אורז עם בשר טחון בסגנון של מאסטר שף
וכך, ישנן מנות שמביאות אותנו כשחוזרים הביתה, אחרי יום ארוך, עם רצון אמיתי לטעום משהו שמשבועות קודמים לא טעמנו. אחת המנות היותר אהובות, זו שמשלבת טעמים, צבעים וריחות, היא ללא ספק אורז עם בשר טחון. המנה הזו לא סתם ממכרת – היא מעניקה תחושת חמימות, נינוחות ואפילו טיפה נוסטלגיה, כאילו אנחנו שוב אצל סבתא. בסגנון הזה, כל ביס בו נמס בפה, והטעמים פוגשים אותנו בין רואה טעמים מזרחיים שמביאים איתם ידידי האורז. אז קחו כוס מים, שימו את המוזיקה האהובה עליכם, ותתכוננו לחוויית בישול שאתם לא רוצים לפספס!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בעבודת צוות, נבנה עבורכם את המנה המושלמת שאפשר להכין מבלי להרגיש שאתם משקיעים מאמץ רב. הרכיבים האיכותיים שמגיעים יחד עם המתכון, מבטיחים תוצאה מדהימה – כזו ששווה ללקק את האצבעות. וכן, זה בהחלט מה שנעשה אחרי האוכל הזה!
- 500 גרם בשר טחון (אפשר גם עוף או טופו לגרסה טבעונית)
- 2 כוסות אורז בסמדיני
- 4 כוסות מים חמים (או ציר עוף לטעם אגדי)
- 1 בצל בינוני, קצוץ דק
- 2 שיניים שום, כתושות
- 1 גזר בינוני, קצוץ דק
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תבלינים: כמון, פפריקה מתוקה וחריפה (לפי טעמכם)
אם אתם רוצים לשדרג את זה, אפשר להוסיף גם חצי כוס תירס, או אפילו חומוס מבושל, וכל זה יוסיף למנה הנפלאה שלנו!
שלבי ההכנה
ובכן, הגיע הזמן לבצע את המעשה ולהכין את השפה הנשכנית והמודדמת הזאת. ביחד נפתח את טעמיה ונחווה חוויות חדשות של בישול.
- מחממים את שמן הזית בסיר על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא משחִם ומתרכך.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים במשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שהוא מתבשל לחלוטין ומשנה צבעו.
- אחרי שראיתם שהבשר התבשל, תוסיפו את הגזר הקצוץ.
- תוסיפו את התבלינים, מלח ופלפל, ותערבבו היטב.
- כשהבשר מתובל כמו שצריך, מוסיפים את האורז ומערבבים כך שהאורז יטבע בתבלינים.
- שופכים את המים החמים או את הציר לתוך הסיר, מביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את הלהבה.
- מבשלים על חום נמוך במשך 20 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
- לאחר מכן, מכבים את הלהבה ומשאירים את הסיר מכוסה עוד 5 דקות.
- לפני ההגשה, פותחים את המכסה, מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ומערבבים בעדינות.
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
כדי להעצים את החוויה, כדאי לשלב במנה הזו גם כל מיני תוספות מגוונות. אפשר לשדרג עם דקה של תיבול בעזרת כמה צנוברים קלויים מעל, או שאפשר להלהיב את הקהל עם יוגורט עם נענע לקישוט בצד. לא נשכח גם סלט ירוק קטן ופרשי שמצליח להכניס חיים למנה. השתדלו להוסיף לקבלת האורז טעם נעים עם סלק קלוי, ושיהיה לכם מושלם!
שאלות ותשובות
מי יכול להכין את המנה הזו?
המנה מתאימה לכל אחד! אפילו למי שאין הרבה ניסיון במטבח. כל מה שצריך זה קצת סבלנות ואהבה לבישול.
האם אפשר להכין אורז עם בשר טחון ללא גלוטן?
בהחלט! הבשרים והאורז כבר טבעיים וללא גלוטן. פשוט הקפידו על תוספות ולחמים שמכילים גלוטן.
איך שומרים את האורז אם נשאר?
שמרו אותו במקרר בכלים אטומים. אפשר גם לחמם אותו כארוחה נוספת, מה שיאפשר לכם ליהנות שוב מהטעמים הנפלאים.
האם ניתן להקפיא את המתכון?
כן, זה בהחלט אפשרי. שימו את המנה בכלים אטומים לקפוא למניעת חמצון.
ניתן להוסיף ירקות נוספים למתכון?
בהחלט! כל ירק שאתם אוהבים יכול להתאים – תפו”א, ברוקולי, ואפילו קישואים.
האם אפשר לשים פחות שומן במתכון?
כן, אפשר להשתמש בשמן קוקוס או לשים מעט שמן בשביל להשיג את הטעמים בלי כל כך הרבה קלוריות.
איך עושים את המנה חריפה?
אפשר להוסיף רוטב צ’ילי או פלפל חריף קצוץ למנה בשלב התבלינים שלה, והיא תהפוך למאוד משגעת!
איך יודעים אם האורז מוכן?
אחרי בישול של 20 דקות, פשוט טעמו אותו ולתיאורתו: אם הוא רך ומלא טעמים, אתם במסלול הנכון.
מה לעשות אם יש יותר מידי נוזלים באורז?
אם יש יותר מידי נוזלים, פשוט השאירו את הסיר פתוח על חום נמוך עוד לכמה דקות, כך שהנוזלים יתאדו.
איזה תוספות אפשר להגיש עם המנה?
סלט ירקות רענן, רוטב שום, ואפילו יוגורט עם נענע – כל אלו יביאו את המנה לשיאים חדשים.
לאור הנכוח של המנה המדהימה הזו, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ומשפחה, כך שגם הם ייהנו מהחוויה המשגעת של בישול ואכילה. אז שיהיה בתיאבון, ופשוט ללקק את האצבעות!
- בורגול עם ירקות אמהות מבשלות – מתכון קל וממכר! - יוני 12, 2025
- ארטישוק ממולא בשר ברוטב עגבניות לקיץ מושלם - יוני 11, 2025
- ארוחת צהריים צמחונית עם חלבון שלא תשכחו לעולם - יוני 10, 2025