אורז מטוגן עם ביצה
לא פעם אחרי יום עמוס, כולנו רוצים להניח על השולחן מנה מיוחדת, שמספקת פינוק ומשביעה את התיאבון. אז אם חשבתם על מנת אורז מטוגן עם ביצה, אתם במקום הנכון. מדובר במנה שהיא בהחלט מדהימה, ממכרת ומשגעת, שתייקח אתכם ישירות אל עולם של טעמים מטורפים. עם שילוב של אורז, רכות מדהימה של ביצה מטוגנת וירקות טריים, כל ביס הוא תענוג שלא תשכחו. אם תשימו לב, המתכון הזה גם מתאים לפוֹשה המיוחדת של סבתא וגם לסגנון הבישול המודרני של היום. מהסבתא אנחנו לוקחים את האהבה, מהמודרני את הקלות והפשטות. אתם מוכנים להתחיל?
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: כ-30 דקות
- רמת קושי: קל עד בינוני
- מגישים: ל-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
הכנת האורז המטוגן המושלם מתחילה עם רכיבים איכותיים. זהו מתכון שממש קל להכנה, אבל עם כמה טכניקות קטנות, הוא יכול להפוך למנת שף מדהימה. בואו נצפה ברכיבים:
- 2 כוסות אורז לבן מבושל (מומלץ להשתמש באורז שהכנו יום קודם ולשים במקרר לילה)
- 2 ביצים גדולות
- 1 כוס גזר קצוץ
- 1 כוס אפונה קפואה
- 1/2 כוס בצל קצוץ (אפשר גם ירוק)
- 3 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן זית או שמן סומסום
- מלח ופלפל לפי הטעם
- שום קצוץ (אופציונלי, אבל ממכר)
- קצת בצל ירוק לקישוט (למראה אגדי)
מרכיבים חלופיים
אם אתם מעדיפים לגוון, אפשר להחליף את האורז הלבן באורז מלא – הוא יעשיר את המנה בערכים תזונתיים. וגם בשקשוקה יכול להיות מתכון מדהים עם אותו טעם!
שלבי ההכנה
הנה אנחנו נכנסים לחלק המדהים של הכנת האורז המטוגן. אם תעקבו אחרי השלבים הפשוטים, תגלו שזה לא מסובך בכלל. מדובר במתכון שאפשר להכין גם עם הילדים בבית, ולזכות ברגעי כיף עם רצון להתנסות.
- מחממים מחבת גדולה עם 1 כף שמן על להבה גבוהה, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
- מוסיפים את הגזר ומטגנים במשך כ-2 דקות עד שהם מתחילים להת-soft.
- שמים את האפונה הקפואה ומערבבים היטב עם הירקות.
- בעוד הירקות מתבשרים על הלהבה, מפערים מקום במרכז המחבת ומוסיפים את 1 כף שמן הנותרת.
- שוברים את הביצים ומערבבים, עד שהן מתייצבות לחלוטין ונראות צהובות מזהב.
- אז מוסיפים את האורז המבושל ומשלבים עם כל המרכיבים. אם יש צורך, תוכלו לפרק את האורז בעזרת מקלות עץ או מ כף.
- בסוף מוסיפים את רוטב הסויה, מלח ופלפל, ומערבבים להעשרת הטעמים.
- כשהאורז מתחמם ומשחם מעט, נגיש לקישוט את הבצל הירוק מעל.
- לסיים את המנה עם פרוסות קטנות של פלפל חריף או אפילו צ’ילי חריף – למי שאוהב תחושת חריפות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה שלכם, יש כמה רעיונות שיפתיעו אתכם:
- אפשר להוסיף טופו מטוגן להגברה על מינון החלבון, או אפילו עוף בשיטת שיטת PTR – פירה, תלוש ורגע.
- כמו כן, בעונת הקיץ אפשר לגוון בירקות אחרים כמו תירס קפוא או דלעת, והמנה תיראה אפילו מעלפת.
- להאוהבים מטעמים חריפים, sprinkle מעט רוטב צ’ילי או שיפקה עם שום.
שאלות ותשובות
איזה אורז מומלץ להשתמש?
אורז קצר או באסמתי הם האפשרויות הטובות ביותר להכנה. אני ממליץ על אורז שיכין יום קודם במקרר, זה ישפר את המרקם.
האם אפשר להכין את האורז ללא ביצים?
כן, לצמחונים ולרגישים לביצים אפשר להשמיט אותן. ייתכן וגם כדאי לשים טופו במקום.
מה אם אין לי רוטב סויה?
אם אין לכם רוטב סויה, אפשר להשתמש ברוטב נתרן – טעם אחר אבל מספק בהחלט את הצורך.
האם אפשר להגיש את המנה עם תוספות?
כמובן! רטבים כמו רוטב חריף או טחינה יהיו מצוינים ליד המנה.
מה אם אני רוצה להכין את המנה בשיטה ללא גלוטן?
השתמשו ברוטב סויה ללא גלוטן – זה משנה את כל החוויה, ותתפלאו עד כמה זה טעים.
האם זה מתכון קל עבור ילדים?
בטח! אחרי תיאום מראש, זה מוזמן בהחלט בהשגחה.
יוצא לי הרבה טעמים חזקים. האם זה בסדר?
אם אתם אוהבים טעמים חדים, תוסיפו יותר שום ורוטב סויה, אבל שימו לב שאתם לא ממלאים בטעמים.
כמה זמן ניתן לשמור את האורז במקרר?
כדאי לשמור אותו יומיים-שלושה במקרר, ואפילו לחמם במיקרוגל.
איך אני יכול לגוון עם אורז מטוגן?
תנסו להוסיף פירות ים, עוף או טופו לתחושת עמוק טעימה!
מה הכי כדאי להגיש לצד המנה?
סלט ירקות טרי ומרענן תמיד יתקבל בברכה ליד מנת אורז מטוגן, או אפילו מרק קליל.
לסיום, זה הזמן שלכם להיכנס למטבח ולהתנסות במתכון המדהים הזה. אל תשכחו לשתף את המתכון עם חברים ובני משפחה, זו מנה שתוגרל אצל כולם! שתהיה ארוחה מושלמת!
- טעים ומיוחד: כיצד להכין ארטישוק מוחמץ בבית - ינואר 16, 2025
- מיני טארטלטים מתכון שיגרום לך להתאהב מחדש - ינואר 16, 2025
- בישול אורז במיקרו בשיטה מהירה וטעימה - ינואר 16, 2025