודות הקטנים. רכיבים איכותיים זה המפתח לתוצאות הכי טובות שיש!
- 2 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
- 200 גרם קמח חומוס
- 60 מ”ל שמן זית
- 1 כוס מים
- 1 בצל קלוף, קצוץ דק
- 1 שן שום, קצוצה דק
- 100 גרם תרד טרי (או ברוקולי כדוגמה)
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית כמון
- 1 כף שומשום (לא חובה, אך מוסיף טעם)
מרכיבים חלופיים
אם אתם רוצים לגוון, יש כאן אפשרויות מתקדמות! ניתן להכין את הקיש עם קישוא או חציל במקום בטטה לעשיית שינוי מרענן. אפשר גם לשלב גבינת טופו או לא קשה, אם אתם מתים על גבינות ולא מוותרים עליהן.
שלבי ההכנה
מוכנים להתחיל? תכינו את עצמכם, כי ברגע שתיכנסו למטבח, אתם עשויים להתמכר לריח המדהים שיתפשט במקום.
- מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים עד לרכות, כ-15 דקות.
- מסננים את הבטטה ומועכים אותה היטב, כך שתהיה לנו פירה חלק.
- במחבת, מחממים את שמן הזית ומבשלים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את השום ומערבבים למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את התרד או הברוקולי ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
- כשהפירה מוכן, מערבבים בו את קמח החומוס, מים, מלח, פלפל, כמון ושומשום עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את תערובת הירקות ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים לתבנית גדולה ומשטחים כך שהקיש יהיה בגובה אחיד.
- אופים בתנור בחום של 180 מעלות צלזיוס במשך 40 דקות, עד שהקיש מזהיב.
- מניחים לקיש להתקרר קצת לפני החיתוך – יהיה מושלם!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כשהמנות נתנות לכם השראה, ישנן עוד אפשרויות שדרוג ששווה לשקול. אתם יכולים לנסות להוסיף גבינת קשיו מעורבבת או עגבניות צלויות כדי להעמיק את הטעמים. אפשרי גם להגיש עם סלט ירוק ליצירת מפגש טעמים שלא תשכחו! אם אתם רוצים להוסיף חריפות, אל תהססו לערבב בתערובת מעט פפריקה חריפה או קוביות של פלפל חריף.
שאלות ותשובות
מה עושים אם אין לי קמח חומוס?
אין בעיה! אפשר להשתמש בקמח חיטה כמו קמח רב תכליתי, אך שימו לב שהתוצאה לא תהיה טבעונית.
האם ניתן להכין את הקיש מראש?
בהחלט! הקיש מצוין כשמחממים אותו מחדש, אז אתם יכולים להכין אותו כמה ימים מראש.
אפשר לשמור את הקיש במקפיא?
נכון! פשוט עטפו אותו היטב בניילון נצמד, והקיש יכול לחכות עד 3 חודשים מיום ההכנה.
איך יודע אם הקיש מוכן?
הקיש צריך להיות מזהיב על פניו והחלק הפנימי לא ירגיש דחוס מדי.
מה הכי טוב להגיש לצד הקיש?
אפשר להגיש עם יוגורט צמחי או רוטב טחינה לטוויסט משגע.
אם אני רוצה לקצר את זמן ההכנה, מה לעשות?
אפשר להשתמש בטחינה או כרובית מפורקת כבוסתן, זה יפחית את זמן הבישול.
האם אני יכול לשים ירקות אחרים?
כל ירק נראה לכם מתאים יכול להתאים – חצילים, קישואים או אפילו פטריות יעשו עבודה טובה.
מה אם אני רוצה להוסיף יותר תבלינים?
לשדרוג הטעם, הוסיפו פפריקה, כמון ושום יבש למעוניינים בניחוח משגע.
האם זה בריא?
בוודאי! הקיש נמוך בשומן ומלא בוויטמינים ורכיבים בריאים, ומושלם לכל תפריט טבעוני.
איך אני יכול לשדרג את המנה ללקראת חג?
אולי להוסיף תוספות חגיגיות כמו אגוזים קלויים או רוטב פירות טריים? זה יהפוך את הקיש שלכם לאגדי!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! קיש בטטה טבעוני הוא לא רק מתכון – זו ממש חוויה קולינרית שלמה שלא תשכחו במהרה!
- המתכון האטרקטיבי ביותר לנקניק רוסטביף בבית - פברואר 10, 2025
- עוגת 3 קומות שתכבוש את האורחים שלכם - פברואר 10, 2025
- בשר מספר 8 בסיר לחץ – המתכון שישנה את הארוחה שלך - פברואר 9, 2025