המתכון המושלם לאמפנדס תירס
דמיינו לעצמכם את השמש זורחת, הרוח מנשבת, והריח המדהים של אמפנדס תירס חדשים ומריחים שצפים באוויר. שום דבר לא משתווה לשמחה המושגת כשאתם חותכים את הקשה החיצונית של האמפנדס, ומגלים את התוכן הטרי והממכר שמחכה בתוכו. אם גם אתם רוצים להפתיע את בני המשפחה והחברים עם מאכל כל כך משגע, הגעתם למקום הנכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות
- זמן הכנה: 90 דקות
- רמת קושי: בינוני
- לכמה מנות: 12 אמפנדס
הרכיבים הדרושים
לפני שנכנס למקום ההכנה, הכינו את כל המרכיבים הדרושים כדי להפוך את התהליך לקל ונעים. כשיש לכם את כל מה שצריך, התוצאות יהיו אגדה!
- 300 גרם קמח חיטה
- 1/2 כוס חמאה רכה (או שמן קוקוס לגרסה טבעונית)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כוס מים קרים
- 2 תירסים קפואים (או 3 תירסים טריים) – מבושלים ומועכים
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 1/4 כוס גבינת פטה (או תחליף גבינה טבעוני)
- 1/2 כפית כמון
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- קמצוץ פלפל שחור
- 1 ביצה (או רבע כוס חלב סויה לגרסה טבעונית)
מרכיבים חלופיים
אם חליטתם לחפש אפשרויות אחרות או שהזמנתם טעמים שונים, יש המון דרכים לשדרג את המתכון הזה! אפשר להוסיף סויה לקפיצה אסייתית, או אפילו זיתים שחורים לאורח ים-תיכוני. והגבינה? האם לא הייתם שמחים לנסות גבינת מוצרלה במחיר הצעות? תרגישו חופשיים להמציא!
שלבי ההכנה
אחרי שהכנתם את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בהכנה. זכרו, אתם רוצים שההמכדש שלכם יהיה מושלם, אז אל תדלגו על אף שלב!
- שמים את הקמח, החמאה והמלח בקערה ומערבבים עד שהתערובת מזכירה חול רך.
- מוסיפים את המים בהדרגה ולשים עד שהבצק מתאחד לאחת.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך 30 דקות.
- בוחרים מחבת ומשחימים את הבצל עד שהוא שקוף.
- מוסיפים את התירס המועך, גבינת הפטה, כמון, פפריקה ופלפל שחור ומערבבים היטב.
- סוחטים מעט מיץ לימון כדי לתבל את המילוי.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים אותו על משטח מקומח בעובי של כ-3 מ”מ.
- חותכים עיגולים בקוטר של כ-10 ס”מ.
- שמים כף מהמלית במרכז כל עיגול, וסוגרים את האמפנדס לחצי.
- בוחשים ביצה והמשטחים עם האצבעות כדי לא לסגור את המילוי בפנים.
- מסדרים את האמפנדס בתבנית עם נייר אפייה ושמים בתנור בחום של 200 מעלות צלזיוס.
- מתבשלים 25-30 דקות עד שהאמפנדס משגעים ומוזהבים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
החיים יכולים להביא לנו הפתעות, אבל האמפנדס הללו יכולים לקבל כל כך הרבה שדרוגים! מתכון הזה הוא בסיס שאתם יכולים לשדרג:
- עשבי תיבול טריים כמו כוסברה או פטרוזיליה בשביל רעננות נוספת.
- תוספת פיקנטית של צ’ילי קלוי כדי להחיות את המנה.
- למילוי חלבוני יותר, אפשר להוסיף קצת עוף מבושל.
- שדרוגים קינוחיים אפשריים כמו תערובת שוקולד עם אגוזים.
שאלות ותשובות
מה לעשות אם האמפנדס שלי נראים לא יפים?
אל תהיו קשים על עצמכם. כל מארח יודה על הטעם ולא על הצורה. עם הזמן תשתפרו הלאה!
האם אפשר לק frozen את האמפנדס?
בהחלט! אפשר להקפיא את האמפנדס לפני או אחרי האפייה. פשוט וודאו שהם סגורים היטב.
באיזו טמפרטורה לחמם אם מקפיאים?
ניתן לחמם בתנור ב-180 מעלות צלזיוס במשך כ-15 דקות, או עד שהם חמים וזהובים.
מהו זמן האפייה המומלץ?
זמן האפייה הוא בדרך כלל כ-25-30 דקות, אבל זה תלוי בתנור. שימו לב לאמפנדס, צריכים להיות מוזהבים!
האם ניתן לשאול רטבים לשדרוג?
בהחלט! רוטב אפרסקים חם או רוטב טופשצ’ולה עשויים להיות בחירה מצוינת.
האם זה מתכון דל קלוריות?
לא ממש, אבל יש אפשרויות ווריאציה כמו קמח מלא כדי להפוך אותם לבריאים יותר.
מהן החלופות לילדים?
הילדים יאהבו מילוי טעים אישי, כמו קבנוס או פירות!
האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
כן, הבצק מחזיק מעמד יום במקרר בלי בעיות!
האם בצק המילוי יש להרתיח?
לא, רק לבשל את התירסים הלאה ולאפשר להם להתקרר.
האם לבצע כמון בתוספת?
בהחלט! זו טוויסט חם ונהדר שייתן עוד עידון למנה.
נתתם מעבר לאמפנדס הללו? אתם חייבים לנסות את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם חבריכם ברשתות החברתיות! אין ספק שהביקורות יהיו משגעות!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025