אוכל טוניסאי מבית אמא
קסם ישן ומיוחד מתלווה לאוכל טוניסאי שמגיע היישר מבית אמא. מאכלים שמועברים בין דורות, מכילים בתוכם לא רק טעמים אלא גם זיכרונות, ריחות וסיפורים. תארו לעצמכם את הרגע שבו אנו מתיישבים לשולחן, המוח שלנו מתמלא בריחות מדהימים ובלי לשים לב, אנו מתמכרים למנה שהיא אגדה מהמטבח טוניסאי. המונות אומרות שהאוכל הטוניסאי הוא לא סתם מזון, אלא חוויה, רגש ואהבה שנמצאים בכל ביס. על מנת להרגיש את התשוקה הזו, הכנתי עבורכם מתכון למנת “גרטן טוניסאית” משגעת, שתשאיר אתכם עם טעם של עוד. מנות פשוטות שמסתירות טעמים משגעים! אז בואו נ dive in למתכון!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות:
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, הכנו לעצמנו רשימה של רכיבים חשובים. השתמשו באיכות הגבוהה ביותר שהנכם יכולים למצוא, הכנת האוכל הופכת את החוויה למופלאה יותר, ובשום אופן אל תתקמצנו על מרכיבים!
- 500 גרם קוסקוס (יתאים גם אורז)
- 300 גרם עוף או טופו (לטבעונים)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים קלופים, קלוריים ומחולקים לקוביות
- 1 קישוא, קצוץ
- 200 גרם פול ירוק או תפו”א
- מתוך שימוש בתבלינים טוניסאיים כגון: כמון, פפריקה, שטורן מלח ופלפל
- 2 כפות שמן זית
- ½ כוס חומוס מבושל (לא חובה, אבל מאוד מעניין את הטעם)
שלבי ההכנה
עכשיו נגיע לשלב האמיתי! כל שלב שתבצעו כאן הוא חלק מהקסם שיהפוך את המנה הזאת למושלמת ואוורירית. אז בואו נתחיל!
- משרים את הקוסקוס במים חמים למשך 20 דקות כדי שיתפוס את כל הטעמים.
- במחבת גדולה, מחממים שמן זית ומאדים את הבצל עד שיתרכך.
- מוסיפים את העוף או הטופו ומבשלים עד שהן משחימות.
- מוסיפים את הגזר, הקישוא והפול ומבשלים יחד 10 דקות נוספות.
- מתבלים עם כל התבלינים ושולחים ביס בטעם לא שגרתי.
- סוחטים את הקוסקוס לתוך ישורת ומערבבים עם המילוי המוכן.
- מעבירים לתבנית ואופים 25 דקות בחום של 180 מעלות.
תוספות ושדרוגים אפשריים
מתכון זה הוא בסיס למשחקי טעמים, דברו עם כישורי הקולינריה שלכם ונסו להוסיף או לשדרג! למשל, ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים שיתנו קראנץ’ מרענן, או לתבל ברוטב רוטלה חריף לאוהבי החריף. ואם תרצו לגוון את המנה, נסו להוסיף פירות יער או אפילו אוכמניות מדהימות!
שאלות ותשובות
מהו הסוד להכנת קוסקוס רך?
כדי שהקוסקוס יהיה רך ואוורירי, חשוב להשרות אותו נכון ולהשתמש במים חמים. לאחר ההשריה, נערו אותו בעזרת מזלג כדי לנתק את הקטניות זו מזו.
האם ניתן להכין את המנה ללא בשר?
בהחלט! אפשר להשתמש בטופו או בבצלים קצוצים כדי ליצור מנה צמחונית.
איך ניתן לאחסן את המנה?
תחזוקה בכדי לשמור על הטריות, ניתן לשמור במיכל סגור במקרר עד 3 ימים.
מה מתאים לצד המנה?
תוספת סלט ירוק טרי עם רוטב לימון ועשבי תיבול תהווה חיבור נהדר.
האם המנה מתאימה לקיץ?
בוודאי! המנה קלה ותשאיר אתכם מרגישים רעננים ובריאים – מושלם לימי הקיץ החמים!
איזה סוג חומוס אפשר להוסיף?
חומוס מבושל פשוט יתאים מצוין, אך אם תרצו לשדרג, ניתן לנסות חומוס חריף למשדרי טעמים.
כיצד ניתן למנוע הצמדה של הקוסקוס לתחתית התבנית?
הקפיצו את הקוסקוס לאחר סינון, והשאירו לו מקום לנשום גם בעת האפיה.
מהם התבלינים הטובים ביותר למנה?
כמובן, שמן זית, כמון ופפריקה הם חובה!
האם ניתן להכין את המנה מראש?
בוודאי! ניתן להכין את המילוי מראש ולהוסיף את הקוסקוס ממש לפני ההגשה, כך שיתקבל רענן.
יש לכם רעיונות לשדרוג הבריאותי של המנה?
שילוב עם ירקות ירוקים וקצת גרעינים קלויים יכול להוסיף חלבון וערכים תזונתיים רבים!
אז עשיתם את זה! אתם יושבים לשולחן עם מנת גרטן טוניסאית מושלמת, קוסמוס מדהים עם כל הטעמים המעלפים! אוכל טוניסאי הוא מסע, וגם אתם לקחתם חלק בזה. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ולשתף ברשתות החברתיות- זה הזמן לתת לשפים של הבית לעשות חיל!
- חווית טעמים חדשה עם רוטב ויניגרט מיונז מושלם - פברואר 6, 2025
- פול ירוק מתכון פשוט שלא תצליחו לפספס - פברואר 6, 2025
- איך להכין כריך סלומון טעימה במיוחד בקלות - פברואר 5, 2025