איך להכין טבלת עישון בשר מומלצת ופשוטה

כיצד להכין טבלת עישון בשר מדהימה

אין כמו הבש smell של בשר מעושן על גחלים לוהטות, נכון? כאשר אנחנו מדברים על המנה הזאת, אנחנו לא מתכוונים סתם לבשר, אלא ליצירת אומנות קולינרית שמעוררת את החושים. זה הזמן שלנו להצטייד בכישורי הבישול שלנו ולהשקיע קצת יותר במנה שמכילה את כל מה שצריך כדי להתענג על כל ביס. רגע אחד, רק דמיינו את הרגע שבו אתם חותכים את הבשר ומורחים עליו רוטב חם ומעלפים – אוי, אוי, אוי, איך שרק מתחשק ללקק את האצבעות אחרי חשיבות של טבלת עישון בשר ואכן כל טעם, וכל עשן איכותי יהפכו את הארוחה לאגדה של ממש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן עישון: 4-8 שעות, תלוי בגובה הלהבה ובסוג הבשר
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

כדי להכין טבלת עישון בשר מושלמת, נצטרך להצטייד ברשימה מדויקת של רכיבים. הנה מה שצריך:

  • 1 ק”ג בשר (נבחר בין צלי גיב, איילה, בשר בקר או עוף)
  • 2 כפות תיבול (מלח, שטי, ומעט פפריקה מתוקה)
  • 1 כוס מים
  • שברי עץ עישון (הכי טוב עם טעם אגדי של שזיף או אלון)
  • רוטב BBQ משגע להברשה (אפשר גם להכין בבית)
  • אונס לבישול בפח (ינשוף או פחונים)
  • נייר נצנצים (כדי ללקק את האצבעות בסוף!)

מרכיבים חלופיים

תמיד כדאי לדעת שגם למי שמחפש פתרונות טבעוניים יש לנו פתרונות. תהיו יצירתיים – אפשר להשתמש בטופו או אפילו בקישואים עבים שחתוכים לפרוסות דקות. גם הם יכולים להתבצע באותה טבלת עישון ויוצרים מנה מדהימה שגם לא מכילה בשר. אין גבול לדמיון במטבח!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהאווירה כבר מתחילה להתמלא בז’אנר של עשן ובשמלות של באטל, אנחנו מגיעים לחלק הכי חשוב – ההכנה. אם נשמור על סדר, שום דבר לא ילך לאיבוד.

  1. נחמם את הגריל או טבלת העישון לטמפרטורה של 110-120 מעלות צלזיוס.
  2. נמרח את הבשר בתבלינים והמלח. לא לשכוח את המליחות הנכונה!
  3. נביא את שברי העץ לעשן, מושבצים היטב על הגריל.
  4. נציב את הבשר על גובה השולחן, וניתן לו להתרכך במשך 4 עד 8 שעות.
  5. נמנע מצריכת חום גבוה מדי כדי לשמור על הבשר נימוח.
  6. נוסיף רוטב BBQ לאחר 3 שעות כדי שלא יישרף.
  7. נבדוק את הטמפרטורה הפנימית של הבשר – ideal להתחיל בעשן של 95 מעלות פנימית.
  8. יש להמתין כ-15 דקות לאחר הסיום, כדי שהעסק יתייצב.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהכל מתבשל, זכרו שאפשר לשדרג את הארוחה בעזרת:

  • סלט ירוק מרענן עם רוטב לימון – זה מוסיף רעננות ויטמינים.
  • פוקאצ’ה קלה בצד – לחם טרי תמיד משדרג!
  • צלחת ירקות קלויים, שיביאו טעמים נוספים.
  • רוטב חריף למי שאוהב קצת אש.
  • שוקולד מריר על קוביות תפוחי עץ כמנה לקינוח.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הבשר מוכן?

בשר מוכן כאשר הטמפרטורה הפנימית שלו מגיעה ל-95 מעלות צלזיוס. השתמשו במדחום בשר כדי לבדוק.

אלו סוגי בשר אפשר להשתמש?

אנחנו ממליצים על צלי גיב, בשר בקר, עוף ושוקיים. אבל אל תפסלו גם רכיבי צומח טעים כמו טופו!

איך אני יכול להוסיף טעמים שונים?

אפשר לשחק עם תבלינים, להוסיף שום או רטבים שונים, כמו ברביקיו, כדי לגוון את הטעמים.

מה אם אין לי טבלת עישון?

תוכלו להשתמש בגריל רגיל! פשוט דאגו להציב את הבשר על רשת גבוהה ולקבוע את כיסוי הגריל.

האם ניתן לעשן בשר לפני הכנת מרקי בשר?

בהחלט! העשנה מוסיפה טעמים עמוקים וכשאתם מכינים מרק, הבשרים מעושנים מוסיפים עושר מדהים למנה.

כמה זמן צריך לתת לבשר כדי להתקרר אחרי העישון?

תנו לבשר להתקרר למשך כ-15 דקות כדי שהוא יתייצב ויתפשט הטעמים.

מה עושים עם שאריות?

אתם יכולים להשתמש בשאריות להכנת סנדוויצ’ים או להוסיף לסלטים.

האם אני יכול להחליף את רוטב ה-BBQ?

בהחלט! יש המון רטבים שאפשר להתנסות בהם – רוטב פילדלפיה, רוטב חריף ועוד עשרות וריאציות.

אם אני אשים יותר עץ, זה ישפיע על הטעם?

כן, ככל שתשימו יותר עץ, כך הטעמים יהיו יותר דומיננטיים. פשוט שימו לב לא להגזים!

אפשר להכין טבלת עישון על גחלים?

כמובן! עישון על גחלים מביא לטעמים המדויקים ביותר, בעיקר אם יורדים בצעדים ובחום.

אז עכשיו, ברגע שהכנתם את המתכון המופלא הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולעודד את החברים שלכם להכין גם! טבלת עישון בשר משגעת יכולה לשדרג כל ארוחה ויש בה כל כך הרבה אהבה. תיהנו מכל ביס!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן