אוסובוקו בתנור עם ירקות שורש – המתכון שישנה הכל

אוסובוקו בתנור עם ירקות שורש

אם אי פעם חלמתם על מנה שתחמם לכם את הלב, שתרגש את החיך ותמלא את הבית בניחוחות מהממים, אין ספק שהאוסובוקו הזה הוא מה שחיפשתם! מדובר במנת בשר עשירה וממכרת, שהיא לא רק טעים, אלא גם מתאימה למקרים של חגיגות משפחתיות, או סתם יום שבו אתם רוצים לפנק את עצמכם. כשהבשר נמס בפה והירקות החמוצים שולחים אתכם למקום שמח, אתם תבינו שמדובר כאן על מנת פלאים שכל ביס ממנה הוא פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מגישים עד 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את המנה המופלאה הזו, אנחנו זקוקים לכל מה שיקנה לנו את הטעמים האידיאליים בניחוחות שיתפוס אותנו ברגע! הנה מה שתצטרכו:

  • 4 חזות אוסובוקו (מפרק הבשר)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזרים קלופים וחתוכים לעיגולים
  • 1 קישוא קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 סלרי קצוצים
  • 200 מ”ל יין לבן יבש
  • 500 מ”ל ציר בשר (או מים עם מעט רסק עגבניות)
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף תבלין אורגנו יבש
  • 1 עלה דפנה
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט

לגרסה טבעונית, ניתן להשתמש בחזות סויה או קוביות טופו והחליפו את ציר הבשר בציר ירקות.

שלבי ההכנה

כשהריחות מפתים אותנו, כל כך קל ליפול למצב רוח טוב. בואו ניכנס לעניינים!

  1. מחממים את השמן זית בסיר גדול מעל להבה בינונית, ומוסיפים את החזות אוסובוקו. משחימים מכל הצדדים עד שהבשר מקבל צבע זהוב.
  2. מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  3. מאדים בסיר את הבצל והשום עד שהבצל שקוף.
  4. מוסיפים את הגזר, הקישוא, תפוח האדמה והסלרי ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
  5. מחזירים את הבשר לסיר, ומוזגים מעל את היין הלבן. מבשלים עד שהאלכוהול מתאדה.
  6. מוסיפים את הציר, רסק העגבניות, מלח, פלפל, אורגנו ועלה דפנה. מביאים לרתיחה.
  7. מכסים את הסיר ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
  8. מבשלים בתנור במשך 2 שעות, או עד שהבשר רך ונשבר בקלות.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים למנה לנוח במשך 10 דקות.
  10. מגישים עם פטרוזיליה מעל ומתבלים אם יש צורך.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כיצד אפשר לשדרג את המנה המדהימה הזו? יש המון רעיונות נפלאים! למשל, אפשר להוסיף חצילים קלויים, או לקשט עם קצת גבינת פרמזן מעל. אם אתם אוהבים חריף, למה לא להוסיף פלפל חריף קצוץ? התרכובות והטעמים יתווספו יפה למנה והיא תהפוך למשגע במיוחד!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבשר אחר במקום אוסובוקו? בהחלט! אפשר לשדרג את המתכון עם בשר טלה או בקר שהם גם מאוד טעימים לתבשיל כזה.

האם המתכון מתאים לדיאטות מסוימות? אם מכינים אותו עם תחליפים כמו טופו, בהחלט! המתכון גם אפשרי להיות דל פחמימיות אם מתאימים את הירקות.

מה ההמלצה שלי להגיש לצד המנה? כרפיחא טעים, אני ממליץ על פירה עשיר או אורזו עם עשבי תיבול.

האם אפשר להכין את המנה יום לפני ולהגיש למחרת? כן, זה אפילו יותר טעים! הקשת השמירה של הטעמים יעשיר את החוויה.

האם ניתן לשמור על האוסובוקו במקפיא? כמובן! שימו אותו בקופסה אטומה, והוא יישאר טרי לעוד שבועיים.

מה הסוד שהופך את הבשלים לאווריריים? הקפיצה בין הבישול בסיר לבישול בתנור היא מה שנותנת להם את הטריות והמרקם המושלם.

האם ניתן להשתמש בשום בצורת אבקה? אני לא ממליץ, השום הטרי נותן טעם הרבה יותר עשיר ומיוחד.

מה לעשות אם הבשר עדיין קשה אחרי הבישול? במקרה כזה, היו סמוכים על הלהבה והניחו לו להתבשל עוד קצת עד שהבשר רך ונמס בפה.

האם יש תחליפים לציר בשר? לחלוטין! אפשר להשתמש בציר ירקות עשיר, כדי לשמור על הטעמים והמראה.

מה אפשר לשים על מנת לקשט אותה? עלי פטרוזיליה יכולים לתת באזז של ירוק בריא ויפה שהופך את המנה לאגדי!

אל תהססו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, וכמובן להפתיע אותם במנה האדירה הזו! אם הכנתם אותה, נשמח לראות תמונות בפוסטים הבאים ולשמוע איך יצא לכם. בתיאבון!

newkit

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן